ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הקוקוטייל שלי ממשיך לצעוק...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

tchvi5
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

הקוקוטייל שלי ממשיך לצעוק...

שליחה על ידי tchvi5 »

כבר פתחתי על זה מזמן אשכול, אבל הוא לא הפסיק, ניסיתי את השיטה של לבוא אליו כמו דקות אחרי שהוא מסיים והוא עדיין צועק, אני אספר לכם את כל הסיפור...

התוכי היה חי בסביבה די רועשת ולקחנו אותו בגיל 7-8 חודשים (בכל שישי לקחו אותו לשוק וגם הוא היה ליד הכלובים של הפרא) אבל נדמה לי שאת הצעקה הוא למד מאיזה ציפור מחוץ לבית שלי כי פעם אחת יצאתי למרפסת ושמעתי מלמעלה (זה היה נשר או בז) שצעק בדיוק אותו דבר והוא חקיין מעולה.
כשמתקרבים אליו בזמן שהוא צועק הוא מפסיק לצעוק (רק אם מתייחסים אליו אם אני אבוא אליו בלי להתייחס הוא ימשיך לצעוק) והוא מאוד אוהב תשומת לב למרות שהוא עם קוקוטיילית שהם עוד לא מחוברים והוא מגיב לצעקות (כלומר אם יש צפצוף בדלת/צלצול בפעמון/הורדת מים באסלה הוא צועק חזק יותר)
מה לעשות? אני פוחד שיעיפו לי אותו :(
אני יודע שתוכים צועקים/מרעישים לפעמים זה נורמאלי אבל תאמינו לי שזה לא
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הקוקוטייל שלי ממשיך לצעוק...

שליחה על ידי שירלי87 »

אין מה לעשות, אי אפשר להשתיק אותו..
כמו שאמרתי לך זה תקופה, יכול להיות שבקרוב הוא יהיה שקט יותר, בעיקר כשהנקבה תתחבר אליו

אם אתה דואג מהשכנים מבחינת החוק לדעתי הם לא יכולים לעשות כלום

אם זה מפריע לבני הבית והם לא רוצים לחכות ולראות אם הוא יהיה שקט יותר עם הזמן, אפשר רק להחליף ולקוות שהזכר הבא יהיה שקט יותר

לדעתי כדאי לחכות.. אצלי גם הייתה תקופה רועשת ועכשיו בקושי יש שריקות

עריכה: תנסה לספק לו כמה שיותר תעסוקה.. צעצועים.. מקלחות..
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה שירלי, אמרת שזה בערך מגיל שנה נכון? לא יפריע להתחבר לנקבה אם אני מוציא אותה ואותה פעם ביום למשחק קצר של 5 דקות? כמה זמן בערך לוקח לתוכי האכלת יד להתחבר לתוכי אחר? יש טעם להעלות קובץ שלו צועק?
עם השריקות אין לנו בעיה, יש לנו בעיה עם הצעקות החזקות מאוד מאוד מאוד!!!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, אצלי בגיל הזה הוא נהיה שקט יותר, הזכר השני מלכתחילה לא היה שורק הרבה וגם היום הוא שורק "פעם ב.."

החיבור תלוי בכל זוג.. אין זמן קבוע
אצלי נלה החדשה (האכלת יד) התחברה לטוויטוש (מורגל) תוך חודש בערך.. אבל לדעתי זה רק כי היא ראתה את הזוג השני מחובר
הזוג השני התחבר תוך מספר חודשים..

אולי אם תביא זוג נוסף זה יעשה טוב לתוכים לראות קוקטיילים אחרים... אצלי זה מה שהכניס אותם למרץ (וגם תאי ההטלה שתליתי להם)

וכמו שאמרתי בנושאים קודמים, כשטוויטוש היה מאוד רועש הבאנו קוקטיל נוסף (ג'וני) שהתברר שהוא זכר, ומאז שג'וני התחיל לשרוק זה
דיי השתיק את טוויטוש.. ואח"כ שהבאתי עוד קוקטייל שגם הוא יצא זכר - החדש שרק והותיקים נהיו שקטים

אם אתה לא רוצה להביא עוד זוג, אולי תביא רק זכר וככה הנקבה תבחר מבין השניים מי שמתאים לה (מאמינה שהיא תעדיף את הותיק)
ואם הזכר החדש ישרוק הרבה אולי זה גם ירגיע את השריקות של הקוקטייל שלך.. לפחות ככה זה עבד אצלי

אין טעם להעלות לדעתי.. אם אין שום דבר מאיים בסביבת הכלוב והם לא ליד החלון ואין משהו שיבהיל אותם (כמו יונה עפה ליד החלון)
אז הוא כנראה שורק ככה כדי לקבל תשומת לב\להפגין התנהגות.. הוא כנראה גם מתוסכל שהנקבה לא מתייחסת ל"הופעה" שלו.
גם אצלי בהתחלה טוויטוש שרק לנלה ממש יפה והיא לא התייחסה, איימה עליו והרחיקה אותו - והוא עבר לשריקות "אזהרה" שריקות חזקות..
כנראה ככה קוקטיילים מביעים את עצמם

עריכה: וכן, אם אתה משחק איתם זה יכול להפריע לחיבור.. הם אמורים לתת זה לזו יחס, ליטופים.. לא לקבל את זה ממך
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה, אבל 5 דקות ביום זה מה שיפריע? לי נראה שהנקבה דווקא רוצה את הזכר והוא שונא אותה, הוא תוקף אותה ובקושי מחזר אחריה (לא תוקף עד כדי מריטת נוצות ופציעות, רק תקיפה קלה ואז הוא בורח או היא בורחים) מה זה אומר?
הקוקוטיילית שלי די הפסיקה להיות נחמדה (האמת מהיום הראשון שלה היא לא הייתה חברותית אולי התעללו בה :( ) כדאי לי להביא לה פרא?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן אפילו 5 דקות, אם זה על בסיס יומיומי, זה חיזוק קשר.. זה אינטרקציה.. וזה יכול להפריע. יכול להיות גם שלא, אבל אם אין כימיה
בין בני הזוג זה עוד משהו שיכול להכשיל את הקשר

אם הם תוקפים\מגרשים זה את זו ומתרחקים זה אומר מה שזה נראה - אחד מהם או שניהם לא מרוצים מהמצב\קירבה\מגע ומנסים להבהיר
זאת לתוכי השני. גם כשהם מחוברים יכול להיות שהם יתנהגו ככה.. אצלי ג'וני היה עושה את זה לרייצ'ל כי תמיד הוא זה שמפנק (מנקה לה
נוצות בראש) והוא גם רצה אבל היא תמיד "תוקפת" אותו ומורידה ראש שוב כדי שימשיך לפנק אותה..

ככה גם נלה בהתחלה הייתה עושה לטוויטוש כשהוא שרק לה, זו פעם ראשונה ששרו לה והיא לא הבינה מה הוא רוצה ממנה לדעתי
במהלך החודש כשהיא ראתה את הזוג השני (ג'וני מנקה לרייצ'ל נוצות בראש, והם תמיד עומדים יחד, אוכלים יחד, הולכים יחד..) אז היא
השתחררה קצת והתחברה לטוויטוש.. עמדה לידו, היא גם ניסתה לבקש ממנו ליטוף כמה פעמים והוא לא היה רגיל לקירבה הזו והיה מגרש
אותה בכל פעם.. אבל היו זיווגים

אני מאמינה שגם תוכים מוחתמים יכולים להתחבר ולהיות הורים לתפארת, אבל יש מקרים שזה פשוט לא עובד..
אני לא זוכרת כמה זמן הקוקטיילים שלך יחד, אבל תוכל לתת להם עוד קצת זמן ולראות אם יהיו שינויים.. יכול להיות שהטבע יעשה את שלו

אם הרעש של הקוקטייל מפריע לכם או שאתה חושב שהם לא יתחברו, אולי כדאי שתביא זכר נוסף - כמו שאמרתי אולי זה ישפיע לטובה על
שניהם, ואם זה לא - אולי לפחות היא תתחבר לזכר החדש יותר...

החלטה שלך תמונה
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה שירלי, אמא בחיים לא תסכים וגם הכלוב מתאים רק לשני תוכים, גם הם עומדים אחד ליד השני אפילו אוכלים ביחד לפעמים מהקערת אוכל וגם מצליבים זנבות (עומדים קרובים כל אחד לכיוון שני ואז הזנבות מתצטלבים זה יפה :P) היא גם כל הזמן מחקה אותו, היא אוכלת בצורה שהוא אוכל אם אני שם אותם ליד חלון עם רשת כשהוא מתחיל לטפס גם היא מתחילה הוא הרגיל אותה תוך כמה דקות לאכול כופתיות, ירקות, פירות, ביצים ותערובת הנבטה (הוא בעצמו לא היה מורגל לזה נראה לי הוא היה סקרן) הם "ביחד" בערך חודשיים וחצי. את אומרת בעצם שיש תוכים שגם אם הם יהיו ביחד 5 שנים הם לא יסתדרו, גם אם יש דבר כזה שמעתי שזה ממש נדיר :(
איך אני יכול לדעת שאני לא נפלתי לזה, כי אני ממש התחברתי אליו ולא בא לי להעיף אותו (הוא לימד את הקוקוטיילית שלי מיליון דברים גם להחזיק דברים ביד, היא לא ידעה לפני)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

חמודים:) אני מציעה שתפסיק לתת לו יחס.. בהדרגה כמובן
כשהוא לא יקבל תשומי ממך - הוא יפנה אליה, ככה אני מאמינה

תתן להם עוד קצת זמן, חודשיים וחצי זה ממש לא הרבה.. אצלי רייצ'ל וג'וני חברו זה לזו רק לאחר מספר חודשים.. נראה לי 3-4, משהו כזה
יכול להיות שייקח להם חצי שנה ואפילו שנה, אבל בסופו של דבר אני מאמינה שהם יתחברו
אל תתייאש תמונה
tchvi5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tchvi5 »

תודה שירלי עודדת אותי :)
ניסיתי את השיטה של להפסיק לתת יחס בהדרגה ובגלל זה הוא צעק עוד יותר.
אני יכול לבוא אליהם מדי פעם ולדבר איתם כמה שניות כדי שלא ימותו משיעמום נכון?
כל ההתנהגות הזאת שלי החיקוי, הצלבת זנבות... זה לא אומר שיש מצב שהם יסתדרו? ובאמת יש מצב שהם לא יתחברו אחרי שנה+-
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם הוא צועק עוד יותר זה בסדר, אל תפסיקו להתעלם.. רק ככה הוא יבין שהוא לא יקבל יחס בדרך הזו
וכן אפשר לדבר, התכוונתי שלא תלטף, לא תוציא מהכלוב וכד'..
וכשהזכר שורק אל תתייחסו ואל תשרקו לו חזרה..

אם יש קירבה ומגע אקראי זה סימן טוב לדעתי, ככה היה עם ג'וני ורייצ'ל בהתחלה
ותמיד יש מצב שהם יתחברו, נראה לי שרק במקרים של אגרסיביות וריחוק בין הזוג צריך לוותר (תקיפה עד פציעה, מריטה, כל אחד יושב בצד
רחוק מהשני וכד')

בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”