ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?
מנהל: מפקחים
Re: אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?
אני אסביר בפשטות, תערובת זרעים אינה יכולה לספק תזונה מלאה גם אם הזרעים יהיו המובחרים ביותר, חיטה נשארת חיטה ותירס נשאר תירס מבחינת המרכיבים , אני לא נכנס האם ורסה לגה טובה יותר מאחרים או לא מאחר ולא על זה הדיון אבל אני יכול להגיד לך שרוב הרוכשים ורסה לגה אפילו לא יודעים אילו סוגי זרעים השקית מכילה. הם שמעו שורסה לגה זה איכות.
נשאלת השאלה למה תערובת זרעים לא יכולה להחליף כופתיות? מאחר ובכל כופתיה ישנם מרכיבים תזונתיים שנותנים לתוכי את כל הנדרש, חלבונים ושומנים במידה הנכונה, סידן , ירק , פרי , מינרלים , ויטמינים והרשימה עוד ארוכה.
כשהתחלתי לגדל לא הייתה מודעות כמו היום , אותו דבר עם כלבים למשל , היה נהוג לתת לכלב שאריות מזון ואת כל הזבל שנותר בבית, היום כולם רוכשים מזון מעובד , שוב לא חשוב כרגע של מי נחשב טוב יותר או פחות טוב כולם מבינים שכלב צריך איזון בתזונה והוא יכול לקבל זאת במזון יבש.
לגבי להקות של תוכונים קוקוטיילים וכו', אני לא בא ואומר זהו מהיום תפסיקו את התערובות ותתחילו לתת כופתיות , כל מגדל נוהג על פי שיקול דעתו, אני אומר שאפשר לתת תעורובות זרעים כאשר יש להקפיד על מתן ירק פרי השרייה ותוספים לצערי מעט מאוד מקפידים על כך אם מחוסר זמן או מעצלנות ויוצא שהתוכי נשאר עם תערובת זרעים בלבד.
אני אומר גם שאפשר ורצוי להעשיר את תזונת הלהקה בכופתיות ואפשר לעשות זאת ללא בעייה, מתן כופתיות בכלי האוכל יגרום לאכילה של חלק לא מבוטל מהתוכים בשלבים הראשונים ולאחר מכן רוב התוכים יאכלו מהכופתיות. תזונה כזאת יכולה להביא לשיפור ניכר ברבייה בשרידות של הגוזלים ובהתפתחות שלהם.
נשאלת השאלה למה תערובת זרעים לא יכולה להחליף כופתיות? מאחר ובכל כופתיה ישנם מרכיבים תזונתיים שנותנים לתוכי את כל הנדרש, חלבונים ושומנים במידה הנכונה, סידן , ירק , פרי , מינרלים , ויטמינים והרשימה עוד ארוכה.
כשהתחלתי לגדל לא הייתה מודעות כמו היום , אותו דבר עם כלבים למשל , היה נהוג לתת לכלב שאריות מזון ואת כל הזבל שנותר בבית, היום כולם רוכשים מזון מעובד , שוב לא חשוב כרגע של מי נחשב טוב יותר או פחות טוב כולם מבינים שכלב צריך איזון בתזונה והוא יכול לקבל זאת במזון יבש.
לגבי להקות של תוכונים קוקוטיילים וכו', אני לא בא ואומר זהו מהיום תפסיקו את התערובות ותתחילו לתת כופתיות , כל מגדל נוהג על פי שיקול דעתו, אני אומר שאפשר לתת תעורובות זרעים כאשר יש להקפיד על מתן ירק פרי השרייה ותוספים לצערי מעט מאוד מקפידים על כך אם מחוסר זמן או מעצלנות ויוצא שהתוכי נשאר עם תערובת זרעים בלבד.
אני אומר גם שאפשר ורצוי להעשיר את תזונת הלהקה בכופתיות ואפשר לעשות זאת ללא בעייה, מתן כופתיות בכלי האוכל יגרום לאכילה של חלק לא מבוטל מהתוכים בשלבים הראשונים ולאחר מכן רוב התוכים יאכלו מהכופתיות. תזונה כזאת יכולה להביא לשיפור ניכר ברבייה בשרידות של הגוזלים ובהתפתחות שלהם.
אני לא רוצה להתערב ולא רוצה להכנס לזה שוב ואני מאמין שעוזי אמר את הדברים האחרונים,אבל אני בלי קשר יש לי להקה של פרסנטות ותוכונים וכולם מקבלים תזונה של כופתיות להקה של 100 יחידות ואני לא חוסך שקל מהבריאות של התוכים שלי גם אם הם עולים לי 30 שקל כל תוכון ,וכן כל וטרינר שהייתי אצלו המליץ לי (כמובן עם יש לי יכולת כלכלית) לקנות ללהקות שלי כופתיות מתאימות
אלי אני חושב שסיכמתה תדברים הכי טוב ............

כמו שאמרו פה,תערובת זרעים זו תערובת זרעים.
זה לא משנה איזה חברה מביאה אותה.
ורסלה לגה לא שונה משום חברה אחרת שמביאה זרעים אולי בשניים שלושה סוגים שונים של זרעים וזהו.
אם התערובת זרעים הספציפית הזאת טובה יותר מכופתיות אז למה לא מאכילים בא תוכים גדולים?
מה שונה תוכי גדול מתוכי קטן חוץ מגודל?
שניהם צריכים את אותה תזונה נכון? אז למה לא להאכיל גם את הגדולים בתערובת?

כופתיות מבססות את כל התזונה שהתוכי צריך.
תערובת מביאה רק חלק קטן מזה.
זה לא משנה איזה כופתיות-לתוכי גדול או לתוכי קטן זה אותם מרכיבים. רק הגודל שונה
כדי שהתוכים הקטנים יאכלו כמו שצריך.
וגם אני מאכיל את בלונדי הציפור אהבה שלי בכופתיות.
זה לא משנה אם היה לי להקה או לא הם היו אוכלים את אותה התזונה שזה אומר כופתיות.
זה לא משנה איזה חברה מביאה אותה.
ורסלה לגה לא שונה משום חברה אחרת שמביאה זרעים אולי בשניים שלושה סוגים שונים של זרעים וזהו.
אם התערובת זרעים הספציפית הזאת טובה יותר מכופתיות אז למה לא מאכילים בא תוכים גדולים?
מה שונה תוכי גדול מתוכי קטן חוץ מגודל?
שניהם צריכים את אותה תזונה נכון? אז למה לא להאכיל גם את הגדולים בתערובת?
כופתיות מבססות את כל התזונה שהתוכי צריך.
תערובת מביאה רק חלק קטן מזה.
זה לא משנה איזה כופתיות-לתוכי גדול או לתוכי קטן זה אותם מרכיבים. רק הגודל שונה
כדי שהתוכים הקטנים יאכלו כמו שצריך.
וגם אני מאכיל את בלונדי הציפור אהבה שלי בכופתיות.
זה לא משנה אם היה לי להקה או לא הם היו אוכלים את אותה התזונה שזה אומר כופתיות.

-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
אלי ועוזי נראה לי שהדיון הזה סטה לגמרי מהנושא המקורי שלו וכדאי שדיון על תערובות מול כופתיות יהיה כדאי לפצל בעץ אחר
לעניין תערובות מול כופתיות הנושא הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה על פניו
יש לא מעט סוגי כופתיות נחותים שלא שווים את הכסף שלהם בדיוק כמו המון סוגי תערובת גרועים
וורסלה לגה היא חברה מעולה שמייצרת את כל סוגי המזון והתערובות שלה מותאמות לתוכים לפי הסוג והם לא מתקמצנים על זרעים איכותיים
היא גם מייצרת כופתיות מאוד טובות ותוספי מזון שונים ולא בכדי אני ממליץ עליה לא פעם
מניסיוני עם התערובות שלהם וגם מניסיונם של מגדלים אחרים מדובר בתערובות מעולות שיכולות לשים בכיס הקטן חלק לא קטן מסוגי הכופתיות
לתערובות יש יתרונות ויש חסרונות בדיוק כמו שלכופתיות יש יתרונות ויש חסרונות ולצורך הרחבה עליהם כדאי שזה יעשה בעץ נפרד
ובכדי לתת תזונה מלאה עשירה ומגוונת אני תמיד ממליץ לשלב בין כופתיות איכותיות לתערובת איכותית כמזון בסיס לרוב מיני התוכים
וכך משלבים בין היתרונות של התערובת והיתרונות של הכופתיות ומעלימים חלק גדול מהחסרונות שלהם
דקל אתה טועה וורסלה לגה מייצרת תערובות לא רק לתוכים קטנים אלא גם לגדולים בהתאם לסוג ולמשפחה של התוכי ואפילו תערובות לחיות אחרות
לעניין תערובות מול כופתיות הנושא הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה על פניו
יש לא מעט סוגי כופתיות נחותים שלא שווים את הכסף שלהם בדיוק כמו המון סוגי תערובת גרועים
וורסלה לגה היא חברה מעולה שמייצרת את כל סוגי המזון והתערובות שלה מותאמות לתוכים לפי הסוג והם לא מתקמצנים על זרעים איכותיים
היא גם מייצרת כופתיות מאוד טובות ותוספי מזון שונים ולא בכדי אני ממליץ עליה לא פעם
מניסיוני עם התערובות שלהם וגם מניסיונם של מגדלים אחרים מדובר בתערובות מעולות שיכולות לשים בכיס הקטן חלק לא קטן מסוגי הכופתיות
לתערובות יש יתרונות ויש חסרונות בדיוק כמו שלכופתיות יש יתרונות ויש חסרונות ולצורך הרחבה עליהם כדאי שזה יעשה בעץ נפרד
ובכדי לתת תזונה מלאה עשירה ומגוונת אני תמיד ממליץ לשלב בין כופתיות איכותיות לתערובת איכותית כמזון בסיס לרוב מיני התוכים
וכך משלבים בין היתרונות של התערובת והיתרונות של הכופתיות ומעלימים חלק גדול מהחסרונות שלהם
דקל אתה טועה וורסלה לגה מייצרת תערובות לא רק לתוכים קטנים אלא גם לגדולים בהתאם לסוג ולמשפחה של התוכי ואפילו תערובות לחיות אחרות
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סיכמתה כמו שצריך .......
לא ורסה לגה ולא אף חברה אחרת תכריח את התוכים לאכול את מגוון הזרעים ששמים בשקית, על סמך מה אתה אומר שיש כופתיות שלא משתוות לזרעים של ורסה לגה? ניסיון? מי פה בארץ מאכיל בכופתיות לאורך זמן ואני מתכוון להקות לריבוי (בינונים וגדולים) שיכול להגיד שביצע השוואה בין המוצרים לאורך שנים?האכיל בתערובות של ורסה לגה והאכיל בתערובות של חברות אחרות?האכיל בורסה לגה תערובת זרעים והאכיל את אותה להקה בכופתיות? אף אחד כאן בארץ לא יודע לכמת את הנתונים כי אף מגדל לא יודע לבדוק את זה. אני אוסיף ואומר שאתם זורקים סיסמאות ללא כיסוי.
אני לא זורק סיסמאות ואני אסביר את דברי.
לקחת ורסה לגה שמכילה 12 סוגי זרעים (לא משנה כרגע היחס בין הסוגים ) נתת לתוכי שלך לאכול. התוכי שלך אכל שעורה,חיטה, חמניה כוסמת דורה לא מעוניין לאכול את השאר, מה אתה עושה? ואני מדבר איתך מניסיון, אצלי התוכים חיים על בסיס של כופתיות 75-80% כאשר הם מקבלים תוספות קבועות של ירק,פרי,השרייה,מזון ביצים ושים לב - תערובת זרעים , כבר אני אומר שתהיה בטוח שלא פחות טובה מורסה לגה - בדוק.
ומה 2 זוגות מתוך הזוגות לא אוכלים?חצי מהזרעים, ומה חצי מהזוגות לא אוכלים ? רבע מהזרעים ולא תכריח אותם כי אין לך דרך לעשות זאת.אתה יכול רק להרעיב אותם כדי שיאכלו את כל סוגי הזרעים, מה יצא? תוכי שאוכל "ורסה לגה העולמי" חצי סוגי זרעים, כלומר? מה שכתוב על השקית המהודרת שהתוכי שלך מקבל מבחינת ערך קלורי וערך תזונתי שווה ל..חצי ואפילו הרבה פחות בשיקלול של הערכים.
לעומת זאת ואני מדבר על כופתיות איכותיות שכולנו מכירים כל כופתיה שנכנסת לפה של התוכי מכילה את כל אבות המזון שהחברה רושמת על גבי האריזה. אז נכון שיש שדוגלים בשיטה של מתן תערובות לתוכים ירקות ופירות שליש מכל דבר אבל כל מגדל יודע שהוא לא יודע מה נכנס בסופו של יום לקיבה של התוכי מבחינת איזון בין המרכיבים הנחוצים לתוכי.
אני אישית מרוצה מאוד מפריטי בירד, לא שחברות אחרות לא טובות ואני לא פוסל את ורסה לגה בתור מוצר אני בשלב זה פוסל את הייבואן בארץ ואת חבורת העובדים שלו (אלו שנתקלתי בהם) שבעיני השירות שלהם והיחס הוא של תת רמה . גם על זה אפשר לפתוח נושא נפרד , איך מנצלים את ציבור המגדלים בארץ. המסקנה שלי אחת היא , מפחדים למכור לנו כדי שלא "נשבור" את השוק ונביא בפני ציבור המגדלים את המוצרים במחירים זולים משמעותית מרשתות גדולות .
אגב, הנושא קשור כיוון שהוא מדבר על שיפור בבית הגידול והשיפור לא רק בגודל הכלובים שניתנים ובסידור אלא גם בתזונה נכונה.
ואין מה לעשות, כמו בכל יצור חי שמתקיים בעולמנו תזונה טובה ומאוזנת מביאה לשיגשוג ברבייה ולדורות חזקים ובריאים יותר.
אני לא זורק סיסמאות ואני אסביר את דברי.
לקחת ורסה לגה שמכילה 12 סוגי זרעים (לא משנה כרגע היחס בין הסוגים ) נתת לתוכי שלך לאכול. התוכי שלך אכל שעורה,חיטה, חמניה כוסמת דורה לא מעוניין לאכול את השאר, מה אתה עושה? ואני מדבר איתך מניסיון, אצלי התוכים חיים על בסיס של כופתיות 75-80% כאשר הם מקבלים תוספות קבועות של ירק,פרי,השרייה,מזון ביצים ושים לב - תערובת זרעים , כבר אני אומר שתהיה בטוח שלא פחות טובה מורסה לגה - בדוק.
ומה 2 זוגות מתוך הזוגות לא אוכלים?חצי מהזרעים, ומה חצי מהזוגות לא אוכלים ? רבע מהזרעים ולא תכריח אותם כי אין לך דרך לעשות זאת.אתה יכול רק להרעיב אותם כדי שיאכלו את כל סוגי הזרעים, מה יצא? תוכי שאוכל "ורסה לגה העולמי" חצי סוגי זרעים, כלומר? מה שכתוב על השקית המהודרת שהתוכי שלך מקבל מבחינת ערך קלורי וערך תזונתי שווה ל..חצי ואפילו הרבה פחות בשיקלול של הערכים.
לעומת זאת ואני מדבר על כופתיות איכותיות שכולנו מכירים כל כופתיה שנכנסת לפה של התוכי מכילה את כל אבות המזון שהחברה רושמת על גבי האריזה. אז נכון שיש שדוגלים בשיטה של מתן תערובות לתוכים ירקות ופירות שליש מכל דבר אבל כל מגדל יודע שהוא לא יודע מה נכנס בסופו של יום לקיבה של התוכי מבחינת איזון בין המרכיבים הנחוצים לתוכי.
אני אישית מרוצה מאוד מפריטי בירד, לא שחברות אחרות לא טובות ואני לא פוסל את ורסה לגה בתור מוצר אני בשלב זה פוסל את הייבואן בארץ ואת חבורת העובדים שלו (אלו שנתקלתי בהם) שבעיני השירות שלהם והיחס הוא של תת רמה . גם על זה אפשר לפתוח נושא נפרד , איך מנצלים את ציבור המגדלים בארץ. המסקנה שלי אחת היא , מפחדים למכור לנו כדי שלא "נשבור" את השוק ונביא בפני ציבור המגדלים את המוצרים במחירים זולים משמעותית מרשתות גדולות .
אגב, הנושא קשור כיוון שהוא מדבר על שיפור בבית הגידול והשיפור לא רק בגודל הכלובים שניתנים ובסידור אלא גם בתזונה נכונה.
ואין מה לעשות, כמו בכל יצור חי שמתקיים בעולמנו תזונה טובה ומאוזנת מביאה לשיגשוג ברבייה ולדורות חזקים ובריאים יותר.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
סליחה אבל אני לא מצליח להבין את ההקשר בין נושא האיכות או יותר נכון השוואה בין איכות גרועה לבין איכות מעולה במוצרים שונים. זה אולי יתכן שכאשר ישנה חברה של כופתיות שהיא גרועה וההשוואה מול חברה של תערובת טובה מאוד ישנה עדיפות לתערובת ותוספים, אני אומנם לא חושב כך אבל נגיד לצורך העניין. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאנחנו בוחרים מזון איכותי לתוכים שלנו. גם כופתיות וגם תערובת.
לאחר שיצאנו מנקודת הנחה כי בחרנו את המזון האיכותי לא ניתן לומר שתערובת כמזון עיקרי תהיה טובה יותר כאשר כופתיות תהיה מזון עיקרי.
ובנוגע לשיפור בית הגידול של המגדל, לאחר שיחת טלפון היום הוסכם:
לצמצם משמעותית את בית הגידול.
שמירה של זוגות בודדים של קוקטיילים (בתחילה כ4\5 זוגות) ומספר זוגות בודדים של תוכונים.
הקוקטיילים יהיו בכלובי רבייה מופרדים במחיצה הגדולה והתוכנים במחיצה הקטנה.
גם הזוגות שישארו וגם הגוזלים יסומנו למען מעקב סדיר. גוזלים ימכרו בחלקם וחלקם ישארו למען שידוך זוגות בעתיד.
כל מספר חודשים התוכים ישוחררו בתוך המחיצה בהתאם לסוג התוכי לתעופה חופשית.
המזון גם הוא ישופר ע"י תפריט קבוע.
תערובת עשירה הכולת את כל מיני הזרעים שנדרש הכולל כופתיות ירק וכופיות "רגילות".
השרייה מינימום פעמיים בשבוע.
ירקות ופירות 3 פעמים בשבוע ומזון ביצים.
עכשיו נשאר להוציא את זה לפעול מעבר להסכמה טלפונית ואני מקווה להיות חלק מהתליך ולהמשיך ולעדכן.
לאחר שיצאנו מנקודת הנחה כי בחרנו את המזון האיכותי לא ניתן לומר שתערובת כמזון עיקרי תהיה טובה יותר כאשר כופתיות תהיה מזון עיקרי.
ובנוגע לשיפור בית הגידול של המגדל, לאחר שיחת טלפון היום הוסכם:
לצמצם משמעותית את בית הגידול.
שמירה של זוגות בודדים של קוקטיילים (בתחילה כ4\5 זוגות) ומספר זוגות בודדים של תוכונים.
הקוקטיילים יהיו בכלובי רבייה מופרדים במחיצה הגדולה והתוכנים במחיצה הקטנה.
גם הזוגות שישארו וגם הגוזלים יסומנו למען מעקב סדיר. גוזלים ימכרו בחלקם וחלקם ישארו למען שידוך זוגות בעתיד.
כל מספר חודשים התוכים ישוחררו בתוך המחיצה בהתאם לסוג התוכי לתעופה חופשית.
המזון גם הוא ישופר ע"י תפריט קבוע.
תערובת עשירה הכולת את כל מיני הזרעים שנדרש הכולל כופתיות ירק וכופיות "רגילות".
השרייה מינימום פעמיים בשבוע.
ירקות ופירות 3 פעמים בשבוע ומזון ביצים.
עכשיו נשאר להוציא את זה לפעול מעבר להסכמה טלפונית ואני מקווה להיות חלק מהתליך ולהמשיך ולעדכן.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
ומה עם הכלובים דיברת איתו?
חלודה זה דבר לא טוב בכלל..
חלודה זה דבר לא טוב בכלל..