ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים שישנים מוזר - נצמדים ותופסים עם המקור את הרשת
מנהל: מפקחים
תוכונים שישנים מוזר - נצמדים ותופסים עם המקור את הרשת
התוכונים שלי בגלל החום נראה לי מוצאים פינה בכלוב ואז נצמדים לרשת ותופסים עם המקור את הרשת העליונה ,האם זה רגיל?!
Re: תוכונים שישנים מוזר
האם הכלוב נמצא בחוץ? הכלוב חשוף לשמש? אם לא - למה אתה חושב שזה בגלל החום?
האם הם ממש ישנים ככה או רק נתלים על הרשת?
האם יש מספיק מקלות עמידה והם בקוטר מתאים לתוכונים?
מה גודל הכלוב?
תוכים נתלים על הרשת, לפעמים גם נתלים הפוך מהגג. אם אין מריבות\מתיחות בין התוכים בכלוב, הכלוב מרווח וגדול מספיק, יש ענפי עמידה
מתאימים, אין חשיפה ישירה לשמש ללא מקום מוצל, יש מים בכלוב, והכלוב עובר ניקיון מדי שבוע - אין סיבה לדאוג לדעתי
יכול להיות שזה מתוך הנאה\משחק\שעשוע, יכול להיות שהם למדו את ההתנהגות מתוכים אחרים..
בטבע תוכים נתלים הפוך מענפים כדי להגיע לפירות, נתלים הפוך כמו עטלף ומנופפים בכנפיים כדי לסמן בעלות על מקום קינון..
בקיצור הם אקרובטים קטנים, לכן זה טבעי אם גם בשבי הם יטפסו בפוזיציות "משונות" ואפילו ישנו ככה.
אם הכלוב קטן מדי התוכי 'מטפס על הקירות' משיעמום\תסכול וזה סימן להחליף את הכלוב מהר.
האם הם ממש ישנים ככה או רק נתלים על הרשת?
האם יש מספיק מקלות עמידה והם בקוטר מתאים לתוכונים?
מה גודל הכלוב?
תוכים נתלים על הרשת, לפעמים גם נתלים הפוך מהגג. אם אין מריבות\מתיחות בין התוכים בכלוב, הכלוב מרווח וגדול מספיק, יש ענפי עמידה
מתאימים, אין חשיפה ישירה לשמש ללא מקום מוצל, יש מים בכלוב, והכלוב עובר ניקיון מדי שבוע - אין סיבה לדאוג לדעתי
יכול להיות שזה מתוך הנאה\משחק\שעשוע, יכול להיות שהם למדו את ההתנהגות מתוכים אחרים..
בטבע תוכים נתלים הפוך מענפים כדי להגיע לפירות, נתלים הפוך כמו עטלף ומנופפים בכנפיים כדי לסמן בעלות על מקום קינון..
בקיצור הם אקרובטים קטנים, לכן זה טבעי אם גם בשבי הם יטפסו בפוזיציות "משונות" ואפילו ישנו ככה.
אם הכלוב קטן מדי התוכי 'מטפס על הקירות' משיעמום\תסכול וזה סימן להחליף את הכלוב מהר.
Re: תוכונים שישנים מוזר
אני לא אמרתי שום דבר על זה שהם "נתלים הפוך"...הם בסה"כ מתפסים על הרשת ומעלים את המקור שלהם לריבוע ברשת אחד למעלה וישנים האם זה רגיל?! וכן יש מקלות מלאאאאאאאא וזה כלוב גדול,ויש מים מספיק ויותר! והכלוב נקי מאוד!
Re: תוכונים שישנים מוזר - נצמדים ותופסים עם המקור את הרשת
אני יודעת מה כתבת, הוספתי מידע אולי זה יעזור לך להבין שלפעמים יש לתוכים התנהגות שנראית לנו "מוזרה" ובעצם היא נורמלית.
האם כל התוכים מתנהגים ככה? ולא ענית אם הכלוב חשוף לשמש\למה נראה לך שזה מהחום?
האם כל התוכים מתנהגים ככה? ולא ענית אם הכלוב חשוף לשמש\למה נראה לך שזה מהחום?
הכלוב הוא עשוי מהסורגים של החלון בגדר שלי מדובר בזוג אחד הכלוב ענקקק בשביל זוג אחד יש בוא שתי תאי הטלה ומלא ענפים! עשיתי להם מין סככות כאלה שמביאות צל וגם בפינות של הכלוב יש צל! וכן אני חושב שזה מהחום כי שנעלמת השמש הם חוזרים לאמצע! אבל יש מלא צל!
אתה יכול להעלות תמונה של הכלוב?
בבקשה מעל התאים זה קרטונים לעשות צל כמובן!
וכל המקלות בכלוב זה מקלות שמתלבשות בול לרגליים שלהם!
ותשימו לב איזה ענק הכלוב לזוג אחד (:
וכל המקלות בכלוב זה מקלות שמתלבשות בול לרגליים שלהם!
ותשימו לב איזה ענק הכלוב לזוג אחד (:
הקרטונים האלו לא מספיקים.. אם יש שמש ישירה ובעיקר בקיץ יהיו חמסינים, זה לא מספיק מוצל כי האוויר גם מתחמם
כלומר הם צריכים שחצי כלוב לפחות יהיה מוצל קבוע, אני מציעה שתכסה את הצד הימני ככה התא והמזון והמים יהיו מוצלים.
אם הם נתלו על הרשת לכיוון החדר\בית אז הגיוני מאוד שזה בגלל החום..
אגב התא השני נראה לי סתם מבלבל אותם, תא אחד זה מספיק לזוג
כלומר הם צריכים שחצי כלוב לפחות יהיה מוצל קבוע, אני מציעה שתכסה את הצד הימני ככה התא והמזון והמים יהיו מוצלים.
אם הם נתלו על הרשת לכיוון החדר\בית אז הגיוני מאוד שזה בגלל החום..
אגב התא השני נראה לי סתם מבלבל אותם, תא אחד זה מספיק לזוג
להוריד אותו?!
ואני לא יודע שירלי איך לחסות זה בעייה יש לך טיפ לתת לי אולי?!
ואני לא יודע שירלי איך לחסות זה בעייה יש לך טיפ לתת לי אולי?!
בבקשה לא להפנות שאלות ישירות, זה מונע מחברים אחרים להגיב..
הבנתי שאין גישה לכסות מלמעלה, אז אולי תוכל לתלות מבפנים בד כהה או משהו דומה, תעשה חורים בבד במקומות המתאימים ותתלה על
הרשת מבפנים באמצעות אזיקוני פלסטיק קטנים או אפילו חוט כותנה\טבעי.. תתלה את הבד על הצד החיצוני והגג בחלק הימני של הכלוב.
(עריכה: צריך למתוח את הבד ולשים מספיק חיזוקים כדי שהתוכים לא יוכלו להיכנס בין הבד לבין הרשת)
כמובן שצריך להוציא את התוכונים קודם, ועל הדרך תוציא את התא המיותר
אם לא הבנת למה אני מתכוונת, תגיד, ואני אנסה להסביר יותר טוב..
או שתחכה לעוד תגובות
הבנתי שאין גישה לכסות מלמעלה, אז אולי תוכל לתלות מבפנים בד כהה או משהו דומה, תעשה חורים בבד במקומות המתאימים ותתלה על
הרשת מבפנים באמצעות אזיקוני פלסטיק קטנים או אפילו חוט כותנה\טבעי.. תתלה את הבד על הצד החיצוני והגג בחלק הימני של הכלוב.
(עריכה: צריך למתוח את הבד ולשים מספיק חיזוקים כדי שהתוכים לא יוכלו להיכנס בין הבד לבין הרשת)
כמובן שצריך להוציא את התוכונים קודם, ועל הדרך תוציא את התא המיותר
אם לא הבנת למה אני מתכוונת, תגיד, ואני אנסה להסביר יותר טוב..
או שתחכה לעוד תגובות