ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תמצית זרעי אשכוליות (GSE) לחיטוי וריפוי?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

תמצית זרעי אשכוליות (GSE) לחיטוי וריפוי?

שליחה על ידי שירלי87 »

נתקלתי לאחרונה במספר מאמרים על התמצית הזו, כולם מסכימים שזה מעולה לחיטוי (ברמה של אקונומיקה) כי זה טבעי ולא רעיל
ממליצים לחטא כלי אוכל, ענפים, צעצועים, וכלוב באמצעות התמצית כשהיא מדוללת במים

קראתי גם שזה יעיל במקרים של טפילי עור, זיהום בזפק, חיטוי\ניקוי של המקור לאחר האכלת הגוזל..
מספר אנשים כתבו שלגוזל הייתה פטריה בזפק ולאחר הוספה של טיפות בדייסה לפני האכלה - הפטריה נעלמה

מצד שני אנשים אחרים כתבו שיש בזה (בחלק מהחברות לפחות) חומרים סינטטיים ומשם נובעת היעילות של התמצית,
ושבגלל רמת החומציות הגבוהה שימוש לא נכון עלול ליצור כוויות ופגיעה בריריות של מערכת העיכול.

מישהו שמע על זה? השתמש? מכיר מישהו שהשתמש?
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

Re: תמצית זרעי אשכוליות (GSE) לחיטוי וריפוי?

שליחה על ידי ben.m »

פעם ראשונה שאני שומע על זה...

לפי מה שכתוב זה מחטא ברמה חזקה מאוד ומצד שני ממש בטוח.
בין היתר יעיל נגד בקטריות, פטריות וכחומר חיטוי טבעי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן ככה קראתי.. כחיטוי חיצוני לדעתי זה מעולה (מהביקורות) לכלים תאים וכד'
כחיטוי\טיפול פנימי לא מצאתי מספיק מידע מהימן

*אגב המאמרים שקראתי הם באנגלית, בעברית לא מצאתי מידע על זה כטיפול בבעלי חיים אלא רק בבני אדם
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא שמעתי על תמצית זרעי אשכוליות.. שמעתי על חומץ תפוחים טבעי .
http://www.tukinfo.com/birds/birds-arti ... D7%95.html

שאלה בנושא חומץ תפוחים לד"ר עדי גנץ ותשובתו, אני מעריך שאותה תשובה הייתה ניתנת לגבי זרעי אשכולית במידה והוא היה משאר זאת לשימוש.

שלום
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

פעם ראשונה שאני שומע על זה.
אם זה חזק כמו אקונומיקה זה יכול להיות מעולה לתאי ההטלה.
יש דבר כזה בארץ בכלל?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן ידוע לי השימוש בחומץ תפוחים, אבל המרכיבים שונים אז בטח ההשפעה והמינון שונים..
שלחתי גם במענה מקצועי מקווה שלגדי שרביט תהיה תשובה..

דקל יש בארץ, משיטוט בגוגל הבנתי שברוב התמציות יש חומר סינטטי\כימי שמזוקק מנפט או משהו כזה
מלבד בתמצית שמיוצרת בגרמניה (gse-vertrieb) נקראת CitroPlus
הזמנתי היום נראה איך זה כשיגיע..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האם זה בטוח ונוסה על תוכים? תוכים הרי לא מגיבים כמונו למרכיבי מזון שונים וחשוב לדעת ממקור מהימן שאכן המינון שינתן נכון ומהן תופעות הלוואי שעלולות להיגרם .
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

שירלי פעם ראשונה שאני שומע על זה אשמח אם תוכלי להעלות קישורים או תמונות של המוצר
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

ארז חיכיתי לתגובה שלך חשבתי שתבוא עם תשובות תמונהקישורים לנושאים שמצאתי? או למוצר? בכל מקרה זה התמצית של החברה הגרמנית -
תמונה
55 כתב:האם זה בטוח ונוסה על תוכים? תוכים הרי לא מגיבים כמונו למרכיבי מזון שונים וחשוב לדעת ממקור מהימן שאכן המינון שינתן נכון ומהן תופעות הלוואי שעלולות להיגרם .
בדיוק, אני מחפשת מקור מהימן לדעת מינון ויעילות.. אם לד"ר שרביט לא תהיה תשובה אני אנסה ליצור קשר עם וטרינרים נוספים
אפילו בחו"ל..

מחיפוש בגוגל מצאתי שזה נוסה על תוכים, קראתי באתרים ופורומים שונים והבנתי שהרוב משתמשים בזה לחיטוי כלים.
היו מספר תגובות של אנשים שהשתמשו עם התוכים-
בפורום תוכים הייתה תגובה של אחד שהשתמש בתמצית מדוללת במים (לא זוכרת מינון אבל אני יכולה לחפש את הנושא שוב..)
בגוזל עם אינפקציה בזפק (yeast infection) ואמר שזה העלים לגמרי את האינפקציה תוך זמן קצר
במאמר על החתמת קוקטיילים כתבו שיש מגדלים שמשתמשים בזה לחיטוי המקור ופנים הפה לאחר האכלה
בפורום אחר הייתה אחת שכתבה שזה הרג לה תוכי, היא נתנה על בסיס יומיומי כטיהור מים וכנראה שמה מינון מוגזם, היא אמרה שהיא
לקחה את התוכי לוטרינר ובניתוח לאחר המוות ראו שזה המיס דופן של איבר כלשהו בגוף (משהו במערכת העיכול)
היו עוד אנשים שאמרו שמחטאים עם זה את הזרעים בהשרייה כדי למנוע התפתחות חיידקים, וגם מחטאים ירקות ופירות והם לא דיווחו על
בעיה כלשהי..
גם היו כאלו שנתנו לתוכים כשהיה להם צינון\סתימה בנחיריים וזה עזר לטענתם
באתרים שמוכרים את המוצר נתקלתי גם בביקורות טובות שהתמצית עזרה לכלב\חתול שלהם בבעיות רפואיות שונות

נראה לי מיותר ומסוכן לתת טיפול כלשהו על בסיס קבוע "למניעה" לא משנה אם זה חומץ או ויטמינים או תמצית זרעי אשכוליות.. זה רק
יכול להזיק, בעיקר במינון לא נכון, אבל במקרה של זיהום או מחלה כלשהי, אם זה יעיל וטבעי במינון הנכון אז למה לא? אבל אני אחפש עוד
מידע על זה..

ועוד משהו, אמרו שזה הורג חיידקים רעים אבל גם טובים, לצערי לא זוכרת מאיזה שנה הייתה הטענה הזו כי התמצית קיימת משנות ה80
אם אני זוכרת נכון ומאז ועד היום היו הרבה שיטות לייצר את התמצית ויש חברות שונות, והרבה מהתגובות שקראתי היו משנת 2002, 2006 ועבר זמן מאז... בנושאים בעברית מצאתי שהחברה הגרמנית נחשבת הכי טובה כי אין בה את החומר הסינטטי שעלול לגרום
לכוויות וכד'

הזמנתי את התמצית לחיטוי כלי אוכל, תאים, אומנת וכד' וכשיגיע אני אעדכן.. וכשאני אקבל תשובות מוטרינרים אני גם אעדכן
אם למישהו יש מידע מהימן מוזמן להוסיף תמונה

הערה חשובה - לא לעשות ניסויים על התוכים! נשמע שזה תמצית קסמים אבל זה עלול לגרום נזק בעיקר במינון לא נכון
אז עד שאין תשובות ברורות לא לקחת סיכונים! *
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני יכול להגיד רק שלאורך השנים לא התפתתי לערוך ניסויים בתרכיזים שונים על אף שלעיתים מגדלים (גם בארץ) הציגו את התרכיזים או את החומרים השונים כעושים פלאים. אין מחסור בתרופות בטוחות ולבעיות בזפק כגון קנדידה שמרים ופטריות הניסטטין נותן מענה מעולה ובטוח לשימוש.

את יכולה להשתמש בחומר לחיטוי כלי אוכל וכו' אבל הייתי אומר שצריך אומץ להשתמש בתרכיז כחומר או תוסף בשתייה. אני כמוך בדעה שאין לעשות ניסיונות על התוכים .
תעדכני כשיגיע תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”