ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בקע גוזל מתי תבקע הביצה השניה? החתמה פוגעת בו או בהורים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

בקע גוזל מתי תבקע הביצה השניה? החתמה פוגעת בו או בהורים?

שליחה על ידי ninka »

היי,אז לפני 3 ימים בערך,יצא הגוזל הראשון.
ועדיין יש ביצה אחת,שמתי לב שהוא בוכה יחסית הרבה.
ואז האבא ישר ניכנס לתא ההטלה,ש ה' יודע איך יש שם מקום גם בשבילו,והגוזל ישר נירגע!

וכשפתחתי תתא ההטלה ראיתי תתוכית עושה משהו עם המקור לגוזל והוא בכה,אבל לא יודעת עם היא עשתה את זה חזק,נראה לי שלא.

למה הביצה השניה לא בוקעת?
אני זוכרת שהיו 2 ביצים,אז למה גם מהשני לא יצא גוזל?

מתי נכון להוציא גוזל?זה פוגע בגוזל?פוגע באימא?

האם באמת לקחת אותו ולעשות האכלת יד?
או להשאיר אותו ככה?

מצד אחד אני רוצה האכלת יד.
מצד שני לא רוצה לפגוע בה. ובכלל האכלת יד רק עם זה לא יפגע בהורים של הגוזל.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: בקע גוזל מתי תבקע הביצה השניה? החתמה פוגעת בו או בהורים?

שליחה על ידי שירלי87 »

באיזה סוג תוכי מדובר?

האם יש לך כלים להחתמה? אומנת\מקור חימום אמין, דייסה, ניסיון...?

יכול להיות שהביצה השניה תבקע היום או בימים הקרובים, יכול להיות שהביצה לא פוריה\פגומה ולא תבקע.. בכל מקרה - אל תפריע
ואל תציץ לתא. אני מניחה שהגוזל בוכה לאוכל והאמא מאכילה אותו, אם אתה פותח את התא אתה רק מפריע ומלחיץ אותם.

אם מוציאים להחתמה זה לא פוגע בהורים, אבל ללא אומנת וללא הדרכה זה כן יכול לפגוע בגוזל- מוות מהיפותרמיה ללא אומנת, בישול
והתייבשות עקב חימום יתר, זיהום או כוויות בזפק אם מאכילים לא נכון... במילה אחת רשלנות, לכן אם אין כלים מתאימים לא מחתימים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

זה תוכון.
וממש אין ניסיון,אבל אני רוצה שהו יהיה האכלה.חשבתי לקחת אותו כשהוא כבר כמעט גמול מהאימא ואז בעצם שיתרגל אלי,או שיהיה מאוחר מידי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכון אפשר להוציא בשלבים האחרונים של לפני הגמילה תוך כדי שתתן ארוחה או שתיים מקסימום, כלומר להוציא את התוכון מנוצה מעט בגיל שלושה שבועות בערך. אם תוציא ממש כשהתוכון יוצא מבית ההטלה זה יצור לחץ אצל התוכון ולכן עדיף בשלב שציינתי .
אתה צריך להתארגן עם דייסה מתאימה מזרקים ומרום לשים את התוכון בגיל שלושה שבועות התוכון מנוצה בצורה כזאת שאין צורך באומנת בחודשי הקיץ החמים. בכל מקרה לכל תוכון ישנה התפתחות שונה ולכן יש להחליט ברגע נתון האם אפשר לקחתו להאכלה או להשאירו לתקופה נוספת.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

רגע,אז ב3 שבועות שלו,אני מוציאה אותו מהתא,לוקחת ומאכילה,ונימצאת איתו שיתרגל קצת,ואז מה? מחזירה לתא ההטלה?

או לכלוב ניפרד?וכשיהיה לו ניצוי מלא,איך אני אדע שהוא לא יפרוס כנפיים ויעוף דרך החלון?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כשהוא בן 3 שבועות את מוציאה אותו, מאכילה, מלטפת\מרגילה אותו למגע, ושמה אותו בכלוב שלו, כלוב נפרד, לא מחזירה לתא.
כלומר מאותו רגע הוא נמצא בכלוב בודד ולא עם שאר התוכונים.

כשיהיה לו ניצוי מלא גוזרים לו את נוצות התעופה הראשיות (כשיגיע הזמן תפתחי נושא חדש ונסביר לך בדיוק איפה גוזרים וכמה) כך שהוא לא
יוכל לעוף אלא רק לנחות\לדאות בביטחה לריצפה
ובכל מקרה מומלץ לסגור חלונות כשמטיילים איתו בבית, אלא אם יש רשת, זה הכי טוב ובטוחתמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אימאלהההההההההההה
בחיים אני לא אגסור לו לבד.

ויש לי גם חתול בבית,אני יביא לו לראות תתוכי כשיהיה בן 3 שבועות,עם אני יראה שהחתול תוקף. אז אני ישחרר אותו תמיד רק לבד איתי בחדר.

הוא לא יבכה כשאני אשים אותו בכלוב ניפרד?

וההורים שלו?

קשה לי להפריד בנהם :(
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

הוא יבכה לדייסה אולי..אם תרגילי אותו למגע ותתני לו חום ואהבה הוא ירצה בחברתך ולא בחברת התוכונים האחרים
תחשבי על זה ככה, בשלב מסויים הוא יפרד מהם בכל מקרה, אחרת תצטרכי כלוב ממש ממש גדול לכל התוכונים הגוזלים שיצאו לזוג..

ואם זה עוזר לך, תדעי שבטבע התוכונים ההורים לא מאכילים את הגוזלים לקראת הגמילה אלא רק כשהגוזלים יוצאים מהקן וזאת כדי לעודד
אותם להיות עצמאיים ולצאת לעולם... אז מה שאת עושה לא שונה בהרבה ממה שההורים עושים (מרחיקים את הגוזלים מהקן:)

לגביי גזירת נוצות - אפשר אצל וטרינר או מגדל מנוסה שנמצא באזור שלך, שידריך אותך ותוכלי עם הזמן לגזור לבד
לגזור לתוכון זה ממש לא קשה ואין סיבה לחשוש תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני אוסיף בנוגע לחתול, אל תחשבי על להשאיר את שניהם לבד ללא השגחה גם אם החתול לא יראה בו עניין. תמיד להשגיח.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

איזה מאמי יבכה לדיסה.
אז ניתן לו דיסה!
מתוקיייי

דיי מתה כבר שיגל,מתה לראות תצבעים שלו,או בכלל שלה :)))

נראה לי אני גם אקנה כלוב בנוני כזה,כי הוא לא יהיה תמיד בכלוב. ואז הוא לא צריך ארמון. או לפחות מקווה לזה.

ואני בחיים לא ישאיר אותם לבד,אבל אני אבדוק,אולי החתול ינסה לקפוץ עליו כשהוא איתי,ואז אני אדע להיות עם התוכי לבד עם דלת סגורה.או במרפסת.

ובאיזה גיל כדאי ללכת לוטרינר שיגזור לו תכנפיים?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”