ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכון עם רגליים מופנות מעלה ובעיית נמלים
מנהל: מפקחים
Re: תוכון עם רגליים מופנות מעלה ובעיית נמלים
רגע,אז מחר אני אקח אותו לוטרינר,אפשר לסחוב אותו לשם בתא ההטלה?
הוא יהיה בסדר?
אימא שלו תיהיה בסדר?
אחרי הויטרינר איפה לשים אותו בבית?בטוח מה?
כול כמה שעות להאכיל?
והוא צריך עדיין תקטע של המנורה ואדים?
ועם אני לא אחזיר אותו יותר לאימא שלו,היא לא תיהיה עצובה?
יש לי בבית מזגן שמופעל כול היום וכמה ימים ברציפות,אני אצתרך לכבות בגלל הגוזל?
אשמח לכול מידע ולתשובות.
תודה
הוא יהיה בסדר?
אימא שלו תיהיה בסדר?
אחרי הויטרינר איפה לשים אותו בבית?בטוח מה?
כול כמה שעות להאכיל?
והוא צריך עדיין תקטע של המנורה ואדים?
ועם אני לא אחזיר אותו יותר לאימא שלו,היא לא תיהיה עצובה?
יש לי בבית מזגן שמופעל כול היום וכמה ימים ברציפות,אני אצתרך לכבות בגלל הגוזל?
אשמח לכול מידע ולתשובות.
תודה
הגוזל יהיה בסדר בתא הטלה.
האם תהיה בסדר גם היא .
אחרי הוטרינר אפשר להשאיר אותו בהתחלה בתא ההטלה או קופסה, אם הוטרינר יטפל בו ויקשור לו את הרגליים אני מאמין שהוא ינחה אותך.
האכלה בערך כל 5 שעות 4 ארוחות ביום כאשר את עוקבת אחר ריקון הזפק ועל פי זה ממשיכה. לדייסה יש הוראות הכנה על גבי האריזה והיחס מים אבקה על פי הרשום. אם לא מובן לך תשאלי את המוכר.
לא צריך חימום אבל צריך להיות במקום חמים ומוגן מרוח בחדר לא ממוזג.
ברגע שהיא לא תראה אותו בתא האם תתחיל להתעסק בדברים אחרים כמו הכנה וניקוי התא .
הגוזל צריך להיות בחדר לא ממוזג . אם המיזוג מרכזי תמצאי את המקום החמים ביותר בבית.
האם תהיה בסדר גם היא .
אחרי הוטרינר אפשר להשאיר אותו בהתחלה בתא ההטלה או קופסה, אם הוטרינר יטפל בו ויקשור לו את הרגליים אני מאמין שהוא ינחה אותך.
האכלה בערך כל 5 שעות 4 ארוחות ביום כאשר את עוקבת אחר ריקון הזפק ועל פי זה ממשיכה. לדייסה יש הוראות הכנה על גבי האריזה והיחס מים אבקה על פי הרשום. אם לא מובן לך תשאלי את המוכר.
לא צריך חימום אבל צריך להיות במקום חמים ומוגן מרוח בחדר לא ממוזג.
ברגע שהיא לא תראה אותו בתא האם תתחיל להתעסק בדברים אחרים כמו הכנה וניקוי התא .
הגוזל צריך להיות בחדר לא ממוזג . אם המיזוג מרכזי תמצאי את המקום החמים ביותר בבית.
בא לי למות!
חוסר ניסיון הורג אותי,זה הסיבה שבחיים לא רציתי זוג.אני היסטרית ונילחצת מהר.
אני אכבה תמזגן,אבל אפשר יהיה בבית להשאיר אותו פשוט בתא הטלה?או במה לשים אותו?
ואיפה?
במיוחד שיש לי חתול בבית.
ומאיפה אני מוצאת זמן כשזה 4 פעמיים וכול 5 שעות..אין לי תזמן הזה,יש לי מקסימום זמן לשבוע האכלה,ואז מתחילים הלימודים. מה עושים?

חוסר ניסיון הורג אותי,זה הסיבה שבחיים לא רציתי זוג.אני היסטרית ונילחצת מהר.
אני אכבה תמזגן,אבל אפשר יהיה בבית להשאיר אותו פשוט בתא הטלה?או במה לשים אותו?
ואיפה?
במיוחד שיש לי חתול בבית.
ומאיפה אני מוצאת זמן כשזה 4 פעמיים וכול 5 שעות..אין לי תזמן הזה,יש לי מקסימום זמן לשבוע האכלה,ואז מתחילים הלימודים. מה עושים?
את לא חייבת לכבות את המזגן בכל הבית, גם אצלי יש מזגן מרכזי עובד והתריס בחדר גוזלים סגור, בדרך כלל מזגן מרכזי גם לא ממזג חדרי שירות וכו', אם יש לך אפשרות לשים אותו במקום גבוה ומוגן שהחתול לא נכנס לשם כמובן שזה מה שצריך לעשות.
תתחילי 4-5 ארוחות ואני מעריך שבעוד שבוע תרדי איתו לשלוש ארוחות. אם את חושבת שאת לא מצליחה לעמוד בזה אולי תמסרי אותו
למישהו שמוכן לטפל בו .
אל תאשימי את עצמך , הרבה מגדלים לא שמים לב לפרטים והרבה אחרים גם לא ערוכים לכך שיצטרכו לטפל בגוזלים. היסטריה לא תעזור וכמובן שאין סיבה להיות היסטרים או לחוצים, קחי את הדברים בפרופורציה נכונה, בסך הכל גוזל שזקוק לטיפול שאינו דחוף ביותר או מציל חיים ויש לך זמן לקבל החלטות ברוגע איך את פועלת.
כדי לעשות לך מעט סדר הייתי מציע שקודם תוודאי שאת יכולה באמת לתת את הזמן הנדרש להאכלה, אמרתי לך פחות או יותר במה מדובר.
אם מראש את חושבת שלא תוכלי לתת לו לאכול פחות או יותר בזמנים שציינתי לדעתי כדאי שתעבירי אותו הלאה .
אם את חושבת שבתקופה הראשונה תוכלי להאכילו זה פותר את הבעייה, ההאכלה עצמה לא לוקחת יותר ממספר דקות, העירבוב של הדייסה לוקח יותר זמן מההאכלה עצמה.
תתחילי 4-5 ארוחות ואני מעריך שבעוד שבוע תרדי איתו לשלוש ארוחות. אם את חושבת שאת לא מצליחה לעמוד בזה אולי תמסרי אותו
למישהו שמוכן לטפל בו .
אל תאשימי את עצמך , הרבה מגדלים לא שמים לב לפרטים והרבה אחרים גם לא ערוכים לכך שיצטרכו לטפל בגוזלים. היסטריה לא תעזור וכמובן שאין סיבה להיות היסטרים או לחוצים, קחי את הדברים בפרופורציה נכונה, בסך הכל גוזל שזקוק לטיפול שאינו דחוף ביותר או מציל חיים ויש לך זמן לקבל החלטות ברוגע איך את פועלת.
כדי לעשות לך מעט סדר הייתי מציע שקודם תוודאי שאת יכולה באמת לתת את הזמן הנדרש להאכלה, אמרתי לך פחות או יותר במה מדובר.
אם מראש את חושבת שלא תוכלי לתת לו לאכול פחות או יותר בזמנים שציינתי לדעתי כדאי שתעבירי אותו הלאה .
אם את חושבת שבתקופה הראשונה תוכלי להאכילו זה פותר את הבעייה, ההאכלה עצמה לא לוקחת יותר ממספר דקות, העירבוב של הדייסה לוקח יותר זמן מההאכלה עצמה.
בשבוע הראשון יש לי,כי אני נימצאת בבית,אבל אז אין לי זמן.
בגלל זה מראש רציתי להוציא אותו בגיל יותר מבוגר.
עם אני מאכילה אותו ויוצאת מהבית,אני לא רוצה לפחד שהוא בוכה בבית כי הוא רעב,אבל אני לא יכולה לשבת בבית 24 שעות..יש ימים שאני כן ויש שלא,
המזגן מפוצל על כול הבית.
השאלה באיזה כלי לשים תגוזל ואיפה. עם אני אשים אותו במירפסת איפה שיש שמש אבל לא ישירה עליו,והוא יהיה לא רחוק מההורים שלו רק שהם בכלוב והוא איפה שהו,אז זה אפשרי או ש עדייף שלא?
רציתי שיטפלו לי בו ושאני ישלם,אבל אין אנשים שמוכנים..
אני בכלל מפחדת שאני יביא לו אוכל,איך אני יודעת שאני לא לוחצת הרבה ואולי הוא יחנק? ועם זה האכלה 4 פעמיים בשבוע,אז מאיזה שעה זה מתחיל ומתי זה מסתיים?
כי אחרי שבוע אני אקום ב7 בבוקר.. ואני אחזור הביתה אחרי ה16:00...
ולמה אחרי הויטרינר אי אפשר להחזיר אותו לאימא שלו?
בגלל זה מראש רציתי להוציא אותו בגיל יותר מבוגר.
עם אני מאכילה אותו ויוצאת מהבית,אני לא רוצה לפחד שהוא בוכה בבית כי הוא רעב,אבל אני לא יכולה לשבת בבית 24 שעות..יש ימים שאני כן ויש שלא,
המזגן מפוצל על כול הבית.
השאלה באיזה כלי לשים תגוזל ואיפה. עם אני אשים אותו במירפסת איפה שיש שמש אבל לא ישירה עליו,והוא יהיה לא רחוק מההורים שלו רק שהם בכלוב והוא איפה שהו,אז זה אפשרי או ש עדייף שלא?
רציתי שיטפלו לי בו ושאני ישלם,אבל אין אנשים שמוכנים..
אני בכלל מפחדת שאני יביא לו אוכל,איך אני יודעת שאני לא לוחצת הרבה ואולי הוא יחנק? ועם זה האכלה 4 פעמיים בשבוע,אז מאיזה שעה זה מתחיל ומתי זה מסתיים?
כי אחרי שבוע אני אקום ב7 בבוקר.. ואני אחזור הביתה אחרי ה16:00...
ולמה אחרי הויטרינר אי אפשר להחזיר אותו לאימא שלו?
אם הגוזל מואכל אין סיבה להיות עימו או לידו, נותנים לגוזל לאכול ויכולים לעזוב אותו עד לארוחה הבאה.
במרפסת במקום מוצל ובטוח הוא יכול לשהות בתוך תא הטלה אך בלילה אני מתאר שהטמפרטורות יורדות בחוץ ותצטרכי להכניסו הבייתה לפנות ערב.
ההאכלה 4 פעמים ביום , מתחיל בבוקר 5-6-7 ומסתיים בלילה 22:00-24:00 תחלקי את הארוחות במסגרת השעות האלה.
לאחר הוצאת הגוזל וקשירת הרגליים יש מצב שהאם מצד אחד לא תאכיל (אבל את זה עוד ניתן לבדוק) ומצד שני שהיא תנסה להוריד לגוזל את
מה שנקשר לו ברגליים ויכולה לגרום לו לנזק.
במרפסת במקום מוצל ובטוח הוא יכול לשהות בתוך תא הטלה אך בלילה אני מתאר שהטמפרטורות יורדות בחוץ ותצטרכי להכניסו הבייתה לפנות ערב.
ההאכלה 4 פעמים ביום , מתחיל בבוקר 5-6-7 ומסתיים בלילה 22:00-24:00 תחלקי את הארוחות במסגרת השעות האלה.
לאחר הוצאת הגוזל וקשירת הרגליים יש מצב שהאם מצד אחד לא תאכיל (אבל את זה עוד ניתן לבדוק) ומצד שני שהיא תנסה להוריד לגוזל את
מה שנקשר לו ברגליים ויכולה לגרום לו לנזק.
עם צריך 4 פעמיים,וזה מתחיל ב5-6-7 אז מתי האכלה בצהוריים בערך?
יאללה מתארגנת ועפה לויטרינר,חייבת לקחת תצמי בידיים ולטפל בו,אחרי הכול הוא שלי ויש לי אחריות עליו,עדייף לפעול מאשר להשיאר בלחץ שלי!
תודה רבה על התשובות,אני אעדכן יותר מאוחר,מאמינה שאז אני אהיה הרבה יותר היסטרית
תודה רבה על התשובות,אני אעדכן יותר מאוחר,מאמינה שאז אני אהיה הרבה יותר היסטרית
הויטרינר אמר שיש לתוכי משהו גנטי,פגם ברגליים,ושהוא יהיה נכה כול החיים,ומקסימום הוא יחיה עד 6 חודשיים,ושכול עוד האימא מאכילה הוא ישרוד,אבל כשהוא יצתרך לצאת מהתא הוא לא יכול,ושהקיבוע לא יזעור,והוא אמר שומלץ להרדים אותו,ושככה התוכי סובל ויסבול,אז בכיתי והסכמתי,ועד עשכיו אני שואלת תצמי עם עשיתי תדבר הנכון,הוא אמר שלפעמיים צריך לחשוב בהגיון וזה הדבר הנכון לעשות,האומנם?
כשהחזרתי תתא הריק לכלוב התוכים,ישר האימא ניכנסה לבדוק,ועכשיו היא יושבת בחוץ,והאבא על הנדנדה,והם ניראים לי עצובים בדיוק כמוני,וזה שובר לי תלב
כשהחזרתי תתא הריק לכלוב התוכים,ישר האימא ניכנסה לבדוק,ועכשיו היא יושבת בחוץ,והאבא על הנדנדה,והם ניראים לי עצובים בדיוק כמוני,וזה שובר לי תלב
מצער מאוד לשמוע
...
אבל ממש כל הכבוד לך איזה אומץ...!עשית את הדבר הטוב בשבילו,אני בטוח שגם הוא מרוצה מההחלטה שלך והעדיף למות מאשר לחיות חיי מוות...אז הוריו קצת עצובים,ינסו שוב ויחזרו לעצמם...
הכי חשוב שתרגישי טוב עם המעשה שלך ושתדעי שעשית את זה בשבילו ...!
תתעודדי!
אבל ממש כל הכבוד לך איזה אומץ...!עשית את הדבר הטוב בשבילו,אני בטוח שגם הוא מרוצה מההחלטה שלך והעדיף למות מאשר לחיות חיי מוות...אז הוריו קצת עצובים,ינסו שוב ויחזרו לעצמם...
הכי חשוב שתרגישי טוב עם המעשה שלך ושתדעי שעשית את זה בשבילו ...!
תתעודדי!