התוכי נמצא אצלנו כשבעה חודשים ומשום מה נראה לנו שהוא קצת הרזה או קצת התכווץ במידותיו.
אציין שזו רק התחושה שלנו מבחינה ויזואלית וכי לא בציענו שקילה "לפני ואחרי" וגם לא מדידות.
התפריט הוא כופתיות קטנות, כל יום פרי, מעט גרעיני חמניה ואגוזי מלך. ומידי פעם (פעם בשבועיים ) השרייה.
השאלה היא האם יש תוספי מזון / ויטמינים או כל דבר אחר שיגרמו לתוכי להשמין ולגדול קצת בחזרה?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
איך גורמים לג'אקו להשמין קצת?
מנהל: מפקחים
Re: איך גורמים לג'אקו להשמין קצת?
יש לי שתי הצעות בשבילך
1.תשקול אותו. ג'אקו אמור לשקול 420-500 גרם אם אני לא טועה
2.את ההשרייה תיתן שלוש פעמים או פעמיים בשבוע ואת הגרעינים והאגוזים תן כצ'ופרים
1.תשקול אותו. ג'אקו אמור לשקול 420-500 גרם אם אני לא טועה
2.את ההשרייה תיתן שלוש פעמים או פעמיים בשבוע ואת הגרעינים והאגוזים תן כצ'ופרים

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
תוסיף בבקשה מה הפעילות היומית של הג'אקו, האם הוא בכלוב רוב היום, האם יש לו סטנד, האם הוא פעיל או "לא זז יותר מדי"..?
שירלי לשאלתך, התוכי נמצא כל היום בכלוב בערב הוא יוצא קצת. התוכי יחסית פעיל יש לו צעצועים ותעסוקה בכלוב.
ראשית אינך יודע בוודאות האם התוכי רזה, לכן אם מתאפשר לך לשקול אותו זה יתן אינדיקציה לגבי מצבו הכללי כרגע מבחינת משקל, השקילה תתן לך אינדיקציה בעתיד לגבי עלייה או ירידה נוספת ולכן זה חשוב.
אתה יכול לתת השרייה פעמיים שלוש בשבוע , תערובת זרעים לג'אקו פעמיים בשבוע ירקות ופירות פעמיים בשבוע כאשר אתה עדיין שומר על מינימום של 75% כופתיות ביום מהמנה היומית.
לפני כל זה אני מציע שתשקול את התוכי, אף אחד לא אומר ששמן זה טוב ורזה בעייתי מבחינת אורך פיזי התוכי יכול להשתנות במעט מאוד.
אתה יכול לתת השרייה פעמיים שלוש בשבוע , תערובת זרעים לג'אקו פעמיים בשבוע ירקות ופירות פעמיים בשבוע כאשר אתה עדיין שומר על מינימום של 75% כופתיות ביום מהמנה היומית.
לפני כל זה אני מציע שתשקול את התוכי, אף אחד לא אומר ששמן זה טוב ורזה בעייתי מבחינת אורך פיזי התוכי יכול להשתנות במעט מאוד.