ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה לגבי האכלת גוזל קוקטייל
מנהל: מפקחים
שאלה לגבי האכלת גוזל קוקטייל
אני נותן לא 4 פעמים ביום אוכל
נתתי לו ב17 בפעם האחרונה ואני רוצה לתת לו עכשיו אבל הזפת עוד קצת מלאה מה לעשות?
נתתי לו ב17 בפעם האחרונה ואני רוצה לתת לו עכשיו אבל הזפת עוד קצת מלאה מה לעשות?
Re: שאלה לגבי האכלת גוזל קוקטייל
בן כמה הוא?
ממתי הוא מואכל(מאיזה גיל)?
כמה בכל פעם?
תן קצת פרטים כדי שיוכלו לעזור לך.
ממתי הוא מואכל(מאיזה גיל)?
כמה בכל פעם?
תן קצת פרטים כדי שיוכלו לעזור לך.

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
בן שלושה שבועות אבל יש לו בעית היתפתחות הוא מאוד קטן לגילו
אני נותן לו 4.5 CC
אם מחר אני אתן לו ב6 לאכול זה בסדר לדלג על ארוכה?
אני נותן לו 4.5 CC
אם מחר אני אתן לו ב6 לאכול זה בסדר לדלג על ארוכה?
יש לך תמונה?
כמה הוא שוקל?
תחכה לריקון מלא אפילו עד מחר בבוקר
כמה הוא שוקל?
תחכה לריקון מלא אפילו עד מחר בבוקר

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
תודה רבה לך.
יש לו פה תמונות בהודעות הקודמות שלי
הוא בן שלושה שבועות ושוקל 45 גרם אני לא יודע מתי אני יורד ל3 ארוכות ביום
יש לו פה תמונות בהודעות הקודמות שלי
הוא בן שלושה שבועות ושוקל 45 גרם אני לא יודע מתי אני יורד ל3 ארוכות ביום
- lahav123
- פוקח עיניים

- אזור מכירה: בקעת אונו
- שם פרטי:: להב
הוא מואכל מגיל שבוע וחצי...
זה לא הגיוני שהוא שוקל 45 משהו לא בסדר! אתמול בבוקרהוא שקל 36!
זה לא הגיוני שהוא שוקל 45 משהו לא בסדר! אתמול בבוקרהוא שקל 36!
_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
- ronihoshen
- בקיעה

- שם פרטי:: ronihoshen
אתה צודק להב אבל גם קיווי שלי בן 3 שבועות , יומיים אחרי שהוא הגיע הוא שקל 60 במקום 50 .. זה בסדר בזמן הגמילה המשקל ירד אז לא להיבהל

רגע אז אני לא מבין אני צריך להתחיל לתת לו מזון יבש במקביל לדייסה?
ולהמשיך לתת לו דייסה 4 פעמים ביום אני ממש מבולבל
תודה על הסבלנות של כולם פה
ולהמשיך לתת לו דייסה 4 פעמים ביום אני ממש מבולבל
תודה על הסבלנות של כולם פה
להב התוכי גדל קצת. יש לי קצת בעיה אני צריך לקנות משקל כדי לדעת במדויק
[jump][/jump]
[jump][/jump]
אני אעשה לך סדר, הגוזל אוכל 4 ארוחות ביום כרגע לפי דבריך.
חשוב לבדוק שהזפק מתרוקן כשבאים לתת את המנה הבאה של המזון, במידה והזפק עדיין עם אוכל אפשר לדלג על ארוחה ולהאריך את הזמן שבין ארוחה לארוחה. ככל שהתוכי גדל הקיבולת של האוכל בזפק גדלה והוא יכול "לאגור" בזפק יותר מזון שיחזיק אותו יותר הרבה זמן ללא קבלת מזון מחדש. במקרה שלך התוכי אומנם קטן פיזית אבל מנוצה כמעט כולו וזה השלב בו יש להתחיל להכיר לו מזון מוצק.
מזון מוצק הכוונה לתערובת זרעים מגוונת ולא לדוחן בלבד. שים לו כלי אוכל בקירבתו ופזר לו על הריצפה. עניין אותו במזון על ידי כך שתיתן לו לאכול מהיד או תפזר על מראה מונחת על הריצפה (מראה שאינ חדה).
כשהתוכי מתחיל להתעניין בזרעים ומתחיל לאכול מתחילים לצמצם את ארוחת הצהריים, בעצם נותנים לתוכי סיבה לחפש מזון מאחר והוא מתחיל להרגיש צורך לאכול. ממשיכים לעקוב אחר התנהגות התוכי ובוחנים כיצד וכמה הוא אוכל, ברגע שהתוכי אוכל מורידים את ארוחת הצהריים כליל.
בשלב זה ממשיכים לבדוק האם התוכי אוכל מזון מוצק, אפשר יהיה לראות זאת ע"י שיירי הקליפות שיהיו בקופסה אבל לא תמיד, לעיתים התוכי לא יקלף את הזעים ובהתחלה יאכל אותם שלמים, אפשר למשש ממש בעדינות בזפק ולנסות ולחוש בזרעים או להרגיש שיש מזון בזפק.
במידה והתוכי אוכל כבר בצורה טובה יותר מורידים את ארוחת הערב, נותנים מספר ימים נוסף על מנת להרגיל את התוכי בהדרגה להפסקת מתן מנת הדייסה האחורנה ומורידים את המינון לחצי ביום הראשון, לאחר יומיים שוב בחצי עד להפסקת מתן הדייסה .
בשלבים אלה אפשר כבר לתת לתוכי ירקות מותרים פירות והשרייה . מומלץ גם כבר להכיר לתוכי מזון כופתיות על אף שאינו נגמל עליהם.
יתכן שהתוכי שלך קטן מבחינת גודלו והפיזי אבל אתה צריך לנהוג בו כמו עם כל גוזל על פי גילו ומצב הניצוי שלו.
חשוב לבדוק שהזפק מתרוקן כשבאים לתת את המנה הבאה של המזון, במידה והזפק עדיין עם אוכל אפשר לדלג על ארוחה ולהאריך את הזמן שבין ארוחה לארוחה. ככל שהתוכי גדל הקיבולת של האוכל בזפק גדלה והוא יכול "לאגור" בזפק יותר מזון שיחזיק אותו יותר הרבה זמן ללא קבלת מזון מחדש. במקרה שלך התוכי אומנם קטן פיזית אבל מנוצה כמעט כולו וזה השלב בו יש להתחיל להכיר לו מזון מוצק.
מזון מוצק הכוונה לתערובת זרעים מגוונת ולא לדוחן בלבד. שים לו כלי אוכל בקירבתו ופזר לו על הריצפה. עניין אותו במזון על ידי כך שתיתן לו לאכול מהיד או תפזר על מראה מונחת על הריצפה (מראה שאינ חדה).
כשהתוכי מתחיל להתעניין בזרעים ומתחיל לאכול מתחילים לצמצם את ארוחת הצהריים, בעצם נותנים לתוכי סיבה לחפש מזון מאחר והוא מתחיל להרגיש צורך לאכול. ממשיכים לעקוב אחר התנהגות התוכי ובוחנים כיצד וכמה הוא אוכל, ברגע שהתוכי אוכל מורידים את ארוחת הצהריים כליל.
בשלב זה ממשיכים לבדוק האם התוכי אוכל מזון מוצק, אפשר יהיה לראות זאת ע"י שיירי הקליפות שיהיו בקופסה אבל לא תמיד, לעיתים התוכי לא יקלף את הזעים ובהתחלה יאכל אותם שלמים, אפשר למשש ממש בעדינות בזפק ולנסות ולחוש בזרעים או להרגיש שיש מזון בזפק.
במידה והתוכי אוכל כבר בצורה טובה יותר מורידים את ארוחת הערב, נותנים מספר ימים נוסף על מנת להרגיל את התוכי בהדרגה להפסקת מתן מנת הדייסה האחורנה ומורידים את המינון לחצי ביום הראשון, לאחר יומיים שוב בחצי עד להפסקת מתן הדייסה .
בשלבים אלה אפשר כבר לתת לתוכי ירקות מותרים פירות והשרייה . מומלץ גם כבר להכיר לתוכי מזון כופתיות על אף שאינו נגמל עליהם.
יתכן שהתוכי שלך קטן מבחינת גודלו והפיזי אבל אתה צריך לנהוג בו כמו עם כל גוזל על פי גילו ומצב הניצוי שלו.