ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ביצה כלואה ??? קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Lansvacer
ביצה
ביצה

Re: ביצה כלואה ??? קוקטייל

שליחה על ידי Lansvacer »

אוקיי!
אלי אביהו ושירלי -תודה רבה לכולכם.

מעריך את הניסיון שלכם, מאחר וזו הפעם הראשונה שאני מתנסה עם הטלת ביצים, ובכלל אני טיפוס דאגן (מדי) אני ישר חושב על התרחיש הגרוע ביותר. יתכן וגם מעצם כך הוטרינר הרגיש שעדיף לא להסתכן ולהביא אותה אליו. אבל הדברים שאתם כותבים מרגיעים אותי. בקשר לכלי עם מים בתא הטלה- זה לא הכי מתאפשר כי הוא לא מספיק גדול (לדעתי) כדי לאכלס בו עוד כלי, מה גם שלפעמים שניהם נכנסים לתוך התא וכנראה די צפוף שם גם ככה. מה שכן אני מתיז עליה רסס מים קליל פעם ביום, וגם יש לה 2 כלים גדולים יחסית עם מים, ועוד קערה ממש ענקית שיכולה להיות אמבטיה. הזכר כבר חגג עליה יותר מפעם אחת. התוכית מחוברתת (לא מושלם אבל עדיין) היא לא נלחצת ממני ואפילו מבסוטית לאכול מהיד שלי. עדיין היא קצת מתעצבנת אם אני מתקרב לתא הטלה, אז אני ממש נמנע מכך.

בינתיים אני אמתין עם הביקור לוטרינר, אלא אם כן היא תראה התנהגות בעייתית.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התכוונתי לכלי מים בכלוב עצמו ולא בתא ההטלה. אם יש אפשרות לנקבה להתרטה זה מצויין, בזמן דגירה לא ממליץ להרטיב את הנקבה , עדיף לתת לה את האפשרות האם להתרטב ולהעלות את הלחות או לא לעשות זאת.
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

לפני הכל - יכול להיות שאני חופר, אז מתנצל מראש..

כרגע הנקבה בתוך תא ההטלה, היא שהתה שם רוב היום, והזכר נראה לי מתכונן לשינה.
העניין הוא כזה- בהנחה והיא בסדר והכל בעצם תקין, אם אני אבדוק מה קורה איתה בתא הטלה - היא מתרגזת ממש ומתעצבנת, ואני הכי לא רוצה להפריע לה או לגרום לה להתרגש בזמן רגיש כזה.
מצד שני, אם משהו לא בסדר איתה, נניח והיא מתקשה להטיל או שהיא בכל מצוקה אחרת, היא נמצאת בתוך תא ההטלה ואין לי שום דרך לראות מה קורה בפנים! מיותר לציין שעם כל הרקע הזה של היומיים האחרונים, זה יכול להיות ממש נורא לבהות בתא הטלה ולא לדעת אם היא בכלל גוססת שם בפנים.
אני כן יכול למשל לשמוע אותה עושה את הקולות האלה שהם עושים לפני שהם תוקפים, כשאני למשל מתקרב לתא הטלה, זה המקסימום סימן חיים שאני יכול לקבל ממנה מבלי לנסות להציץ דרך פתח הכניסה...

אני יודע שוב, אם היא בסדר והיא סהכ מטילה כרגע או הטילה ודוגרת, אז אני סתם מפריע לה. אבל אני ממש מפחד להסתכן פה.

נכון לעכשיו היא בתא הטלה מסביבות 5 בערב, ולא נראה לי שהיא כבר מתכננת לצאת כי התחיל להחשיך...

שאלה פשוטה שיכולה לעזור לי -
למי מביניכם שיש ניסיון עם קושי בהטלה, או ביצה כלואה חס וחלילה : האם יש מצב שהנקבה שוהה בתוך תא ההטלה ובעצם 'סובלת' את הזמן הזה בתוך התא, מבלי לצאת החוצה?

[jump][/jump]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אתה לא חופר, אם יש לך שאלה תרגיש חופשי לשאול או להתייעץ.. בשביל זה קיים הפורום תמונה

אין לי ניסיון עם ביצה כלואה.. החודש האחרון זה הפעם הראשונה שבקעו אצלי גוזלים ושהייתה הטלה בכלל
אני זוכרת שככה היה בביצה הראשונה, הנקבה הייתה קצת בשוק, פחות פעילה, ואחרי הטלה חזרה לעצמה

היא הטילה 4 ביצים, ואחרי זמן מה הטילה 3 ביצים, את הביצה האחרונה מה 3 היא הטילה בלילה במקום בצהריים
את הקודמות הטילה בצהריים, ואת ה 4 הראשונות הטילה בשעות ערב
אני מניחה שאת האחרונה היא הטילה קצת מאוחר כי זו פעם ראשונה שהיא מטילה וכנראה 7 ביצים התיש אותה קצת

בכל מקרה הכל עבר בשלום, לא הפרעתי לה ולא התקרבתי לתא בכל הזמן שהיא הטילה.. והיא והזכר רגילים אליי ולא פוחדים

אם הנקבה בתא זה סימן שהיא מטילה\הטילה ומתחילה לדגור
אם תתקרב אתה רק תפריע ואולי תלחיץ אותה
תהיה סבלני ותשמור מרחק זה הכי טוב.. אל תציץ לתא ואל תתקרב לתא בכל התקופה שהיא אמורה להטיל
אני מבינה את הלחץ אבל אם תבדוק זה רק יפריע ואולי יזיק לה

בהצלחה תמונה
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

אוקיי.. תודה שירלי על כל ההודעות המרגיעות והסבלנות:)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

על לא דבר.. לפחות אני לא הלחוצה היחידה תמונהשום דבר בחיים לא מלחיץ אותי מלבד התוכים (גמרו לי את הבריאות..)
דואגת להם כמו אמא פולנייה
גם אני בהתחלה כשראיתי את הבליטה דאגתי ואז הבנתי שזה בטח ביצה כי קראתי בעבר שרואים נפיחות בביב לקראת הטלה
בקיצור אני מבינה את הלחץ, אבל (ואני לפעמים שוכחת את זה בעצמי) עדיף פשוט להירגע, לתת לטבע לעשות את שלו
אם משהו נראה לא תקין להתייעץ כמובן ולשאול..
אבל לקחת הכל בקלות.. ces la vie
תמונה
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

אני מניח שוטרינרים, רגישים ואכפתיים ככל שיהיו, עדיין פחות דואגים ומסורים לתוכי כמו שהבעלים של התוכי ידאגו לו.. (לפחות אני מקווה כך, בהקשר של המגדלים)

בכל אופן, בסוף נשברתי ולקחתי אותה לוטרינר היום בצהריים. אומנם היא עדיין לא הראתה שום סימן מחשיד, אבל העובדה שיש רק ביצה אחת מיום שבת בבוקר ועד עכשיו שכנעה אותי. מה גם שהוטרינר אמר שאצל קוקטיילים סיבוכים בהטלה זה דבר נפוץ.

סתם אנקדוטה- כמה דקות לפני שלקחתי אותה לוטרינר היא נכנסה לקערת מים ענקית כזאת ששמתי ברצפת הכלוב. התיישבה שם (בתוך המים!), ונמנמה לה איזה רבע שעה. בזמן שהמים מגיעים לה למחצית הגוף. אם זה לא היה בתקופה מטרידה כזאת, הייתי ממש צוחק מזה. נראה לכם נורמלי?

בקיצור לקחתי אותה לוטרינר, ממישוש באיזור הנפיחות נראה שזה לא הביצה. בהמשך עשינו רנטגן וראינו שיש ביצה 'בהיכון' - אגב במקום אחר לגמרי מאיזור הנפיחות, אלא שהביצה לא מוכנה, והקליפה עדיין לא קשה מספיק. מסתבר שחסר לה סידן.
היא קיבלה 2 זריקות - סידן וויטמינים, וחזרנו הביתה.
לדברי הוטרינר הנפיחות הזו היא חולשה/נפילה של דופן הבטן, מה שיכול לקרות בזמן הריון...

עכשיו אני קצת מצטער על הטירטור הזה שהעברתי אותה, אבל סהכ הייתי חייב כי לא רציתי לקחת סיכון.
בשורה התחתונה עדיין המצב לא הכי רגוע, כי בכל זאת עברו כבר יותר מיום וחצי, יומיים והיא לא הטילה את הביצה השניה, מקווה שזו שמתבשלת עכשיו לא תעשה בעיות ותצא כבר :/
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם עברו מעל 48 שעות מההטלה האחרונה ויש עדיין נפיחות זה סימן שיש בעיה
אם היא נכנסה למים ולא זזה זה גם סימן לבעיה
טוב שלקחת אותה לוטרינר

יש להם סידן בכלוב? חשיפה לשמש?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני כרגע אומר את דעתי ולא על סמך ראיה או בדיקה אלא על סמך דבריך והבנתי המעטה .
לדעתי הכל מיותר , ביצה לא קשה ולא מוכנה.. ביצה בהתהוות הינה ללא קליפה הקליפה נוצרת בתהליך לקראת היציאה כך שאי אפשר להגיד שלביצה
חסר סידן, אם היית אומר שהביצה נראתה ברנגטן בקצה הנרתיק באיזור בו היא אומרה להתהוות לפני היציאה החוצה זה משהו אחר.
לצערי הרב התחושות שלי לא טובות , אולי אני חסר אמונה אבל על פי מה נקבע חוסר סידן? נעשתה בדיקת דם?איך קובעים חוסר סידן על פי צילום ? אובר סידן בדם יכול לגרום לבעייה רצינית בכליות ומכאן להשפעה על המצב הכללי של התוכי.
נפילה של דופן הבטן... בוודאי שיש מושג כזה שמתבטא בחולשת שרירים ונוצר כתוצאה מהטלות מרובות בתכיפות ובתדירות גבוהה מה שלא קיים אצל התוכי שלך. נגד טפילים לא נתנו לך? תמונה

לגבי ההרגשה , הדאגה מוכרת כמעט לכל מגדל ומובנת, לי יש מצלמות מעקב ואני לעיתים מודאג מדוע לא רואים את הנקבה לאורך כל היום . הרגשה לא הכי נוחה ומלחיצה . מצד שני למדתי שכל הפרעה מיותרת עלולה לגרום לנזק ולכן השיקול צריך להיות כזה שאומנם נמשיך ונהיה עם היד על הדופק אבל נדע לשמור מרחק ולא להפריע כשלא צריך.

אגב אם מעניין אותך תהליך התהוות הביצה, תגדיל את התמונה תראה היכן הביצה נסגרת והקליפה מתקשה :
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

עריכה.

תיתכן אי בשלות של השחלה כך שביצה תוטל עתה והביצה תוטל בעוד מספר ימים מבלי שיהיה מדובר בכליאה.משמעות הכליאה היא /שהביצה ישנה קיימת אך התוכי לא יכול לפלוט אותה בכוחות עצמו החוצה, אם כתוצאה מחולשה בשרירים אם כתוצאה שהביצה גדולה מידי ואם כתוצאה מחוסר סידן - כשיש חוסר סידן הקליפה אינה מתקשה ונשארת גמישה (כמו כדור ספוג9 כתוצאה מכך התוכי לא יכול לדחוף את הביצה כי היא גמישה ולא קשיחה..
Lansvacer
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Lansvacer »

לא בוצעה בדיקת דם, השערת חוסר בסידן עלתה רק בגלל שמהרנטגן נראה היה שהביצה בתהליך התהוות כדבריך, על פי החוזק של הגוון הוטרינר אמר שהקליפה עדיין לא הושלמה. בגלל שעברו כבר יומיים מאז ההטלה הקודמת, וכדי להשלים את הקליפה היא צריכה 'לגייס' סידן מהגוף, אז יתכן וזה מתעכב בגלל חוסר בסידן. יכולים להיות גורמים אחרים, גם בלי שהוטרינר יגיד או אפילו יחשוב ככה, אני לוקח את זה בחשבון.
הוא גם ציין שישנה אפשרות שהיא תטיל את הביצה כשהיא לא 'קשה' ממש.... לא יודע מה זה אומר לגבי הפוריות של העובר בפנים, כנראה לא הכי מבטיחה.

בינתיים עם כל הרצון הטוב שיש לי לגבי מחזור הרבייה הזה וגוזלים ושמחה, הרבה יותר חשובה לי הבריאות של התוכית וחס וחלילה שלא תקריב את עצמה בשביל התהליך.

מסכים עם כל מה שכתבת לגבי ההתערבות בטיפול, מנסה לעשות את המקסימום.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”