ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה לגבי ערבוב זני תוכים בכלוב גדול

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: תומר

שאלה לגבי ערבוב זני תוכים בכלוב גדול

שליחה על ידי toton »

שלום לכולם,
עבר מלא זמן מאז הפעם האחרונה שנכנסתי לאתר ושאלתי שאלות...
בית הגידול שלי התפתח מאז הפעם האחרונה (תמונות בהזדמנות הקרובה).
כרגע יש לי שלושה כלובים - שניים יחסית גדולים: 1X1X2, 2X3X1.5 ועוד כלוב רבייה שכזה 0.6X0.4X0.4.
בכלוב הקטן יש דררה בודדת שקיבלתי בתור גוזל (הצלתי אותה מרשות הטבע רגע לפני מיתה), בכלוב הבינוני שני זוגות - זוג ציפורי אהבה, זוג פרסונטות ובכלוב הגדול שלושה זוגות תוכונים וזוג קוקוטיילים.

במקור הדררה הייתה ביחד עם ציפורי האהבה אבל אחרי שתפסתי אותה כמה פעמים בתוך תאי ההטלה החלטתי להפריד.
אז ככה... יש לי כמה שאלות:
1. ציפורי האהבה מילאו את תאי ההטלה בענפי דקל כבר לפני חודש+ ועדיין אין הטלות. כמה זמן בערך מרגע הקינון אני אמור לצפות לביצים אם בכלל?
2. האם יש לדררה השפעה על ההטלה של ציפורי האהבה? כלפי חוץ נראה שהם הסתדרו מצויין, רק העובדה שהיא נכנסה להם לתאים הפריעה לי ולכן הפרדתי.
3. אני חושב לעשות קצת שינויים בהרכב הלהקה שלי והנה לכם שאלה שאלתית - בכלוב הגדול - האם אפשר לערבב קוקוטיילים ודררות? מה לגבי עירבוב של קוואקרים לקוקוטיילים? (יש לי מצב להחלפה של קוואקרים ויש לי שתי דררות בוגרות בהמתנה) ומה עם קוואקרים ודררות? בכלל האם יש כללים ספציפיים לגבי נושא עירוב המינים?

זהו, שליחה על החפירה,
שבוע מעולה לכולם תמונה
You and I - let's save this planet
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שאלה לגבי ערבוב זני תוכים בכלוב גדול

שליחה על ידי שירלי87 »

1. אם התוכים בוגרים, יש חיזורים, זיווגים ותא מוכן אני מאמינה שבקרוב יהיו הטלות... כשהם ירגישו שהתא בטוח ויהיו מוכנים הם יטילו
תדאג לתזונה עשירה, סידן קבוע בכלוב

2. לדעתי כן , כניסה לתא = תא לא בטוח = אין הטלות..

3. לא מומלץ לערבב קוקטיילים ודררות, ולא קוואקרים וקוקוטיילים, וגם לא קוואקרים ודררות
יהיו הפרעות ומריבות בעיקר בעונת ריבוי, גם אם מרגילים מגיל צעיר יכול להיות מצב של מריבות
הפרעות בטוח יהיו וזה רק יזיק

באופן כללי מומלץ כל מין לגדל בנפרד, ככה אין הפרעות מיותרות\מריבות

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
toton
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: תומר

שליחה על ידי toton »

התוכים בוגרים וגם ראיתי אותם אחד על השני ועדיין, כבר מלא זמן שאין תוצאה...
תודה על התגובה המהירה.
You and I - let's save this planet
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

איסוף העלים והכנת התא מעידה על פעילות לקראת הטלה, לא תמיד זה מתקיים בתקופת זמן קצרה של שבועיים כפי שמצפים ולעיתים גם אין הטלות לאחר מכן, כל הפעילות כולל בניית הקן ולעיתים גם הזיווגים שראית מיועדים לחזק את הקשר בין בני הזוג ותת לנקבה את הביטחון שיש לה שותף שיעזור יטפל וישמור.
תמעט בפתיחת תא ההטלה ותדאג לחומר קינון במידה מספקת , אם אתה נותן תערובת עשירה ( ויש הבדלים בסוגים ) תוסיף לפחות פעמיים שלושה בשבוע ירק והשרייה הנבטה, שפע של מזון יכול לתת דחיפה רצינית לתהליך הריבוי .

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

עדיף שכל מין יהיה בנפרד.
יכול להיות שהיו ביצים וכנראה הדררה הרסה אותם.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”