ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נתוני הטלה בחצי שנה אחרונה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: נתוני הטלה בחצי שנה אחרונה

שליחה על ידי matan_175 »

זוג תוכונים עובד צריך להוציא מינימום 15 גוזלים בשנה (כך זה היה שגידלתי אוסטרלים ) הנתונים שהצגתה מוזרים באמת אתה צריך להעלות תמונות ....... גוזל אחד פחות או יותר זה ממש כלום
המינימום לתערובת איכותית זה 110 שקל אם אתה קונה הרבה שקים אוליי המחיר יכל לרדת בגג 10 ש"ח
התאים ל 3 זוגות אתה צריך 5 תאים גג רחוקים אחד מהשני ....
אתה צריך לבדוק את עניין העכברים פעם לי ולבן דוד היה ווילר ענק של תוכונים בחצר של סבתא שלי וכל יום מצאנו 2-3 תוכים אכולים שרק הראש נישאר ..... תבדוק אוליי זה כך אצלייך עשינו רשת על האדמה עם חורים 1 ס"מ ועליה יצקנו בטון עבה שבתוכו שיברי בקבוקי זכוכית ...
וסמנו רעל עכברים וגם דאגנו להאכיל תחתולים באיזור ..................
אתה חייב למצוא תבעיה לא יתכן שזוג מביא גוזל או 2 בתקופה כזאת ארוכה אנחנו התחלנו מ 10 זוגות הגענו ל 100 ציפורים בפחות משנה (עם זה שההינו מוציאים כל חודש ציפורים לחנויות חיות שונות)
אה לגבי המזון ביצים עוזי ממש צודק סקית של פרורי לחם בסופר חצי קילו עולה ניראה לי 10 שקל אז קילו מזון ביצים ב 20 כניראה הכל ביפנים לחם תוותר ותכין מזון ביצים לבד או שתקנה משהוא איכותי שזה בערך 35 לקילו .....
ירקות ופירות זה לא תוספת אלה זה ממש נחוץ גזר גמבה מלפפון סלק ברוקולי תפוח עץ קצת חסה וסלרי (הם ממש מתים על זה ) גם תירס ועוד ששכחתי ..........
תאי הטלה בגודל המתאים אם התא גדול לנקבה יותר קשה לשמור על חום הגוזלים .........
מים נקיים ממליץ לך על התקנת דיזות 2 על כל כלוב שבמקרא שאחת מתקלקלת יש את השניה וכל שבוע ללחוץ ולראות שהם מוציאות מים ....
זה חוסך את כאב הראש של לנקות כלי מים ולהחליף וזה גם חוסך מים משמעותית ......
אה יש עוד 2 דברים תעשה תאי הטלה ממוספרים מ 1 עד 100 על כל תא תכתוב כמה גוזלים יוצאים בו .......
אה יש נקבות בתוכונים שהורגות אימאות שמאכילות גוזלים כדי לתפוס את התא הם הורגות גם תגוזלים נקבה כזאת מישתלם למכור לחנות חיות .......
yanav
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yanav »

נכון, אני קונה שק דוחן ולא שק תערובת
לגבי תערובת ביצים יבש,אתם מוזמנים לקיבוץ סעד ולקנות 1קג ב-20 שקל
לגבי תמותה לא רשמתי מאחר ואני מסתכל שורה תחתונה :כמה תוכונים נשארו
אני יכול לומר בביטחון מלא שהתמותה היתה מאדמ מאד נמוכה
אני בדקתי ביצים שנשארו אחרי בקיעת גוזלים והן נשארו ביצים רגילות בלי שום כתמי דם או התפתחות של גוזל
במערב הנגב משווקים שקי תערובת? איפה יש תחנות מכירה?

אביב
yanav
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yanav »

שם המשווק של מזון ביצים יבש: oke-bird
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אה אתה מאכיל בדוחן נקי זה ממש גרועה יש מישלוחי מזון דרך האתר אם תיקנה 10 שקים אוליי (אני לא יודעה ) יעשו לך הנחה קטנה
אה גם ביצים שלא בוקעות אם זה כמות זה גם בעיה תבדוק אם המקלות מקובעים ובעובי הנכון ................
אה ספרתה שאתה יודעה כמה גוזלים מתים .......? לא ניראה הגיוני ש כל שנה בוקע רק 2 גוזלים לזוג ניראה לי שעקב תזונה לא נכונה מתים לך מאות גוזלים כל שנה ..........
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

רגעה זה ארוז בקרטון או בשקית לא הגיוני 20 שקל חבילה ממש לא הגיוני ...............
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית דוחן זה לא מזון זה סוג זרע בודד וזה אחד מהבעיות שיש לך בבית הגידול.
מזון ביצים יכול גם להימכר ב 15 ש"ח השאלה מה הוא מכיל ומה האפקטיביות שלו, על אותו בסיס אפשר גם לא לתת מזון ביצים .
בשנה האחרונה טיפלנו בשלושה בתי גידול עם בעייה כמעט זהה כאשר מדובר בתוכונים ובקוקטיילים, שינינו במקרה אחד אם כל הבית גידול מבחינת כלובי רבייה חדשים שהצבנו במקום וסיפקנו מזון, התוצאות נראות לעין לאחר שלושה חודשים כבר וזה מדהים איזו תנופה קיבלה הרבייה.
הוספנו מזון מועשר ומעולה לבתי הגידול השרייה איכותית ומזון ביצים , המגדל הוסיף ירק והתוכים מתרבים בצורה מעולה.

אתה מוזמן להיכנס לתוכישופס ולקרוא מה המזונות שלנו מכילים, אנחנו משווקים מזון ביצים של בנלוקס כשכל הבית גידול שלי ניזון ממנו תערובות השרייה משופרות ותערובת שמכינים עבורנו לפי בקשה, אתה יכול לקחת תערובת "איכותית" מאחד הספקים ולהשוות את איכות הזרעים ומגוון הזרעים שיש בתערובת שלנו ולהבין למה התערובת שלו נחשבת לאיכותית .

אפשר למצוא שקים ב100 או ב 110 ש"ח, הסברתי בנוגע לזה שאם ממעיטים את הזרעים היקרים והחשובים המחיר יורד בעשרות אחוזים, מה שאתה עושה בעצם אתה משלם על תזונה לקוייה לתוכים והתוצאות בהתאם.
אם תסתכל על התערובת שלנו תראה שיש בה גם כופתיות וכופתיות ירק מלבד הזרעים:
http://www.tukinfo.com/tukishops/%D7%9E ... D7%9F.html

תשנה את התזונה ותראה תוצאות מדהימות, אין סיבה שלא תצליח עם תנאים כאלה וכלובים מרווחים כל כך.

מאיזה איזור אתה ?
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

מצדיק את אלי התזונה שלך כנראה כל כך גרועה עד כדיי כך שלא שמעתי אף פעם על בית גידול שלם שזוגות עובדים מוציאים בוא 2 גוזלים גגבתקופה כו ארוכה
yanav
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yanav »

אני במושב דרומית לאופקים 20 דקות נסיעה אני לא מעוניין לפרסם את שם המושב ברבים

כתבתי את שם החברה שמשווקת את מזון הביצים .מה דעתכם?

איפה תחנות המכירה שלכם הכי קרובה לאיזור שלי?

אין לי בעיה להזמין כמה שקים ולראות תוצאות כפי שאמרתם

אביב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כל נושא המכירה יכול וצריך להיעשות בפרטי , אני לא מכיר את החברה שמשווקת או מייצרת את מזון הביצים שהזכרת, לא יודע מה התכולה ומה ההשפעה של הרכיבים ואיכותם. חברת בנלוקס היא חברה מוכרת גדולה ואמינה והתוצאות נראות לעין .

בגדול התזונה צריכה להיות כך:
1.תערובת זרעים איכותית
2.ירק פרי (יותר ירק )
3. תערובת השרייה
4.מזון ביצים - לרוב אני ממליץ לפזר על גבי התערובת השרייה או הירק /פרי.
5.סבידה או אם אין אבן גיר.
6.מים טריים
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

oke-bird של ורסה לגה. לא יודע נשמע מוזר.. זה אפילו לא המחיר בחו"ל. אולי שמו בפנים "משקל" כמו שמנפחים עופות במים ומקפיאים.. אי אפשר לדעת כבר. בכל מקרה, מחיר מוזר ומעלה חשד.

בנוגע ל-5, אני הייתי מעדיף להשתמש במדריך שלך לקליפות ביצים ולא אבן גיר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”