ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?

שליחה על ידי uzibu »

כן. כשרשמתי שהתוכים יהיו בכלובי רבייה מופרדים, הכוונה לכלובים חדשים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

עניין אותי דווקא האשכול הזה.

דווקא לגבי הדברים שאמרת : "* אגב, זו דוגמא יפה לכל אלו שכותבים מטר על מטר התעללות או שצריך 12 מטר לזוג וכל מיני פנטזיות שלא מן העולם הזה. אם אני הייתי מציע לאדם כזה לדוגמא לגדל 10 זוגות בכל החדר הזה הוא היה מגלגל אותי מכל המדרגות והתוכים היו ממשיכים לחיות בתנאים לא תנאים. צריך להבין שאם נרשום לכולם מה רצוי כנדרש אנשים לא יספרו \ לא ישאלו ויגדלו תוכים כדוגמת המגדל הזה. לכן תמיד כדאי לרשום את המינימום תוך הסבר שתמיד טוב לתת כמה שיותר בהתאם ליכולת. סיפורים כמו "למי שאין את היכולת שלא יגדל" לא באמת יעזרו כי כולם ימשיכו ויגדלו בלי באמת להקשיב למציע וזה רק יעשה את ההפך המוחלט ממה שמכוון."

זה כבר לא קשור, צריך לדעת איך לדבר עם בנאדם ולשפר את התנאים בפורפורציות, אי אפשר להגיד לבנאדם שמגדל 160 תוכנים בלוב לגדל זוג במטר על 50, ולא לגדל אותם בזוגות כי זה טוב למעקב, ריבוי וכד'.
יש כ"כ הרבה לשפר שאם אני יצטרך לכתוב את זה אני בספק אם מישהו יקרא הכל בכלל, כמו שתיארת תנאים זוועה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

ב 1000 שקל שהם בניה ושיפוץ +שפכטל וצבע בכל החדר .... הייה לו אחלה גידול .... אה שככתי צריך גם להחליף דם ...
בניה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי בניה »

ניב דיברת ישר ולעיניין בכול מקום שאני קורא כתוב גדלים מטורפים ואני לא יודע מה הגודל הרצוי ואז אני נותן להם גודל כלוב לפי מה שאני חושב (לא מאוד קטן ) אני חושב שלא צריך להרבות בגודל ולא להמעיט וכמובן ניקיון ותזונה

למסקנתי כלוב ראוי ניקיון ותזונה טובה מעל הכל
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

ניב זה לא בדיוק נכון שצריך לדעת איך לדבר אם בן אדם ולא תמיד אתה מכיר את הבן אדם שתוכל לדעת "איך לדבר איתו". קח לדוגמא את נושא הפורומים, אנשים נכנסים לקבל המלצה על גודל ואנשים כותבים להם המלצות על פי הפנטזיות שלהם. לצורך העניין בלי לומר "גודל מינמלי" עם הסבר והמלצה לתת כמה שיותר. מה שקורה בפועל שאנשים קוראים המלצות, תגובות גם אם להם באופן אישי או לחברים ואז בכלל לא מעדכנים \ מפרסמים. למה? כי התנאים שהם נותנים מבחינת גודל זה לא מה שחברים מסויימים חושבים.

אני באופן אישי מכיר כמה שהחליטו לא לפרסם בדיוק מסיבה זו, לחלקם היה צורך לייעץ באופן אישי כיצד לשפר את תנאי התוכים בגלל הפחד שלהם לפרסם ע"ג הפורום. אז נכון שאי אפשר להכריח אנשים לפרסם, אבל יש לא מעט פעמים שפשוט מגזימים בהצעות.. "מטר על מטר זה התעללות" וכל מיני דוגמאות שלא חשובות עכשיו.

אני מאמין, שאם יגידו למגדל "זה לא תנאים" (הגודל) אתה צריך כך וכך והוא לא יכול \ לא רוצה הוא לא יפסיק לגדל.. הוא פשוט יפסיק לספר. ואז מפה אתה חסר יכולת להיות לעזר.

מה שמצחיק\עצוב שבין הממליצים העיקריים לשיפור התנאים או שאינם מגדלים, או מגדלים בתנאים קטנים מההמלצות, או שממליצים X אבל מעודדים בתנאים אחרים לגמרי ממה שהם מאמינים ע"י פיזור מחמאות כמו "איזה יופי" ו"איזה בית גידול מדהים" וכו'.. איך זה הגיוני אני לא יודע.. אבל שיהיה.

בנוגע למגדל שהחלטתי להציע כלובים,
אחת הסיבות העיקריות הייתה שברגע שיש לו "חופש", הכוונה לכך שאין מעקב והפרדה התוכים אצלו רק גדלים (כמות), הפתרון שלו לדחוס תוכים לתוך כלובים קטנים. במצב שייעצתי לו זה לא יקרה כיוון שהם ימכרו בחלקם וחלקם יהיו במתכונת שידוך לזוג נוסף בהפרדה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

טוב לשמוע שלמגדל הזה היה את הרצון ואת ההבנה שצורת הגידול שלו אינה טובה ואת האומץ לבקש יעוץ ואני מאוד מקווה שהא יישם זאת בהקדם
ניב תמיד אפשר לומר מה תנאי המינימום אולם אני מאמין שצריך ללמד מהם התנאים האידיאליים לכל מין ומין וכך התוצאות יהיו יותר טובות
הבעיה היא שחובבים רבים רוצים לגדל כמה שיותר תוכים ולכן מצופפים כמות מאוד גדולה או בכלוב אחד או בכלובים קטנים יחסית
לאחר מכן שהם רואים תמונות של בתי גידול מחו"ל הם ישר מתלהבים מהיופי של התוכים ומההצלחה של בתי גידול אלו
בדיוק אותם מגדלים מתפלאים לאחר מכן למה לא רואים תוכים כאלו בארץ ולא מפנימים שאם הם יתנו את התנאים הדרושים הם יראו את התוצאות
כאשר כותבים למגדל מה תנאי המינימום אלו התנאים שהוא ייתן לתוכים שלו ולאחר מכן יתפלא למה הפוריות נמוכה או יש ניצוי גרוע
אלי ועוזי לגבי התזונה יש הבדלים גדולים בכופתיות מחברה איכותית ומחברה גרועה בדיוק כמו שיש הבדלים עצומים בתערובות מחברות שונות
כופתיות מחברות גרועות לא יכילו מרכיבים איכותיים או שיכילו ערכים תזונתיים שלא מתאימים למוצהר על האריזות שלהם ולא יהיו תזונה מאוזנת
כופתיות גרועות לא יהיו ארוזות בצורה טובה שתשמור על הטריות לא יהיה עליהם תאריך תפוגה ולרוב התוכים גם לא יאהבו לאכול אותן
לא זאת כבר שמעתי לא מגדל אחד ולא שתיים שטוען שלמינים מסויימים של תוכים השתנה צבע הנוצות בגלל כופתיות גרועות
לגבי השוואה בין תערובות איכותיות לבין כופתיות איכותיות יש מקום להשוואה ביניהן ואפשר לראות שלכל מוצר יש נקודות חוזק וחולשות
יתרונות של תערובות איכותיות הם:
התאמה למין התוכי (לרוב לפי משפחה) ויכולת שינוי התכולה התזונתית בהתאם לצורך באמצעות שינוי היחס בין הזרעים
הקליפה של הזרעים היא למעשה אריזת טריות אישית ומונעת חימצון וקילקול של הויטמינים המינרלים ואנזימים שונים
הבזבוז בתערובות נמוך משמעותית מהבזבוז בכופתיות ומה שהתוכי לא אכל (ונשאר בכלי) ניתן להשרות או להנביט
מגוון רחב של מרקמים (לכל זרע מרקם שונה) וטעמים שונים וכך התוכי נהנה מגיוון תזונת הבסיס שלו
בזרעים יש לא מעט אנזימים שאין בכופתיות כלל או שהם נהרסו במהלך ייצור הכופתיות
חסרונות של תערובות איכותיות הם:
אי אפשר לוודא שהתוכי יאכל את כל הזרעים ויש זרעים שהתוכי לא יאכל כלל כי הוא לא אוהב אותם ומכאן חוסר יכולת לוודא שהתזונה שלו מאוזנת
תוכי עלול להעיף לרצפה חלק מהתערובת בכדי להגיע לזרעים שהוא אוהב
הקליפות עלולות לעוף ממגש הלכלוך וללכלך את הבית
כל יום חייבים לברור את הקליפות מהתערובת כי הם מסתירות לתוכים את הגרעינים שלא נאכלו בתחתית הכלי
היתרונות של כופתיות איכותיות הם:
התוכי מקבל את כל הרכיבים העיקריים של התזונה שלו
קלות שימוש כל מה שצריך הוא לשפוך כמות מתאימה לכלי האוכל של התוכי
ניתן להוסיף להם ויטמינים שונים באבקה במידת הצורך וכך לוודא שהתוכי יקבל את הויטמינים
אין צורך לנקות את הכלי משאריות כל יום כי התוכי יכול לאכול גם חלקי כופתיות
הכופתיות מגיעות במגוון גדלים וצבעים בהתאם לרצון המגדל וטעם התוכי
החסרונות של כופתיות איכותיות הם:
חוסר גיוון (כאשר נותנים כופתיות לרוב נותנים רק סוג אחד) במרקם ובטעם
התחמצנות של ויטמינים ומינרלים ולכן יש צורך באחסון נאות
הכופתיות בעלות תכולה תזונתית אחידה לכל סוגי התוכים ולא מותאמות לכל משפחה באופן ספציפי לפי הדרישות התזונתיות שלה
בזבוז רב חלק מהכופתיות לא נאכל על ידי התוכי אלא נופל למגש
במהלך יצור הכופתיות חלק מהויטמינים ורוב האנזימים שהיו בחומרי הגלם נהרס מהחום (מיוצרות בשיחול)
צריך להרגיל את התוכי לכופתיות כי זו אינה התזונה הטבעית שלו
תוכי שהורגל לסוג אחד של כופתיות ופתאום אותו הסוג לא נמצא בחנות עלול לסרב לאכול כופתיות של חברה אחרת

שיהיה ברור אני לא כותב שכופתיות באופן גורף גרועות או שתערובות תמיד יותר טובות מכופתיות מה שאני טוען הוא שיש לשלב בין השתיים
וכך לנצל את נקודות החוזק של הכופתיות והתערובות ולהימנע מחלק ניכר מהחסרונות שלהם וכך לספק לתוכים תזונה עשירה ומגוונת
העובדה שיש בתי גידול שמצליחים לגדל בצורה טובה כאשר תזונת הבסיס היא כופתיות איכותיות לא אומרת שאין בתי גידול אחרים
שמקבלים אותן תוצאות כאשר תזונת הבסיס היא תערובות איכותיות יש יותר מידי משתנים שצריך לבדוק בכדי לשקלל את התוצאות

אלי לגבי וורסלה לגה אם אתה לא מרוצה מהיבואן והצוות שלו אתה יכול לייבא ביבוא מקביל ולחסוך את פערי התיווך של היבואן
כך תוכל לתת אפשרות זולה ואטרקטיבית יותר לחובבים לאותו המוצר שיש לא מעטים בארץ שמשתמשים בו וישמחו למצוא אופציה זולה יותר
גם כך הציוד והמזון שנמכרים בתוכי שופס נותנים פייט רציני לרוב בתי העסק בארץ (חבל רק שאין משלוחים לצפון)
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

תמיד אפשר להרגיל תוכי לשני סוגי כופתיות,זו לו ממש בעיה.
או שפשוט קונים שק של 18 ק"ג עם תוקף ארוך והכל נפטר.
אם תשים שני תוכים מאותו סוג ואחד אוכל כופתיות והשני אוכל תערובת איכותית אתה עדיין תראה הבדלים.
צבע,נוצות,גודל,יופי הכל בקיצור.
שום תערובת לא יכולה להתמודד עם כופתיות,גם כופתיות "פושטיות" עולות כמה רמות על תערובת איכותית כי לפחות בכופתיות "הפושטיות"
יש יותר מרכיבים חיוניים מאשר רק נטו זרעים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב ארז , אנחנו גולשים מהנושא כשאנחנו נכנסים לנושא של מוצרים טריים טובים יותר או טובים פחות ולכן אענה לך במשפט אחד. אנחנו מדברים על מזון מוכר ושנחשב לאיכותי ולא לכל מיני אילתורים וחברות לא מוכרות.

שים לב- על אף שלדעת מומחים תזונה של כופתיות (שוב מחברות מוכרות) מכסות את התוכי מבחינה תזונתית תמיד אבל תמיד אני ממליץ שהכופתיות
יהוו 75-80% מהתפריט היומי, כאשר ההשלמה הינה עם ירק,פרי,תערובת השרייה/הנבטה, תערובת זרעית מתאימה ולזוגות מתרבים תוספים כגון מזון ביצים על מנת להעשיר את התזונה ולהקל על ההאכלת הגוזלים.

כופתיות לא מערבבים . אין צורך להשתמש בכופתיות שונות מחברות שונות ואף לא מאותה חברה, כופתיות נותנים סוג אחד . בדיוק כמו שלא מערבבים לתינוק מטרנה עם סימילאק. ברגע שאתה מערבב אתה מאבד את האיזון של הרכיבים שנמדדו וחושבו ע"י היצרן.

עם תזונה כמו שאני ממליץ ונותן לתוכים שלי איני רואה היכן חוסר הגיוון שאתה מדבר עליו, התוכי אומנת אוכל כופתיות כבסיס אך הגיוון היום יומי כמעט נותן לו אפשרויות להנות ממגוון מזונות רב.

לגבי ורסה לגה אנו שוקלים את כל האופציות.

התחלתי מהסוף אז אחזור להתחלה לנושא גודל הכלובים.
אף אחד כאן לא מציע להשתמש בכלובים מינימלים תמיד אנחנו מדגישים שככל שהכלוב גדול ומרווח יותר הוא טוב יותר. את זה אפשר לראות בכל הודעה בנוגע לגודל כלוב.אנחנו כן מציינים את הגודל המינימלי כדי שהתוכי או הציפור יחיו בתנאים שיאפשרו להם מקום מחייה.
מצד שני לבוא ולהגיד לאדם שזוג קוקוטיילים חייבים כלוב של מטר זו הטעייה. או להגיד שמי שאינו יכול לתת כלוב תעופה אז הוא מתעלל או שלא יגדל, קל מאוד לומר למגדל מידות של כלובים קשה מאוד ליישם, אתה אומר "אל תגדלו" ואני אומר כן תגדלו, תתנו לפחות את המינימום הנדרש כדי שהתוכי לא יחייה רע (תיכף אגיע למידות) תלמדו את הצרכים ותתפתחו.

אין ויכוח שמה שאנחנו רואים בדיון הזה זה בית גידול שיצא מפרופורציה, אבל שים לב שהמגדל פנה מיוזמתו לקבלת ייעוץ בתשלום.
ישנו תקנון צער בעלי חיים והוראות אחזקת בעלי חיים , ישבו שם מומחים מכל התחומים והחליטו מה המינימום המותר לאחזקת בעלי כנף והתקנון אומר כך:
אחזקת בכלי כנף יעשה בכלוב מרובע / מלבני כאשר החישוב הוא כזה - אורך ורוחב המתחם לא יפחת מפי שלושה מאורכו של העוף הארוך ביותר למעט זנבו. כלומר לקוקוטייל כלוב של 60X60 מספיק - רוחב המתחם יאפשר לבעל החיים לפרוס כנפיים מבלי שיוגבל.
שים לב, בכלוב כזה מתאפשר להחזיק עד 3 בעלי כנף . אלו החוקים כאשר הכי תמוה זו העובדה שהגובה המומלץ הוא יותר מהרוחב והעומק..

בכל מקרה כמו בכל דבר בחיים אין שחור ולבן, אי אפשר להשוות לחו"ל , יש גם בחו"ל אנשים שמגדלים בכלובי רבייה קטנים יותר ממה שמגדלים כאן בארץ. ישנם בחו"ל אלפי תוכים גדולים שמגיעים למקלטים בגלל הזנחה פושעת למשל . זה שמראים את בתי הגידול המושקעים זה נהדר.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

אלי גם לדעת מומחים (ולרוב אותם מומחים) כל משפחה של תוכים מצריכה תזונה שונה שתתאים לדרישות התזונתיות שלה
לצערי הכופתיות שיש היום לא מגיעות עם התאמה תזונתית לכל משפחה ומשפחה של תוכים ולשלבים השונים בחיי התוכי
אתה צודק לחלוטין שאפשר לבסס את התזונה של התוכי על כופתיות בלב תוך השלמות אחרות אולם כאשר כתבתי שיהיה היעדר גיוון
הכוונה הייתה כאשר התזונה היא אך ורק כופתיות עם גיוון קל מאוד שלרוב מתבטא בפרי או ירק 3-4 פעמים בשבוע במקרה הזה באמת חסר גיוון
וזו הבעיה כאשר לא מבהירים לאנשים שכופתיות זה מזון בסיס ולא כל התזונה של התוכי ויש להשלים ולהתאים את התזונה של התוכי למין שלו
לא דיברתי על התזונה שאתה נותן באופן ספציפי שלדעתי היא טובה מאוד אני ממליץ על תזונה די דומה עם יחס שונה במעט של כופתיות
לגבי גודל כלוב מינימלי יש לך תפיסה שונה משלי בעניין אולם לא טענתי שנתינת גודל כלוב מינימלי (עדיין גדול יותר ממה שהחוק מתיר) היא התעללות בבעל החיים
כאשר אני מייעץ אני מעדיף לתת את גודל הכלוב האידיאלי למין הנתון כך שהמגדל יוכל לקבל תוצאות אופטימליות ולא מינימליות
לגודל הכלוב יש השפעה ישירה על רמת הפוריות של זוג מתרבה והשפעה אדירה על הפסיכולוגיה והפיזולוגיה של התוכי ומכאן ההמלצה לגודל הכלוב
לא כתבתי שמי שלא יכול לגדל בכלוב תעופה שלא יגדל כלל אלא שיספק את התנאים האידיאלים לחיות שהוא מגדל ולא משנה אם הוא מגדל תוכי או דג
לגבי בית הגידול הספציפי ולמרות הביקורת שיש לי על המגדל שהוא נתן למצב להיתדרדר עדיין אני חושב שהוא אדם אמיץ וחכם מספיק בכך שהוא ביקש עזרה מיוזמתו
לגבי ההשוואה שעשיתי לגידול בחו"ל המטרה שלי איננה להיות טובים מעט מבתי גידול גרועים בחו"ל אלא להיות יותר טובים מהם
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם לא נתייחס רגע ללמזון ללורים וניקח את כל התוכים ה"רגילים" אז אני בזאת מתכבד לומר לך שאומנם יש כופתיות שמתיימרים לשייך אותם לסוג כזה או אחר אך ההבדלים הינם מזעריים , ההבדלים ניכרים באחוזי החלבון והשומן כאשר לתוכים מתרבים מסוגים גדולים מומלץ לתת כופתיות עשירות בחלבון.

אני אצטט לך בנושא את ד"ר עדי גנץ והוא אומר בהקשר לזה כך:
"אין כרגע מידע ממשי על מזונות "סיניור", ולמיטב ידיעתי אין עדיין בשוק מזונות כאלו לתוכים. יש מזונות שמתיימרים להיות ספציפיים למינים מסוימים, וגם לגבי זה הבסיס העובדתי לא איתן במיוחד.

כלומר תבחר מה אתה נותן, נכון שבמזונות לכלבים למשל ישנן קטגוריות לגורים לבוגרים וכו', אך בתוכים מי שמתיימר לעשות זאת "מחרטט".
כי אין כופתיות לבוגרים או מבוגרים או לקשישים או לרגישים בקיבה.
שוב, אנחנו לא מדברים על שני נושאים שונים, אנחנו מדברים על אותו דבר כאשר אתה מסכים עם התזונה שאני נותן אבל טוען שלא כולם מיישמים את ההמלצות , זו כבר בעייה שקשה לפתור אותה.

לגבי תהליך השיחול בייצור הכופתיות , לצערי אתה טועה, הויטמינים נשארים בדיוק כמו שקורנפלקס שלך נשארים הויטמינים והם מצויינים על גבי האריזה.השיחול לא מחסל את הרכיבים והויטמינים ויוצר מזון שאינו מכיל מאומה.
אגב, למיטב ידיעתי פריטי בירד הינה החברה היחידה כרגע שמייצרת את הכופתיות במכונות מתקדמות המיועדות לייצור מזון לבני אדם ובאותן שיטות.

עוד דבר, אם מדברים כבר מבחינת בריאות אז כמובן שהכופתיות הינו מזון בטוח בהרבה מתערובות זרעים, תערובות זרעים יכולות להיות נגועות במהלך אריזתן או בהמשך במיקוטוקסינים (מיקו פיטריות) שהן קבוצה של פיטריות מהחומרים הרעילים ביותר שיש, לדוגמא אני יכול לתת לך את האפלה-טוקסין , האפלה טוקסין אם זכור לך נמצא במזון לכלבים שגרם לחולי רב ולמוות אצל כלבים רבים.
חשוב לדעת שזרעים ובמיוחד תירס, גרעינים ובוטנים הינם המקורות השכיחים ביותר של הימצאות מיקוטוקסינים (מה שהשיחול הורג בכופתיות) .
בשיחה עם ד"ר עדי גנץ ולדבריו הוא נתקל בתוכים שחיו רק על תערובות זרעים כאשר הם חולים במחלת כבד קשה , לדבריו לא פעם הוא תוהה אם לא מדובר בהרעלה הנגרמת בטוקוסינים במזון.

לגבי כלובי רבייה.
אם אתה חושב שממש יש השפעה פיזיולוגית בין כלוב של 77 ס"מ לכלוב של 1מ' אורך זו טעות, תוכי ישרוף שומנים ואנרגייה בתעופה רצינית ולאורך זמן כי הוא בנוי לזה , גם כאן התזונה חשובה , תערובות זרעים או מזון המושתת על גרעינים יכול בהחלט ליצור מצב של צבירת שומנים.
אין טעם להציע כלוב שהוא אידיאלי ונכון לך אינו אידאלי ונכון לאחר , יתכן שמחר יצטרף חבר שלדעתו כלוב אידיאלי לקוקוטייל זה 7 מטר אורך, זה מה שאידיאלי בעייניו אז איפה הגבול? אם הייתינכנס לאתר שבו מציינים שכלוב אידיאלי לקוקוטייל הוא 2 מטר וכולם תומכים בזה לא הייתי מציג את הקוקטייל שלי בכלוב של 70 ובטח לא בכלוב של 60 ס"מ.
כדי שתבין גם אני בעד לגדל תוכים שכלובים שמאפשרים להם לעוף אבל צריך גם היגיון, המטרה היא לא לדכא אנשים שמעוניינים לגדל אלא לחבר אותם אלינו וביחד לאפשר להם להתפתח וליצור שינוי , להוסיף מקום ולאפשר גידול בצורה נאותה הן מבחינת גודל כלוב והן מבחינת תזונה.

כשאני אומר גודל כלוב מינימלי זה אומר גודל כלוב הכי קטן שאפשר לתת. גם אז עדיין ברוב המקרים אני מעל למומלץ . ובכל זאת מבהיר ומסביר שככל שהכלוב גדול יותר כך טוב יותר.
לגבי תוצאות רבייה, מגדלים בכלובי רבייה מקבלים תוצאות נפלאות ולעיתים קרובות הרבה יותר טובות מגידול בוולירים או בנפרד בכלובים גדולים.
רבייה אינה מבוססת על גודל כלוב וישנם אלמנטים רבים שקשורים בנושא. זה תלוי בזוג עצמו, במוכנות בבשלות בכימיה בפוריות , זה תלוי בתזונה, זה תלוי במיקום הכלוב, זה תלוי במיקרים רבים גם בסביבה בה נמצאים התוכים ועוד.

לגבי חו"ל , לרצות להיות טובים מהם תמיד זה טוב ,אני גם בתקווה שמתוך האתר יקומו מגדלים בעלי שם שיוכלו וירצו לשתף ולהציג בפני מגדלים צעירים וחדשים את שיטות הגידול ויתרמו למען הקהילה בארץ .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”