ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כופתיות כשרות? מותר לרסק אותן במיקסר? ומה עושה אותן למיוחדות
מנהל: מפקחים
כופתיות כשרות? מותר לרסק אותן במיקסר? ומה עושה אותן למיוחדות
שלום, רציתי לדעת האם כופתיות כשרות?
מותר לרסק אותן במיקסר?
מה הופך כופתיות לכ"כ בריאות, על החבילה כתוב שזה מכיל דגנים, ירקות ופירות וזה בדיוק מה שנותנים להם לאכול גם בלי כופתיות. (רק ירקות ופירות טריים שזה עוד יותר טרי.
מותר לרסק אותן במיקסר?
מה הופך כופתיות לכ"כ בריאות, על החבילה כתוב שזה מכיל דגנים, ירקות ופירות וזה בדיוק מה שנותנים להם לאכול גם בלי כופתיות. (רק ירקות ופירות טריים שזה עוד יותר טרי.
Re: כופתיות כשרות? מותר לרסק אותן במיקסר? ומה עושה אותן למיו
כשרות לפסח אתה מתכוון? אם כן- אז לא, אין כופתיות כשרות לפסח
אם התכוונת לכשרות מזון לא נראה לי שהן כשרות מהסיבה שהן לא מיועדות למאכל אדם (יהודי או לא..) אבל תחכה לעוד תגובות
אפשר לרסק במיקסר, לוודא שהמיקסר יבש כדי שהכופתיות לא יתרטבו בטעות.
הן לא מיוחדות, הן פשוט מכילות את כל אבות המזון. ז"א אם מישהו רוצה לגדל תוכים ולא יכול/מעוניין לבזבז זמן במתן תוספות כמו ירקות,
השרייה, ופירות על בסיס קבוע - הוא נותן רק כופתיות וככה התוכי לא סובל מחוסרים, כי הכופתיות מכילות כל מה שתוכי צריך לקבל.
תוכי שניזון מתערובת חייב לקבל תוספות פרי ירק והשרייה (דגנים) כדי שהתזונה שלו תהיה מלאה ובריאה.
גם לתוכי שאוכל כופתיות מומלץ לתת תוספות כדי להעשיר את התזונה ולגוון אותה, בכל זאת זה קצת משעמם לאכול את אותו מזון שוב
ושוב בכל יום.. וכמו שכתבת טרי זה הכי בריא. אז לטובת הגיוון וההנאה של התוכי, מומלץ לתת תוספות.
אני אישית מאכילה את רמבו כופתיות על בסיס קבוע, ומביאה לו גם תערובת כתוספת, פירות ירקות והשרייה.. וצ'ופרים כמובן
לקוקטיילים יש שני כלים עם תערובת זרעים עשירה וכלי אחד עם כופתיות, הם אוכלים משני הכלים, רוב הקוקטיילים אגב התחילו לבד לאכול
כופתיות כי זה פשוט טעים להם (פריטי בירד נטורל). וגם לקוקטיילים יש כלי לתוספות ירק פרי והשרייה על בסיס קבוע..
בסך הכל לדעתי מומלץ לתת לכל תוכי הכל מהכל (כופתיות, תערובת, השרייה ופירות וירקות), כשרוב התזונה או מחצית התזונה
היא על בסיס כופתיות, והיתר פרי ירק והשרייה, ותערובת זרעים עשירה.
העיקר לתת מהדברים הבריאים והבטוחים, ולא לתת במבות לחם פסטות וכל מיני מאכלים מעובדים של בני אדם.
אם התכוונת לכשרות מזון לא נראה לי שהן כשרות מהסיבה שהן לא מיועדות למאכל אדם (יהודי או לא..) אבל תחכה לעוד תגובות
אפשר לרסק במיקסר, לוודא שהמיקסר יבש כדי שהכופתיות לא יתרטבו בטעות.
הן לא מיוחדות, הן פשוט מכילות את כל אבות המזון. ז"א אם מישהו רוצה לגדל תוכים ולא יכול/מעוניין לבזבז זמן במתן תוספות כמו ירקות,
השרייה, ופירות על בסיס קבוע - הוא נותן רק כופתיות וככה התוכי לא סובל מחוסרים, כי הכופתיות מכילות כל מה שתוכי צריך לקבל.
תוכי שניזון מתערובת חייב לקבל תוספות פרי ירק והשרייה (דגנים) כדי שהתזונה שלו תהיה מלאה ובריאה.
גם לתוכי שאוכל כופתיות מומלץ לתת תוספות כדי להעשיר את התזונה ולגוון אותה, בכל זאת זה קצת משעמם לאכול את אותו מזון שוב
ושוב בכל יום.. וכמו שכתבת טרי זה הכי בריא. אז לטובת הגיוון וההנאה של התוכי, מומלץ לתת תוספות.
אני אישית מאכילה את רמבו כופתיות על בסיס קבוע, ומביאה לו גם תערובת כתוספת, פירות ירקות והשרייה.. וצ'ופרים כמובן
לקוקטיילים יש שני כלים עם תערובת זרעים עשירה וכלי אחד עם כופתיות, הם אוכלים משני הכלים, רוב הקוקטיילים אגב התחילו לבד לאכול
כופתיות כי זה פשוט טעים להם (פריטי בירד נטורל). וגם לקוקטיילים יש כלי לתוספות ירק פרי והשרייה על בסיס קבוע..
בסך הכל לדעתי מומלץ לתת לכל תוכי הכל מהכל (כופתיות, תערובת, השרייה ופירות וירקות), כשרוב התזונה או מחצית התזונה
היא על בסיס כופתיות, והיתר פרי ירק והשרייה, ותערובת זרעים עשירה.
העיקר לתת מהדברים הבריאים והבטוחים, ולא לתת במבות לחם פסטות וכל מיני מאכלים מעובדים של בני אדם.
תודה רבה שירלי, אבל אין בזה בשר או חלב. זה מכיל רק דגנים, פירות וירקות אז למה שזה לא יהיה כשר?
התכוונתי שלא נראה לי שתמצא על זה חותמת "כשר בהשגחת בד"ץ"... לא נתקלתי בסימן כשרות במזון של בעלי חיים אבל אולי פספסתי..
אז תחכה לעוד תגובות
ולפי מה שידוע לי כשרות תלויה בגורמים נוספים ולא רק חלבי בשרי.. אולי אני טועה
אז תחכה לעוד תגובות

ולפי מה שידוע לי כשרות תלויה בגורמים נוספים ולא רק חלבי בשרי.. אולי אני טועה
תודה אני אבדוק את זה בפורום יהדות
עד כמה שידוע לי, תוכי לא יכול לקבל את מלוא הערכים התזונתיים להם הוא זקוק אך ורק מאכילת ירקות, פירות וזרעים.
לכן, תוכי שלא אוכל כופתיות נזקק לתוספת ויטמינים על בסיס קבוע.
בטבע תוכים מוציאים הרבה יותר אנרגיה בתעופה חיפוש מזון וכו', ולכן הם אוכלים כמויות רבות יותר שמספקות את מה שהם זקוקים לו.
כופתיות כנראה מכילות גם תוספות של ויטמינים מעבר למרכיבים הבסיסיים של דגנים וכו'.
בטבע תוכים מוציאים הרבה יותר אנרגיה בתעופה חיפוש מזון וכו', ולכן הם אוכלים כמויות רבות יותר שמספקות את מה שהם זקוקים לו.
כופתיות כנראה מכילות גם תוספות של ויטמינים מעבר למרכיבים הבסיסיים של דגנים וכו'.
לא יצא לי לראות אוכל של בעלי חיים כשר.
אבל זה לא שאתה אוכל מזה.
אבל זה לא שאתה אוכל מזה.

זה לא נכון, תוכי מקבל את כל הויטמינים והמינרלים שהוא זקוק להם מדגנים, קטניות, זרעים, ירקות ופירות.6608 כתב:עד כמה שידוע לי, תוכי לא יכול לקבל את מלוא הערכים התזונתיים להם הוא זקוק אך ורק מאכילת ירקות, פירות וזרעים.
תוכי עם תזונה נכונה לא זקוק לתוספות ויטמינים כמו שבנאדם בריא עם תזונה נכונה לא זקוק לתוספות ויטמינים ותוספי תזונה.
כל מה שאנחנו צריכים כדי להיות בריאים נמצא גולמי וטבעי בעולם הזה, אחרת לא היינו מתקיימים, מתרבים ומתפתחים...
לכן לא אנחנו ולא בע"ח תלויים בתוספי תזונה שונים או תוספי ויטמינים.. אלא אם יש לנו חוסרים בתזונה ובמקרה כזה עדיף לשנות דיאטה
מאשר לקחת תוספים (מלבד במקרים של אלרגיות וכד'..)
לגבי הכמויות, לכל תוכי מסוג מסויים (בטבע או בשבי) יש את אותו זפק, בטבע תוכים לא מסתובבים עם זפק מפוצץ כי הם מוציאים יותר
אנרגיות.. ז"א הם לא אוכלים יותר מתוכי בשבי (אולי אוכלים לעיתים תכופות יותר אבל קשה לי להאמין כיוון שבטבע המזון פחות נגיש מאשר
בשבי).

ההבדל העיקרי הוא שבשבי אנו מחליטים לגבי התוכי מה הוא יאכל, נכון שאנחנו נותנים לתוכי פירות ירקות מגוון זרעים ותוספות אבל לא תמיד התוכי אוכל מהכל ולא תמיד במינון הנכון. כשהתוכי אוכל כופתיות בעצם בכל כופתיה שהוא מכניס לפה יש מגוון מרכיבים במינון שהתוכי זקוק לו.
לעומת זאת כמו שציינתי קודם כשתוכי אוכל מתוך תערובת הזרעים רק מה שהוא אוהב וכנ"ל לגבי שאר המזון שאנו מגישים איננו יודעים בוודאות האם התוכי מכוסה מכל הבחינות.
כמו ששירלי ציינה נהוג לתת מעבר לתזונה המבוססת על כופתיות גם פרי ,ירק ,השרייה / הנבטה ,תערובת זרעים ואף סידן.
כך אנו בטוחים לחלוטין שהתוכי מכוסה מבחינת הערכים התזונתיים מצד אחד ומצד שני לא משעמם לו ויש לו מגוון מזונות להנאתו.
לגבי כשרות, אין כופתיות כשרות לפסח מאחר והזרעים שהכופתיות מכילות אינן כשרות, אין כשרות למזון לבעלי חיים ואין צורך מאחר ובני אדם אינם צורכים אותו.
לעומת זאת כמו שציינתי קודם כשתוכי אוכל מתוך תערובת הזרעים רק מה שהוא אוהב וכנ"ל לגבי שאר המזון שאנו מגישים איננו יודעים בוודאות האם התוכי מכוסה מכל הבחינות.
כמו ששירלי ציינה נהוג לתת מעבר לתזונה המבוססת על כופתיות גם פרי ,ירק ,השרייה / הנבטה ,תערובת זרעים ואף סידן.
כך אנו בטוחים לחלוטין שהתוכי מכוסה מבחינת הערכים התזונתיים מצד אחד ומצד שני לא משעמם לו ויש לו מגוון מזונות להנאתו.
לגבי כשרות, אין כופתיות כשרות לפסח מאחר והזרעים שהכופתיות מכילות אינן כשרות, אין כשרות למזון לבעלי חיים ואין צורך מאחר ובני אדם אינם צורכים אותו.
אין צורך בכשרות כי אין כאן שום עירבוב של סוגי אוכל שמכילים מאכלים האסורים מדאורייתה ,