ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צבע דגונית שלא משנתה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

mor_loft
בקיעה
בקיעה

צבע דגונית שלא משנתה

שליחה על ידי mor_loft »

יש לי זוג תוכונים שהנקבה לטינו והיא אצלי 7 חודשיים היא בת שנה בערך והצבע דגונית שלה לא משנתה ונשאר לבן,האם יש קשר לזה שהיא לטינו?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: צבע דגונית שלא משנתה

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, לוטינו ואלבינו צבע הדונגית לא משתנה כמו אצל שאר התוכונים
אבל אפשר לפעמים לזהות לפי הצורה של הדונגית, אצל נקבה בוגרת היא שטוחה ומחוספסת, אצל זכר היא קמורה וחלקה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

שלוטינו או אלבינו מוכנות לריבויי (נקבות) צבע הדוגנית חום בדוק ..
רק שתדעו שאצל אלבינו ולטינו הרוב נקבות וכמעת ואין זכרים .....
mor_loft
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mor_loft »

מתן אתה טועה ! יש לי להקה שלמה של לטינו ואלבינו עובדים וכל הנקבות עובדות מוציאות גוזלים ואף אחת מהם לא חום !!! לבן כמו ששירלי אמרה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אין מצב שאני טועה ...............
היוא לי לא מעת נקבות לוטינו ואלבינו ולכולם כאשר היתרבו היה חום על המקור ...........
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

היו לי כ8 נקבות לוטינו ואלבינו וכולם קיבלו צבע חום בדוגנים אני חושב שזה קשור יותר לעד כמה התוכי חם ,

לגבי מס הנקבות זה נכון שש יותר נקבות לוטינו מאשר זכרים והסיבה לכך היא שלוטינו זו תכונת ### לינק
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אז לא היה לכם אלבינו ולא ולטינו, היה לכם פייד מלא או ספנגל דאבל פקטור.. הם נראים בנוצות כמו לוטינו או אלבינו אבל הדונגית שלהם
בצבע לפי המין (זכר כחול, נקבה חום) לעומת אלבינו\לוטינו שהדונגית בהירה אצל שני המינים, והרגליים והמקור כהים יותר מאשר אלו של
לוטינו\אלבינו.
אלבינו אמיתי בהיר כולו, דונגית, רגליים, מקור וגוף, אין שום סיכוי שיהיה לאלבינו דונגית בצבע, וגם ללוטינו
מה שכן עוזר להבדיל בין זכר לנקבה זה צורת הדונגית, כמו שכתבתי לנקבה הדונגית מחוספסת ושטוחה (זה ברור יותר אצל נקבה בוגרת),
ואצל זכר היא קמורה וחלקה
mor_loft
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mor_loft »

זה בדיוק מה שאמרתי ...אני מגדל המון שנים גם לטינו ואלבינו נקיים ,ובחיים שלי לא ראיתי חום אצל הנקבה שהיא הייתה ממש ממש ממש בשיא של הזיווג הוא היה לבן כמו שאמרת מחוספסת או שטוחה.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

לא לא זה היה לוטינו ואלבינו אבל מזה משנה ..
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא יכול להיות שזה היה לוטינו ואלבינו, וזה משנה כי שואלים שאלה ואתה מטעה.. אם מישהו רוצה לגדל לוטינו ויש לו פייד הוא צריך לדעת מה
ההבדלים, לא? אחרי הכל המוטציות מועברות בצורה שונה לצאצאים. וגם שלא יחשוב בטעות שיש לו נקבה רק כי הדונגית לא בצבע כחול.
ללוטינו אמיתי ואלבינו אמיתי הדונגית בהירה גם אצל זכרים, ואם יש צבע אז זה לא לוטינו\אלבינו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”