6768 כתב:
לגבי הכלמדיה יצא לי לשמוע את זה ממגדל תוכים שטען שאני צריכה לחסן את הג'אקו ואת עצמי נגד זה לא ממש הבנתי לכן רציתי יעוץ וטרינרי בנושא אני מאשקלון אז יותר קל לי להגיע לאשדוד.
מאחר והמגדל נתן לך אינפורמציה מוטעית וגילה בורות (אני מתבטא בעדינות ) אני אתן לך קצת רקע לגבי הכלמידיה.
הכלמידיה הינה המחלה היחידה שעלולה לעבור מבעלי כנף (ולא רק) לבני אדם. ישנן מחלות נוספות וקשות לתוכי אך שאינן עוברות לבני אדם.
אין חיסונים לתוכים ובטח שלא צריך לחסן את עצמך ואת כל בני המשפחה .גם אתכם לא יחסנו מאחר והטיפול הוא במחלה עצמה
כשנדבקים בה ולא למניעה.
מאחר ויש לך מגוון תוכים גדול יחסית וביניהם תוכים קטנים יתכן שאחד התוכים או יותר נשא של מחלת הכלמידיה, הסיכויים שתידבקו
במחלה הינם אפסיים . על מנת לשלול מחלות עליך לגשת עם התוכים לבדיקה אצל וטרינר. עלייך לפנות לוטרינר המתמחה בתוכים ולא
לוטרינר כללי (כלבים חתולים וכו'). בדיקת דם מהתוכים ושליחתם למעבדה תתן לך תוצאות שליליות או חיוביות למחלה.
עלייך לקחת בחשבון שבמידה והתוכים ימצאו חיוביים למחלה תצטרכי לתת להם טיפול אנטביוטי לתקופה של 45 יום ולאחר מכן לחזור
על הבדיקה כדי לוודא שאכן הטיפול הצליח ,במידה שלא תצטרכי לחזור על התהליך כולו , אם את שואלת לגבי עלויות אז כל התהליך
אינו זול בכלל לתוכי אחד כל שכן למספר תוכים שלא לדבר על ההתמודדות עם מתן האנטיביוטיקה למספר תוכים.
מתן טיפול והצלחה בטיפול אין זה אומר שהתוכי לא ידבק שוב, התוכי עלול להידבק שוב במגע עם תוכי אחר וההעברה מתבצעת
באויר במגע בכלי האוכל ובלשלשת.
האבסורד הוא שבבדיקה החוזרת על מנת לגלות האם הטיפול הצליח (בדיקת דם חוזרת) התוכי שלך עלול להידבק מתוכי חולה שביקר קודם לכן במירפאה, כלומר נניח שבבדיקה החוזרת קיבלת תשובה הבייתה שהתוכי אינו נשא ובריא אבל הוא כבר נושא את החיידק שהסתובב בקליניקה,
שבוע לאחר מכן בבדיקה כבר יופיע שהתוכי נשא.
סתם לסבר את האוזן , מעל 60% מציפורי הבר נשאים של המחלה.
בדרך כלל רובם המכריע של המגדלים המחזיקים תוכים קטנים ובינונים לא יבצעו בדיקות, במידה ויופיעו תסמינים של מחלה אז התוכי יטופל, שוב הסיבה העיקרית הינה עלות הבדיקה והטיפול מצד אחד וחוסר האפשרות כמעט למנוע את ההידבקות מחדש .
ברכישת תוכי חדש עליך לבדוק בקפידה את מצבו הפיזי ולנסות לאתר סימנים מחשידים שמעידים על בריאות לקויה. אם את רוכשת ממגדל לבדוק את תנאי הממשק של התוכים ולהחליט על פי מראה עיניים, המידה ונערכות בדיקות וישנו מעקב על בריאות התוכים כמובן שעדיף לרכוש ממקום כזה.
לסיכום , כל מגדל עושה את מה שנוח לו ואיך הוא מרגיש . לבדוק אפשר להיכנס ללחץ או לפחדים בוודאי שאין סיבה .
בינתיים האדם הוא היצור שנושא ומעביר הכי הרבה מחלות .