ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
טמפרטורת אומנת לגוזל מנוצה והעברה לכלוב גמילה
מנהל: מפקחים
טמפרטורת אומנת לגוזל מנוצה והעברה לכלוב גמילה
שלום,
לפי טבלת טמפרטורה שמצאתי באתר על קוקטיילים, הגוזלים שלי אמורים להיות בטמפרטורה בין 24-26 מעלות, ובאומנת הטמפרטורה
לא יורדת מ 29. הם מנוצים באופן מלא (גיל: 34, 32) ובכל זאת נראה שנעים להם, הם פעילים מצייצים, אוכלים מהכופתיות, ולא מראים
סימנים של חום כמו התנשפויות, כנפיים שמוטות\מורחקות מהגוף..
האם הטמפרטורה גבוהה מדי לגילם? כדאי להוציא אותם לכלוב? אני פוחדת שיהיה להם קר כי הם לא התרגלו לירידה הדרגתית של הטמפרטורה.. ואולי זה גם ישפיע על עיכול הדייסה?..
2. באיזה שלב בעצם מעבירים את הגוזל לכלוב גמילה?
האם זה נכון להעביר ביום, ובלילה להחזיר לאומנת (כי אצלנו קר מאוד בלילה)? עד איזה שלב\גיל? ומה הטמפרטורה בלילה? 24?
3. עוד מידע\טיפים\עצות יתקבלו בברכה
תודה!
לפי טבלת טמפרטורה שמצאתי באתר על קוקטיילים, הגוזלים שלי אמורים להיות בטמפרטורה בין 24-26 מעלות, ובאומנת הטמפרטורה
לא יורדת מ 29. הם מנוצים באופן מלא (גיל: 34, 32) ובכל זאת נראה שנעים להם, הם פעילים מצייצים, אוכלים מהכופתיות, ולא מראים
סימנים של חום כמו התנשפויות, כנפיים שמוטות\מורחקות מהגוף..
האם הטמפרטורה גבוהה מדי לגילם? כדאי להוציא אותם לכלוב? אני פוחדת שיהיה להם קר כי הם לא התרגלו לירידה הדרגתית של הטמפרטורה.. ואולי זה גם ישפיע על עיכול הדייסה?..
2. באיזה שלב בעצם מעבירים את הגוזל לכלוב גמילה?
האם זה נכון להעביר ביום, ובלילה להחזיר לאומנת (כי אצלנו קר מאוד בלילה)? עד איזה שלב\גיל? ומה הטמפרטורה בלילה? 24?
3. עוד מידע\טיפים\עצות יתקבלו בברכה
תודה!
Re: טמפרטורת אומנת לגוזל מנוצה והעברה לכלוב גמילה
אין לי ממש תשובות, רק רציתי להשתתף בשמחתך על הגוזלים והגידול. כל הכבוד ממש.
ואת מי בדיוק את שואלת כאן? את הרי יודעת יותר מכולם(:
יש תמונות?
ואת מי בדיוק את שואלת כאן? את הרי יודעת יותר מכולם(:
יש תמונות?
מסתבר שאני לא יודעת יותר מכולם..
זו החתמה ראשונה שלי, ואני מעדיפה לשמוע מבעלי ניסיון בהחתמת קוקטיילים\תוכים ולא להסתמך
על ידע תאורטי
תמונות יש הרבה, בפורום בית הגידול, תודה
זו החתמה ראשונה שלי, ואני מעדיפה לשמוע מבעלי ניסיון בהחתמת קוקטיילים\תוכים ולא להסתמךעל ידע תאורטי
תמונות יש הרבה, בפורום בית הגידול, תודה

- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
גוזל מנוצה לא צריך להיות באומנת. הוא צריך לצאת כבר לפני כן.
המעבר מאומנת צריך להתבצע בהדרה ולכן הוא נעשה כך:
בימים קרים, מורידים את הטמפ' בהדרגה כך שתוך מספר ימים הטמפ' חופף פחות או יותר לטפ' הסביבתי.
בימים חמים כמו בעונה זו מוציאים את הגוזלים בשעות הצהריים, החמות ביותר ובכך הטמפ' יורד אל תוך הלילה בהדרגה.
אין סיבה שגוזל מנוצה לא יוכל להתמודד עם הקור במידה וזה נעשה בשלבים, תוכים גדלים בווילרים שהטמפ' הסביבתי מחבק את ה-0.
אם ממש קר אצלך בלילה דהיינו הבדלים גבוהים מאוד, דאגי לשים את הגוזלים במקום הכי חמים בבית ואולי אף לכסות אותו בשעות אלו.
מה הטמפ' אצלך בלילה?
כמו כן צריך לשים לב לפני הוצאה, לצורך העניין את אומרת שהם פעילים ונראים טוב ולכן לא אמורה להיות בעיה אך באופן כללי צריך לוודא שהגוזל נראה "בריא" \ "חזק" בכדי לבצע את המעבר ואין לעשות זאת אם גוזל נראה חלש. לאחר מכן יש להשגיח ביום\יומיים הראשונים ולראות שאין ירידה בפעילות והגוזל ממשיך כהרגלו.
המעבר מאומנת צריך להתבצע בהדרה ולכן הוא נעשה כך:
בימים קרים, מורידים את הטמפ' בהדרגה כך שתוך מספר ימים הטמפ' חופף פחות או יותר לטפ' הסביבתי.
בימים חמים כמו בעונה זו מוציאים את הגוזלים בשעות הצהריים, החמות ביותר ובכך הטמפ' יורד אל תוך הלילה בהדרגה.
אין סיבה שגוזל מנוצה לא יוכל להתמודד עם הקור במידה וזה נעשה בשלבים, תוכים גדלים בווילרים שהטמפ' הסביבתי מחבק את ה-0.
אם ממש קר אצלך בלילה דהיינו הבדלים גבוהים מאוד, דאגי לשים את הגוזלים במקום הכי חמים בבית ואולי אף לכסות אותו בשעות אלו.
מה הטמפ' אצלך בלילה?
כמו כן צריך לשים לב לפני הוצאה, לצורך העניין את אומרת שהם פעילים ונראים טוב ולכן לא אמורה להיות בעיה אך באופן כללי צריך לוודא שהגוזל נראה "בריא" \ "חזק" בכדי לבצע את המעבר ואין לעשות זאת אם גוזל נראה חלש. לאחר מכן יש להשגיח ביום\יומיים הראשונים ולראות שאין ירידה בפעילות והגוזל ממשיך כהרגלו.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
הטמפרטורה באומנת לא תרד מתחת לטמפרטורת החדר, אם היא מעט יותר מטמפרטורת החדר זה מגלל חום הגוף שמתווסף ונפלט מהגוזלים, אם אני מוציא את הגוזלים בשלבים של ניצוי חלקי אני מוציא אותם ביום ובלילה מחזיר לאומנת כאשר אני קובע טמפרטורת מינימום של 28 מעלות, במידה והטמפרטורה יורדת מתחת ל 28 מעלות האומנת נכנסת לעבודה. אם את חושבת שהטמפרטורה יורדת יותר מידי בלילה מאחר ואת באיזור (לפי התמונה של הנוף) גבוהה ופתוח אין בעייה עם החזרה לאומנת בלילה. בעיקרון גוזל מנוצה יכול להסתדר בטמפרטורות שאנו מדברים עליהן ללא בעייה במידה ואין שינויים קיצוניים מהירים בטמפרטורה כלומר העברה מאומנת בטמפרטורה יחסית גבוה לחדר ממוזג למשל.
בשלבים שאת מדברת עליהם העדפה צריכה להיות שהגוזל יעבור לכלוב עם כלי אוכל ויתחיל להסתגל לסביבה ולמקום טוב יותר.
לא הגיע זמן תמונה להמחשה ?
בשלבים שאת מדברת עליהם העדפה צריכה להיות שהגוזל יעבור לכלוב עם כלי אוכל ויתחיל להסתגל לסביבה ולמקום טוב יותר.
לא הגיע זמן תמונה להמחשה ?
סבבה, הבנתי! תודה 
אני אוציא אותם עכשיו לכלוב ואני אראה איך הם מסתדרים
יחסית נעים עכשיו, אין לי דרך לבדוק טמפרטורה אבל אני אקנה מד טמפרטורה כמו של תינוק ששמים בחדר ואני אבדוק את הטמפרטורה
בלילה..
עריכה:
תמונה מהאומנת- בתמונות הם נראים "פלאפי" כאלה אז אני מצרפת סרטון קצר כדי שתראו איך הם נראים וגם תראו את ההתנהגות,
תגידו אם הכל נראה כשורה..
http://www.youtube.com/watch?v=Bh-V8dWcnM4

אני אוציא אותם עכשיו לכלוב ואני אראה איך הם מסתדרים
יחסית נעים עכשיו, אין לי דרך לבדוק טמפרטורה אבל אני אקנה מד טמפרטורה כמו של תינוק ששמים בחדר ואני אבדוק את הטמפרטורה
בלילה..
עריכה:
תמונה מהאומנת- בתמונות הם נראים "פלאפי" כאלה אז אני מצרפת סרטון קצר כדי שתראו איך הם נראים וגם תראו את ההתנהגות,
תגידו אם הכל נראה כשורה..

http://www.youtube.com/watch?v=Bh-V8dWcnM4
נראים מעולה חמודים ברמות 

שירלי למרות שאני אוהב פחות את האפורים (אני אוהב מוטציות ) אלו מעלפים ...........
את תימכרי אותם ? סתם לדעת ?
את תימכרי אותם ? סתם לדעת ?
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
שאלות בנושא מכירות בפרטי או לפתוח דיון בקניה ומכירה.
תודה.
תודה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
UziDesign