ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זיהוי מין בקוקטילים מוטציות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
חיים15
בקיעה
בקיעה

זיהוי מין בקוקטילים מוטציות

שליחה על ידי חיים15 »

איך אני יכול לזהות זכר בכל אחת מהמוטציות של הקוקטלים: קינמון, פייד, לוטינו ושיש?
mishmish
ביצה
ביצה

Re: זיהוי מין בקוקטילים מוטציות

שליחה על ידי mishmish »

לפי מה שידוע לי ולפי הקוקטיילית קינמון פנינה שלי-גם כאן יש את ההבדלים בצבעים בין הכנפיים ומתחת לזנב-נקבה מתאפיינת בעיגולים, נקודות ופסים וזכר בצבעים חלקים. אבל בלי לסמוך עליי יש גם את המדריך לזיהוי מין בתוכים:
http://www.tukinfo.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=12413
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: זיהוי מין בקוקטילים מוטציות

שליחה על ידי שירלי87 »

4789 כתב:איך אני יכול לזהות זכר בכל אחת מהמוטציות של הקוקטלים: קינמון, פייד, לוטינו ושיש?
לכל קוקטייל זכר (מלבד אלבינו או פייד "כבד") יהיו נוצות זנב ונוצות תעופה בצבע חלק אחיד - כלומר ללא פסים\נקודות.
כמו שציינתי לא בכל מוטציה אפשר לזהות את זה.

אצל קינמון הכי קל לראות שהזנב והכנפיים חלקים:
תמונה

אצל לוטינו קל יותר לבדוק ליד מנורת אולטרה סגולה, זה מבליט את הפסים\נקודות של הנקבה במידה ויש כאלה. אם אין, והנוצות חלקות - זה זכר.

בפייד אם רוב הגוף לבן\צהוב ורק בגב יש גוון אפור - אי אפשר להסתמך על מראה חיצוני. אם בכנפיים ו\או בזנב יש אפור, אפשר לבדוק
אם האפור הוא חלק או שיש פסים. זכר:
תמונה

זכר אפשר לזהות גם לפי התנהגות זכרית - הרחקת הכנפיים מהגוף (כמו בתמונה) תוך כדי שריקות ארוכות\סילסולים,
דפיקת המקור על הריצפה\הכלוב - כל אלו זה התנהגות זכרית.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”