ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטיילים דוגרים..מתי הביצים יבקעו? ניתן לשמוע את הגוזלים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Lansvacer
ביצה
ביצה

קוקטיילים דוגרים..מתי הביצים יבקעו? ניתן לשמוע את הגוזלים?

שליחה על ידי Lansvacer »

היי חברים.
יש לי זוג קוקטיילים בדגירה על 2 ביצים (לפחות).
הכל התחיל לפני כ-3 שבועות, לצערי לא הקפדתי על מעקב אחרי הזמנים, אבל די בביטחון עברו 3 שבועות מהטלת הביצה הראשונה.
למי שזוכר ולמי שלא, אחרי הביצה הראשונה, הנקבה נראתה לי מעט חשודה אז לקחתי אותה לוטרינר ובסהכ עברו כ-4 ימים בין הטלת הביצה הראשונה לביצה השניה. מרגע שהוטלה השניה הפסקתי לבדוק בתא ההטלה מה המצב, כי זה גרם להורים להתרגש ולהשתולל ופחדתי שהם ינערו או ידרכו על הביצים או יפגעו בהן בכל דרך. מיותר לציין שאין רגע אחד שבו תא ההטלה ריק, ההורים מקפידים מאוד בתחלופה ביניהם:)

העניין הוא שאין לי מושג מה קורה בתא ההטלה ועברו כאמור 3 שבועות. גם בהנחה והביצה הראשונה לא פורייה, לא היו אמורים לבקוע האחרות כבר?
מה אתם מייעצים לי לעשות?
האם כבר מרגע הבקיעה אני אמור לשמוע את הגוזלים? איך בדיוק?

אגב, עבור שני ההורים זה מחזור רבייה ראשון.

תודה

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: קוקטיילים דוגרים..

שליחה על ידי שירלי87 »

טוב שאפשר למצוא נושאים ישנים.. תמונה פתחת נושא ב 6 באוגוסט יום אחרי שהטילה, ז"א ב 5 לאוגוסט ביצה ראשונה ואז ב 9 ביצה שניה
סופרים מהיום שהיא מתחילה לדגור, ולא מיום ההטלה, נניח שהיא התחילה בביצה השנייה לדגור, לאחר כ18-19 ימים הביצה בוקעת
אז היא אמורה לבקוע היום או מחר

אצלי הבקיעה הראשונה הייתה ב 18:05 על הדקה.. שמעתי נפנופי כנפיים בתא ופתאום דממה, וציוצים חלשים.. וככה ידעתי שבקע
כשתשמע את הציוצים תזהה שזה גוזל ולא אחד ההורים כי זה קול חלש\עדין והציוצים בתדירות קבועה כזו
עריכה: בהמשך גם תשמע את ההורים מאכילים, תראה אותם אוכלים במהירות ונכנסים לתא אחד אחרי השנייה ותשמע את הגוזלים מצייצים
מקווה שהן פוריות, בהצלחה! תמונה
Lansvacer
ביצה
ביצה

Re: קוקטיילים דוגרים..מתי הביצים יבקעו? ניתן לשמוע את הגוזלי

שליחה על ידי Lansvacer »

את אלופה!
תודה רבה:)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”