ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר בעיות עם משמעת של תוכי ג'קו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סתוית
בקיעה
בקיעה

מספר בעיות עם משמעת של תוכי ג'קו

שליחה על ידי סתוית »

שלום לכולם רצתי להתיעץ עם חברי לפורום בנוגע למיקה תוכי ג'קו בת 5 חודשים בערך
אז כך מיקה התחילה לנשוך ללא כל סיבה (קראתי את הכתבה על היתנהגות של תוכי ג'קו )אבל לא מצאתי מענה ללמה היא נושכת
היא נושכת ללא כל סיבה היא יכולה לשחק ופתאום לתת ביס או להיות על היד ולנשוך

וכן מיקה בכל כל הזדמנות שיש לה היא אוהבת לעלות על הראש שלי אני מונעת ממנה ומורידה אותה אבל אחרי מספר דקות היא שוב מנסה את המזל שלה

וכן עוד בעיה קטנה היא התחילה לקרוע את הניירות שיש לה במרפסת של הכלוב (ואם אתם שואלים מה אין לה משחקים אז יש לה מלא )ואני משתדלת לשנות לה ,אני גם נותנת לה משחקים של הילדים שלי כמו קוביות עץ או משחקים קשיחים בנוסף מה שיש לה כך שמשחקים לא חסר לה
אני ישמח לקבל תגובות כדי שאני יוכל למנוע את ההתנהגות של מיקה .
אני חייבת לציין כי מיקה היא עוד ילדה בבית מקסימה ומלאת חיים היא עושה לנו שמח בבית וכייף היא "ליידי" מפונקת מאוד אבל אושר גדול לבית
תודה ויום נעים לכולם
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מספר בעיות עם משמעת של תוכי ג'קו

שליחה על ידי eli_lea »

היי סתוית,
תוכי יכול לנשוך ממגוון סיבות רחב כמו משחק, רצון לקבל יחס כתוצאה מהמעשה, ניסיון להעביר לך מסר של חוסר רצון (תלוי בסיטואציה) הגנה מתוך פחד, טריטוריה חוסר שיווי משקל, בחינת היד האוחזת (כמו שכלב קטן נושך דברים) ועוד.
כדי לפתור את הבעיה את צריכה ראשית להבין את פשר המעשה, האם כתוצאה מכך שאת מנסה לגרום לה לעלות על היד, האם כתוצאה מרצון מצידה שתבצעי פעולה כלשהיא (למשל רצון לרדת מהיד) האם כתוצאה מתגובות קודמות למעשה? לעיתים כשתוכי נושך ובורח זה מצחיק, גם הנשיכה לא חזקה, לאחר מכן זה הופך למשחק ולהרגל, האם כשזה קורה אתם מגיבים ובאיזו צורה?

עוד דבר, האם את יכולה לזהות מתי זה עומד לקרות? כלומר להיות עירנית ומוכנה לכך ולעצור את הניסיון לנשוך עוד לפני שזה מתבצע?

לגבי קריעת הניירות, תחביב אהוב על רוב התוכים , ללא קשר לכמות הצעצועים שיש בכלוב ולאיכותם, מיקה למשל מתה על גלילי קרטון וגם לה יש צעצועים, אין מה לעשות מלבד להרחיק את הנייר או לתחות את המקום שהתוכי לא יגיע לנייר.

העלייה לראש כמוה כעלייה לכתף, צריך פעם אחר פעם בסבלנות להורידה ולמנוע ממנה גישה לעלייה לראש.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

תודה על התגובה המהירה אני מנסה "לקרוא "את מיקה ולמנוע את הנשיכות ואני לא לוחצת עליה לבוא או לעשות דבר מה שאין היא רוצה בזה וכאשר היא מרצונה באה היא גם נושכת אני חושבת שהיא יודעת שזה לא בסדר כי ברגע שהיא נושכת אני מחזירה אותה לכלוב או מניחה לה להיות לבד ללא יחס ממני או מהילדים
כו רצתי לקבל טיפים אך להתנהג איתה כאשר היא עולה על הראש (כמובן שאני מורידה אותה אבל זה חוזר אחרי כמה דקות וזה מין משחק שנמשך הרבה זמן היא לא מצליחה להבין שאני לא מעונינת בזה (היא עולה רק לי על הראש )לשאר בני הבית היא לא עושה את זה (טוב בעל קירח חחחח)
ועוד שאלה קטנה ששכחתי לרשום בהודעה הקודמת מתי תוכי ג'קו מתחילים לדבר ?
תודה רבה סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני חושב שהבעיה נעוצה בכך שיש תגובה או יחס, לא משנה האם היחס חיובי או שלילי, יתכן גם שהיא רוצה לחזור לכלוב ועושה זאת , תוכים לומדים מהר נשיכה=החזרה לכלוב. הדבר הטוב ביותר והחשוב ביותר להתעלם, אם את מצליחה להבין ולתפוס שהיא מתכוונת לנשוך צריך להסב את תשומת ליבה , בכל פעם משהו אחר כדי שלא תקשר, למשל להרים את היד למעלה ולהסב את תשומת הלב ע"י תנועה מסויימת, להגיש לה צעצוע למקור כך שבמקום שתנשך ותגיע ליד היא תתפוס בפה משחק וכו', לאחר מספר פעמים שתשומת הלב שלה תוסח היא כבר תיגש לנשוך פחות ופחות כי את שוברת לה את ההרגל או את הצורך.

כדי להגיע לראש היא צריכה להימצא גבוה על הכתף, תמנעי ממנה את ההגעה לכתף, לפחות בשלבים הראשונים. היא עולה ליד כשאת מבקשת?

לגבי דיבור, ישנם גוזלים שיתחילו לדבר ממש ממש מוקדם (היו לי בגיל 3 חודשים שהתחילו עם המילה הראשונה) ואחרים 5-8-12 תלוי בתוכי ותקשורת מסביב, ככל שהתוכי יהיה חשוף יותר לקולות דיבור הסיכוי שידבר מהר יותר יגדל.
מיקה שלכם בקעה ב 12.03.11 כך שהיא בת 5 חודשים בעוד 10 ימים, המשיכו לדבר איתה זה יגיע תמונה
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

תודה רבה ואני ימשיך לדבר אליה מקווה שהיא גם תדבר מהר ואני ינסה את הטיפים שלך
המון הצלחות וד"ש חם חם ללאה
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה והמשיכי לעדכןתמונה
חגי68
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי חגי68 »

רוני שלנו בן 15 חדשים עולה על הראש ועל הכתפיים מתקלח איתי ומפונק ממדרגה ראשונה לומדים אותו כשהו נושך רעב או צמא להתלטף שם את רגל ימין מתחת לראש כמו שאנחנו שמים יד מתחת לסנטר לתמיכה מוכן לגירוד ראש חגי
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”