ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה-ג'אקו שקופץ מהכלוב

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אדיר_10
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אדיר

בעיה-ג'אקו שקופץ מהכלוב

שליחה על ידי אדיר_10 »

יש לי עם שון בעיה שהוא כל הזמן קופץ מהכלוב ובא לחפש אותי
גם בבקרים כשההורים שלי קמים ופותחים לו את הכלוב הוא קופץ ,בא ברגל לחדר שלי ,מטפס על המיטה שלי ומעיר אותי- שהוא נוגע עם המקור שלו בעדינות באף ,באוזן שאני יתעורר(לא נושך)
עכשיו זה בסדר וטוב מבחינתי שהוא קשור אליי בצורה כזאת אבל זה כבר נהיה בעיה כי אי אפשר פשוט לשים אותו על הסטנד(כמעט כל פעם הוא קופץ)
אני משתדל לא לתת יחס וישר להחזיר לכלוב אבל הבעיה שאני היחיד שמכניס אותו חזרה לכלוב(היתר רק מרימים ומלטפים אותו)
וכנראה עצם זה שאני בא להרים ולשים אותו בכלוב מבחינתו זה יחס
מה אתם מציעים לעשות עם זה?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיה-ג'אקו שקופץ מהכלוב

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כ אתה נוהג נכון, תחזיר אותו לכלוב ותוציא לאחר כחמש דקות. הקשר הוא קשר טוב אבל עלול להתפתח למקומות לא טובים כתוצאה מכך שלא תוכל לתת לו מספיק יחס או שלא תשהה בבית כתוצאה מחופשה. אתה צריך ללמד את התוכי לשהות בכלוב במשך היום גם אם אתה בבית, לצאת ולחזור כשהוא בכלוב מבלי לתת לו יחס מיד עם הגיעך הבייתה ורק לאחר מספר דקות שאתה בבית.
סמל אישי של משתמש
אדיר_10
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי אדיר_10 »

אלי תודה
התוכי רגיל וקשור אליי אומנם במיוחד
אבל דאגתי בזמן ההחתמה שלו שכל בני המשפחה \אנשים שבאים ילטפו אותו\יאכילו אותו שיתרגל לכמה שיותר אנשים
והוא חברותי לכל הבני משפחה שלי ככה שגם במצב ואני יסע לא נראה לי שתהיה בעיה...
אבל התכוונתי שבגלל הקפיצות אני מגיע למצב שהרבה זמן ביום הוא בכלוב(אומנם אין לו בעיה עם זה )כי אני לא יכול להוציא אותו שיעלה על הסטנד וישאר שם
הבעיה אני מניח זה שכשהוא קופץ אני נאלץ להרים אותו ומבחינתו גם אם אני מחזיר אותו לכלוב עצם זה שאני בא זה יחס
ופה נראה לי הבעיה דווקא...
הבעיה היא שאומנם הוא עולה על שאר בני המשפחה אבל חוץ ממני אף אחד בבית לא מצליח לשים אותו בכלוב כי כשהוא מבין שבאים לשים אותו בכלוב\על הכלוב הוא ישר מטפס להם לכתף...
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

הוא לא בחדר שלך אני מניחה, נכון?
אני מציעה לסגור את הדלת, ותבקש ממישהו אחר שירים אותו בבוקר (אם הוא לא עולה ליד אז שיעלו אותו על מקל ויקחו לכלוב).
אחרי כמה דקות תקום ותגיע לכלוב ותתן לו צ'ופר. אחרי מספר פעמים כאלו הוא יבין שאין טעם לקפוץ ולמצוא אותך, ויבין שאתה בא לבד

במקביל לדאוג שתהיה לו תעסוקה בכלוב
ענף עם עלים, צעצוע צבעוני, העיקר משהו מעניין..ברגע שפותחים לו את הכלוב לשים את האטרקצייה החדשה כדי שהוא יהיה עסוק ולא יעדיף
לחפש הרפקאות מחוץ לכלוב

מקווה שיעזור, בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”