התוכון שלי העונה לשם מיקי הינו תוכון שקייים אצלי המון זמן מכיתה ה' ואני סימתיי עכשיו י''א ולפני המון זמן התגלתה אצלו נשירה אבל התרופה שרחשתי לו בחנות חיות של הכנסתה למים לא עזרה .
היום הוא נראלי נפוח מאוד כול היום מכניס את הראש שלו לגבו כאילו יושן אם עין אחת פתוחה או נרדם בעמידה על מקל ואני ממש דואג כי הוא אצלי הרבה זמן והוא לא צעיר.
ויש לי עוד תוכונית שהיום איך שהוא ברחה מהכלוב ועפה בבית יותר נכון נכנסה באבא שלי בזמן טיסה חחח העונה לשם פינקי והיא והוא מתכרבלים וכאלה וזה כלוב לא קטן אלה של שתי קומות ובגללל שהמזגן עובד הוא מכוסה וגם יחסית טיפה רחוק מהמזגן אבל מורגש מאוד הקור באזור פינקי לא מראה שום התרגשות מזה ורק אצלו מין עיפות כזו.
מצטער שאין ניקוד אני פשוט לחוץ בגללל התוכי הוא פשוט אצלי הרבה זמן ואני לא רוצה שיקרה לו משהו.
נ.ב ברגע שאני מכניס את ידי לכלוב הוא נהיה רגיל ומתחיל לברוח מהיד,ובכללי הוא יושב על המקל למעלה וזז מפעם לפעם לא יושב במקום אולי
זה מחוסר שינה?
כי הוא כול הזמן מנסה לתפוס תנומה,כלומר מכניס את ראשו לגבו ומנסה להירדם.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גורם מדאיג אצל התוכוון
מנהל: מפקחים
Re: גורם מדאיג אצל התוכוון
איזו תרופה נתתו לו ולמשך כמה זמן?
איזו נשירה יש לו? איפה חסרות נוצות? אם אתה יכול תצלם ותעלה תמונה ברורה שלו
ניפוח נוצות לא תמיד מעיד על מחלה, אתה מציין יש מיזוג וקר - תוכים מנפחים נוצות כי זה יוצר שכבת בידוד ועוזר לשמור על חום גוף
קודם כל אל תכניס ידיים לכלוב, אני מבינה שהוא פרא (לא רגיל לבני אדם) וזה רק גורם לו סטרס
שנית תרחיק את הכלוב מהמיזוג - אסור שתהיה רוח ישירה על תוכים
אם הוא עדיין נפוח תנסו להעלות קצת טמפרטורה במיזוג שלא יהיה לו קר
חבל לכסות את הכלוב, עדיף לדאוג לטמפרטורה נעימה.. כשהתוכי מכוסה באור יום זה יכול להלחיץ אותו כי הוא שומע רעשים ולא יודע מה
קורה סביבו..
העייפות יכולה להיות בגלל הגיל, 6 שנים זה דיי מבוגר. אולי אין להם גורם תעסוקה בכלוב, כדאי לשים להם צעצועים,
ענף עם עלים לכרסום (מעץ שאינו רעיל כמו אקליפטוס, זית, עצי פרי הדר)
תוכים מפחדים מדברים חדשים לכן תשים את הצעצוע בהתחלה ליד הכלוב למשך יומיים שלושה, ותקרב את הצעצוע לכלוב בכל יום כדי
שהם יתרגלו ולא יפחדו כשתתלה את הצעצוע בכלוב
איזו נשירה יש לו? איפה חסרות נוצות? אם אתה יכול תצלם ותעלה תמונה ברורה שלו
ניפוח נוצות לא תמיד מעיד על מחלה, אתה מציין יש מיזוג וקר - תוכים מנפחים נוצות כי זה יוצר שכבת בידוד ועוזר לשמור על חום גוף
קודם כל אל תכניס ידיים לכלוב, אני מבינה שהוא פרא (לא רגיל לבני אדם) וזה רק גורם לו סטרס
שנית תרחיק את הכלוב מהמיזוג - אסור שתהיה רוח ישירה על תוכים
אם הוא עדיין נפוח תנסו להעלות קצת טמפרטורה במיזוג שלא יהיה לו קר
חבל לכסות את הכלוב, עדיף לדאוג לטמפרטורה נעימה.. כשהתוכי מכוסה באור יום זה יכול להלחיץ אותו כי הוא שומע רעשים ולא יודע מה
קורה סביבו..
העייפות יכולה להיות בגלל הגיל, 6 שנים זה דיי מבוגר. אולי אין להם גורם תעסוקה בכלוב, כדאי לשים להם צעצועים,
ענף עם עלים לכרסום (מעץ שאינו רעיל כמו אקליפטוס, זית, עצי פרי הדר)
תוכים מפחדים מדברים חדשים לכן תשים את הצעצוע בהתחלה ליד הכלוב למשך יומיים שלושה, ותקרב את הצעצוע לכלוב בכל יום כדי
שהם יתרגלו ולא יפחדו כשתתלה את הצעצוע בכלוב