ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי צועק בגלל תוכית? כמה שנים היא איבדה מתזונה לקויה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: תוכי צועק בגלל תוכית? כמה שנים היא איבדה מתזונה לקויה?

שליחה על ידי דקל »

בתערובת תמיד יהיה חסר לו משהו.
בשביל זה יש כופתיות.
כופתיות זה כל מה שהתוכי צריך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

5553 כתב:תחשבו קצת ותפנימו שתוכי כמו קוקוטייל לא צריך כופתיות ....
במה שונה תוכי כמו קוקטייל משאר התוכים?

תוכי (כל תוכי..תוכון\ג'אקו\קוניור או קוקטייל) שניזון רק מתערובת, לא משנה כמה עשירה היא, לא מקבל את כל אבות המזון
יחסרו לו ויטמינים ומינרלים חיוניים שנמצאים בפירות ירקות ודגנים מושרים\מונבטים, ומצד שני יהיו לו עודפים של שומן והתזונה שלו תהיה לקויה

הבעיה בתזונה לא נכונה זה שהנזק הוא מצטבר ולא מופיע מיידית (מלבד במקרה של הרעלה..) אז אתה חושב שהכל תקין, אבל כשתראה
כמה זה השפיע על התוכי זה כבר יכול להיות מאוחר מדי
לא מזמן היה בפורום מענה מקצועי תמונה של תוכון מבוגר עם גידולי שומן עצומים.. הוא היה מגיע למצב כזה אם הוא היה ניזון מכופתיות?
אני בספק

בכופתיות יש את כל אבות המזון, תוכי (כל תוכי) שעיקר התזונה שלו היא כופתיות מקבל את כל מה שהוא צריך, הוא "מכוסה"
מבחינה תזונתית.

כל תוכי מלבד לורי יכול לאכול כופתיות ועדיף שיאכל כופתיות בעיקר אם המגדל לא יכול לספק תוספי תזונה מגוונים על בסיס קבוע.
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

צר לי אבל את לא צודקת בכלל .
בתערובת יש את כל אבות המזון לתוכי חוץ מבודדים שניתנים לו ע"י פירות ירקות ותוספים שונים .
מאות שנים מגדלים תוכים על תערובות עשירות לכי ותראי במכל מיני מקומות כמו הספרי והצפרי ששם מאכילים תוכים נדירים מאוד כמו קקדויים נדירים וארות נדירות.
אין פסול בתערובת נקודה .
היא יכולה להבות את מירב אחוזיי התזונה .
שלא תביני אותי לא נכון אין פסול בכופתיות אני ההיתי מאכיל בהם תוכים גדולים ובינונים בעבר .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תערובת לא יכולה להוות את בסיס המזון מאחר ולעולם לא תצליח להבין או לגרום לתוכי לאכול מאוזן, התוכי יברור מתוך הזרעים אטת מה שטעים לו ואת השאר הוא יעיף / ידחה, לעולם לא תצליח לתת לתוכי מינון נכון של ירק, פרי,סידן, ויטמינים ,חלבונים, שומנים במינון הנכון, חומרים שהגוף זקוק להם כמו תאית, אפר, זרחן , נתרן מינרלים שונים , על המוצר הסופי יושבים גדולי מהנדסי המזון כדי ליצור מוצר שכל כופתיה שנאכלת תמלא את צרכי התוכי

כופתיות מכילות :
חיטה, תירס, שיבולת שועל גריסים, גלוטן תירס, שמן סויה, שמן קוקוס, תפוח אדמה חלבון, סידן קרבונט, Dicalcium פוספט, L-ליזין, כולין כלוריד, טעמים טבעיים ומלאכותיים, DL מתיונין, isoleucine, L-תראונין, L-טריפטופן , ויטמין E, חומצה אסקורבית (ויטמין C), ברזל סולפט, D-ביוטין, תמצית יוקה Schidigera, תחמוצת אבץ, תחמוצת Manganous, Niacinamide, תחמוצת מגנזיום, תוסף ויטמין B12, תמצית רוזמרין, טוקופרול, סולפט נחושת, Iodate סידן, Pantothenate סידן, ויטמין A, סלניום נתרן, חומצה פולית, ריבופלאבין, פיירידוקסין, תיאמין מונוניטראט, צבעים טבעיים ומלאכותיים, Menadione bisulfite Dimethylpyrimidinol (מקור של ויטמין K3), תוסף ויטמין D3, קובלט סולפט.

עד היום מאכילים בחוות ובחנויות בגרעינים מהסיבה הפשוטה - קמצנות וחיסכון!

זה שלא ראית שמאכילים בכופתיות זה לא אומר שזה טוב.
ראיתי בחווה מסויימת שכל התוכים שמיועדים למכירה חיים על גרעינים (ערמות של קליפות) ללא זכר לירק פרי או כופתיות אך התוכים שלא למכירה ומיועדים לריבוי חיים על כופתיות וזה גם לא קורה בכל מקום, לרוב יחיו כולם על גרעינים..
לסיכום , אם התוכי שלך אוכל כופתיות (ולא משנה גודלו) שניכם הרווחתם, אם הוא לא אוכל כופתיות והוא ניזון מתערובת זרעים אתה חייב לוודא שהוא גם אוכל ירק, פרי, תערובת השרייה ומקבל תוספת סידן .
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי אתה מדבר אמת כל מילה בסלע .
אבל אני חושב שאפשרי לתת לתוכי תזונה טובה אם מאכילים בתערובת ותוספים .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם , אם זה תופס לגבי הכל בחיים, לבדוק שהתוכי אוכל את כל אבות המזון ובכמויות הרצויות זה פרוייקט ולכן מעטים יעמדו בזה.
לעומת זאת אם התוכי שלך שאוכל כופתיות לא יקבל ירק עדיין הוא יהיה מסודר מבחינה בריאותית ותזונתית.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”