ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הרגלת תוכי קוקטייל\האכלת יד שהתקלקלה.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

הרגלת תוכי קוקטייל\האכלת יד שהתקלקלה.

שליחה על ידי saharlevi »

צהריים טובים!
טוב,כרגע יש לי 2 קוקטליים,האחד גוזל האכלת יד שרכשתי לא מזמן והאחד קוקטייל בוגר שהגיעה אליי בתור האכלת יד לפני כשנה בערך,אני רוצה לדבר על הקוקטייל הבוגר שהגיע אליי לפני שנה,כפי שציינתי הוא הגיע בתור האכלת יד,שקיבלתי אותו נורא פחדתי,חששתי וכן לא הוצאתי אותו מהכלוב למעלה מ7-8 חודשים.
התוכי חי לבד בכלוב משלו,אבל מה,הוא עדיין נותן ואף רוצה שילטפו אותו,לי אישית ויותר מזה לאמא שלי שמההתחלה הייתה נגד כל הרעיון של תוכי,כל כך כואב עליו,אני חושב על זה,התוכי היה רגיל למגע אדם,הוא עדיין זקוק לזה,אך בגלל שלא יצא הרבה מהכלוב קשה לו...
הוא מסתפק בליטופים של לא יותר מ-20 דקות ביום.
לאחרונה ניסיתי לבדוק אותו,האם ההאכלת יד שלו עוד "נשמרה",האם יש סיכוי.
עד עכשיו,היינו מלטפים דרך הסורגים,היום החלטתי לנסות אחרת,הכנסתי את כל היד לכלוב וניסיתי ללטף אותו בצוואר כמו שהוא אוהב,הוא נתן לי,שמחתי,ירדתי קצת למטה לאזור הכנף והוא תקף אותי,מה שהסקתי מזה,התוכי עדיין זקוק ורוצה שילטפו אותו וישחקו איתו,אך עדיין לא בוטח בנו לגמרי.
החלטתי שזהו,שנה בכלוב הספיקה לו,מגיע גם לו להנות ולהתחבר אלינו,אז החלטתי שמהיום נתחיל איתו בתהליך של הרגלה.
הייתי שמח מאוד עם תוכלו לעזור לי.
1.האם זה לא סבל לתוכי?האם התוכי רוצה בזה,או שאנו סתם כופים עליו את חברתנו?
2.אחת הבעיות היותר גדולות שלי,התוכי לא גזור כנפיים מן הסתם,כך שכשנגיע לשלב שאצטרך להוציא אותו,מן הסתם נסתכן בכך שהוא ינסה לעוף,כמובן שזה יעשה בתוך הבית.
מה ניתן לעשות..?
אשמח אם תעזרו לי להרגיל אותו למגע יד אדם,כואב לי נורא לראות את התוכי הראשון שלי שהגיע בתור האכלת יד,בוכה לליטופים,מקבל אותם ונאלץ להסתפק בהם מהסיבה שהוא איבד את האמון באדם.
מצב נוכחי:
נותן ללטף באזור הראש,לא יותר מזה.
תודה רבה רבה!
לא אכפת לי כמה זמן זה יקח,אני לא רוצה לראות יותר את התוכי שלי סובל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
bbooaz
בקיעה
בקיעה

Re: הרגלת תוכי קוקטייל\האכלת יד שהתקלקלה.

שליחה על ידי bbooaz »

אם ברצונך להחזיר את האמון של התוכי בך עלייך להרגיל אותו אלייך. לא בכפייה אלא בהדרגתיות.. זאת אומרת

לאט לאט למתוח את הגבול כלומר שבוע שלם ללטף אותו באזורים שהם הוא מוכן לליטופים ולאחר מכן לתת צ'ופר ( דוחן, גרעין)

לאחר מכן להמשיך בתהליך כל כמה זמן לנסות דברים חדשים וכמובן לצ'פר אותו.

לאחר זמן מה אני מאמין שהתוכי ירכוש את האמון בך בחזרה ותוכל להוציא אותו מהכלוב בבטחה הוא יעלה על ידך ויהיה מהחוויה בדיוק כמוך.

בנוגע לכנפיים אם ברצונך להוציא את התוכי מהכלוב והינך פוחד שיברח ישנה האפשרות לקצוץ את נוצות התעופה שלו.

מקווה שסייעתי לך.
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

התוכי לא סובל כאשר לא עושים דברים בכוח. אם הוא חיי לבד אכן כדאי לחזק את הקשר או לחילופין להביא בת זוג.

המצב שבו אתה מכנסי את היד ללטף את התוכי ואל משנה האזור והתוכי מאפשר זהו מצב מצוין. ממצב זה לחזק את הקשר הדרך לא צריכה להיות בעייתית אך מצריכה סבלנות ולעשות כן בדרך הנכונה על מנת לא לבצע תהליך הפוך ולגרום לתוכי לחששות ועקב כך לריחוק.

אני מציע כך,
בשלב ראשון להמשיך וללטף בדרך בה התוכי נותן, לאחר הליטוף לצ'פר את התוכי במשהו יעודי ולומר מילות עידוד. לאחר זמן מה כאשר התוכי התרגל לצו'פר ומרגיש נוח בתהליך הצג לו את הצו'פר ביד אחת והגש את היד השנייה כך שהתוכי יצטרך לעלות על היד לקבלת הצו'פר, לתת את הצו'פר ולומר מילות עידוד. אחרי כן, כאשר אתה מרגיש כי התוכי מרגיש בנוח על היד נסה ללטף אותו ולאחר מכן לתת לו את הצו'פר.
* חשוב כשאתה מראה את הצו'פר ונדרש מהתוכי לעלות על היד אמור לו מילה כגון "עלה".

לאחר שלב זה בו התוכי מרגיש נוח הצג לו את היד ואמור לו "עלה" (גם אם הוא עולה לבד) והוצא אותו לאט מכלוב, עודד אותו וצ'פר אותו.
כאשר התוכי נמצא על היד, החזק את היד בגובה נמוך יחסית קרוב לגופך ולטף אותו במקום בו הוא מאפשר ולאט לאט רד לאזור הגב עד אשר תוכל ללטף את התוכי כולו. עודד אותו כל הזמן, דבר אליו בקול רגוע, צ'פר אותו והכי חושב עשה את התהליך בקצב שלו.

בשלב זה כבר הקשר צריך להיות טוב ותוכל להתקדם איתו לאט יותר ויותר לדוגמא לשים אותו על משטח מסויים, להציג לו צו'פר ולהמשיך ולבסס את הקשר והאמון ולהתקדם איתו לאילוף מתקדם.

בהצלחה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

תודה לשניכם!
בועז,לגבי שלב האחרון,קיצוץ הכנפיים,הבעיה היא שהתוכי עוד לא סומך עליי,בטח לא ברמה של לפתוח לו את הכנף ולגזור לו את נוצות התעופה...
עוזי,את השלב הראשון אכן אעשה,לגבי השני זוהי לא התקדמות גבוהה מידי?
מליטופים,לעלייה לאצבע?
ברגע שהוא יעלה ליד,איך אהיה בטוח שלא ינסה לעוף\לתקוף?
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כדאי לגזור נוצות תעופה לפני שנותנים לו לצאת\לפני שמתחילים אילוף כלשהו. גם אם הוא לא ירצה לעוף מרצונו, רעש או תזוזה לא נכונה
יגרמו לו לעוף בהיסטריה..

אם התוכי לא הורגל מגיל צעיר שנוגעים לו בכנפיים ופותחים את הכנפיים - הוא יתנגד לזה\לא ירגיש נוח עם זה בכל שלב..
אתה יכול בהדרגה להרגיל אותו לנגיעה בכנפיים אבל לפי מה שאתה מתאר הוא מאוד מתנגד לזה אז זה ייקח זמן (אם בכלל הוא יסכים
מתישהו) ובינתיים אם הוא משוחרר זה מסוכן לבטיחותו.. אז כדאי לדעתי לגזור, עם עזרה של מישהו, ורק אז לשחרר אותו
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

לא. זו לא התקדמות גבוה מידיי לאחר השלב הראשון. אם תוכי מאפשר לך ללטף אותו וכאשר אתה מכניס את היד לכלוב הוא לא בורח או מרגיש מפוחד ו\או מנסה לתקוף לא צריכה להיות בעיה שהוא יעלה על היד. במיוחד לא לאחר שהוא יתרגל לצו'פר ולמילות עידוד שלך.

למה שהוא ינסה לתקוף? אתה לא מבצע דבר בכוח, אם התוכי לא ירגיש בטוח הוא פשוט לא יעלה על היד. אתה מניח\שם את היד לידו ומאפשר לו להגיע ולטפס במידה והוא מרגיש מוכן. אגב, גם בזמן בו תרגיש מוכן לנסות להוציא אותו כשהוא על היד, עשה זאת לאט ובמידה והתוכי לא ירגיש בטוח הוא יקפוץ\יעוף מהיד לתוך פנים הכלוב.

בנוגע לנושא התעופה, יתכן מאוד וכאשר שתוציא אותו מהכלוב הוא יעוף. אי אפשר להיות בטוח בכך גם עם תוכי האכלת יד ברמה גבוה כאשר הוא לא קטום נוצות. לכן, חשוב מאוד בתוך התהליך לקטום נוצות בהקדם האפשרי.
UziDesign
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אז משניכם הבנתי שבראש ובראשונה לגזור נוצות תעופה.
זה בעיה,לא רק שהתוכי לא נותן וסובל,הוא יאבד את האמון שלנו בו,אנו מנסים לקטום את נוצותיו בכוח,זהו שלב קשה.
נראה לי שכרגע הבעיה העיקרית שלי זה שלב נוצות התעופה...
יש רעיונות אשר בהם התוכי לא יסבול ולא יאבד את האמון באדם?
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

גזירת נוצות לתוכים אינו תהליך שהם אוהבים ואכן גורם להם לחשות ובמקרים מסוימים מספר ימים של התאקלמות, הורדת פעילות. יחד עם זאת ניתן לבצע קיטום נוצות לתוכים בצורה כזו שהתוכים לא יקבלו טראומה ויגרום לריחוק. כאשר עושים את התהליך בצורה הנכונה זה לא אמור לפגוע לך בקשר ואפילו להפך, התוכי הופך להיות "רגוע" יותר.

כמו כן, אתה לא חייב לבצע את הקיטום עכשיו. אתה יכול להמשיך ולחזק את הקשר, שלב ראשוני ולא להוציא אותו מהכלוב ולאחר השלב הזה לגזור נוצות.

אין מה לעשות, במידה ואתה חושב להוציא אותו מהכלוב גזירת נוצות היא הכרחית. כמו שציינתי ישנה גם האופציה לדאוג לו לבת זוג ופשוט לוותר על נושא חיזוק הקשר (לפחות ברמה מסוימת) ולהשאיר אותו בכלוב.
UziDesign
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

מצב נוכחי:
היום הכנסתי שוב את היד לכלוב,התוכי נותן לי ואף מבקש שאלטף או אך ורק בראש ובצוואר מעבר לכך,הוא תוקף,את האמת,איך שאני פותח את הכלוב הוא בא לצאת ואני נאלץ לסגור בגלל הפחד שיעוף,אך,אם ארצה להוציא אותו,הוא לא יעלה לי ליד,הוא לא מוכן שיגעו בו באזור הבטן,הוא מרגיש לא בטוח ומיד תוקף והולך אחורה,הוא נמצא במצב כזה שהוא כל היום שורק וצועק שיצאו אליו,מקבל ליטופים,רוצה לצאת,אך לא נותן שיגעו בו מעבר.
איך מתקדמים הלאה..?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אמר לך עוזי , ראשית גזירת נוצות אחר כך ניסיון להוציאו מהכלוב מבלי חשש שיתעופף ויפגע.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”