ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נתוני הטלה בחצי שנה אחרונה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

yanav
ביצה
ביצה

Re: נתוני הטלה בחצי שנה אחרונה

שליחה על ידי yanav »

שבוע הבא אני אצור קשר טלפוני להזמנות

אני הולך עם העצות שלכם וסומך עליכם מקצועית 100 אחוז

אביב
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי נריה »

*צונזר
מזון ביצים זה לא חובה הייתה תקופה שגידלתי תוכים רק על דוחן צהוב והיו לי תוצאות מדהימיות (אני לא אומר שזה דבר טוב לעשות שוט הייתי קטן ולא הכרתי משהו אחר)

הדעה שלי בכללי לגבי ריבוי תוכונים הוא שצריך להביא תוכונים איכותיים מבתי גידול טובים וזה הכי חשוב , תביא רק תוכים צעירים, אל תתן להם לעבוד לפני גיל 8 חודש למרות שהייתי ממליץ על 10 חודש,תתן להם לעבוד עד גיל שנתיים וחצי ואז תמכור אותם. ותמיד תמיין כך שאם זוג מוציא לך שלושה גוזלים ומטה בהטלה תמכור אותו(או מ2 ומטה)

חשוב שיהיה שקט באזור הכלובים,למרות שבתוכונים זה פחות בעיה , 8 תאים זה יותר מדי תשים מקסימום 5 למרות שהיתי מציע אפילו אחרי שהם מתמקמים להשאיר רק את השלושה שנבחרו,

שתמיד יהיו מיים טריים , אתה יכול להוסיף ויטמינים למיים (יש ויטמינים טובים וזולים יחסית -משהו כמו 100 שקל לליטר שמחזיק לך עד גיל 50) שתמיד יהיה סידן תתן ירקות לפחות פעם בשבוע שלושה פעמים בשבוע זה מעולה(לדעתי מיותר לתת כל יום ירק )

ומשהו שמאוד עוזר זה לתת מזון ביצים באופן קבוע שתמיד יהיה בכלוב מהרגע שהגוזלים בוקעים ועד שהקטן שבעם מגיע לגיל שבוע , אני עשיתי את זה.ומכיר משהו שעשה את זה עם המזון ביצים *צונזר וזה עובד מעולה. שוב הכי חשוב להביא תוכים איכותיים
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

מזון ביצים לא חובה. גם לא חובה לתת מזון בכלל השאלה כמה זמן אתה רוצה שהתוכים יחיו ואיך הבריאות שלהם תהיה.
לומר שגידלת על דוחן והיו לך תוצאות מדהימות לא מוכיח כי אם היית משתמש במזון איכותי לא היו לך תוצאות יותר ממדהימות. כמו כן, זה דברים שבודקים לאורך זמן. כי תוכי עם מזון איכותי יביא יותר סבבים, יותר בקיעות, פחות תמותה והכי חשוב התוכים יהיו בריאים ויחיו חיים מלאים ולא תוחלת החיים שלהם יתקצרו באופן משמעותי.

כשאתה מגדל תוכים עד גיל שנתיים וחצי זה "אחלה שיטה", לנצל אותם כשהם צעירים וחזקים, לעשות טובה שאתה מאכיל אותם, פשוט להזיק לתוכים ולמכור אותם כשהם חלשים. למה פשוט לא לתת מזון איכותי קודם כל כי צריך לתת לתוכים מזון איכותי ללא הקשר לרבייה ולדאוג להם ולהשאיר אותם באופן קבוע אצלך? הדרך שבה אתה מגדל לא שונה מכל גידול מסחרי שבה השיקול היחיד הינו השיקול הרווחי בסופו של דבר מבלי להתייחס כלל כי מולך יש בעל חיים.

ואיך זה מסתדר כשאתה רושם שזה לא חובה לתת מזון ביצים ובסוף אתה רושם שמשהו שמאוד עוזר זה לתת ביצים באופן קבוע?

צר לי אבל מתגובתך פשוט רואים שישנה פגיעה בתוכים תוך ידיעה בכוונה תחילה (אחרת אין סיבה למכור אותם בגיל כזה), לתת להם את המינימום ולמשוך מהם את המקסימום ולאחר מכן גם למכור אותם בסוג של "לא פאריות" כתוכים חלשים שלא קיבלו את מה שצריך.

ככה לא מגדלים תוכים ואני בטח שלא אתן יד להמלצה שלך כפי שניתן לראות מתגובתי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

נריה למכור זוגות עובדים בני כולה שנתיים וחצי ? הייה לי כמה זוגות ששאפו ל 5 שניםוגם יותר ואם לא ההיתי מוכר את כל התוכונים הרגילים לא ההיתי מוכר אותם ........ כל הטלה בקעו 6-7 וסרדו מינימום 5 גוזלים והם האכילו וגידלו גיל שנתיים וחצי זה עדיין צעיר מאוד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית חבל שלא מפנימים את החוקים, הדיונים כאן לא באים לבצע סקירה ולתת המלצות על בתי עסק בכל האזור.
תזונה נכונה ובריאה הינה הבסיס לקיום כל בעל חיים, לכל בעל חיים ישנם מזונות שמותאמים לו, בטבע התוכים ניזונים ממגוון רחב של מזונות כשהם עוברים ממקום למקום בחיפוש אחריו, ככל שהמזון מגוון יותר הסיכוי גדול יותר שהתוכי יקבל את הויטמינים ואת המרכיבים התזונתיים להם הוא זקוק .
לתת דוחן כבסיס מזון ולהעיד שזה בסדר ומספק זו הערה ללא בסיס , כל מגדל מתחיל יודע ומבין שאם להורים תהיה תזונה טובה הם יהיו בריאים יותר, תוכן הביצה יהיה טוב ומזין להתפתחות הגוזל, האכלת הגוזלים תיעשה בצורה קלה וטובה יותר מה שישפיע על ההתפתחות שלהם ואחוזי התמותה יהיו אפסיים, להורים שיש שפע מזון אין בעייה לגדל 5-6-7 גוזלים ובקלות יחסית.

אני מרשה לעצמי להביא בפניך את החיסכון הגדול במזון ע"ח בריאות התוכי , שוב ושוב אני שומע "קניתי שק ב 100" או " אני משלם 110 לשק"
זה נשמע מעולה חסכוני וזול, הבעייה היא שאף אחד לא כותב מה באמת הוא מקבל בתוך השק, ההבדלים במרכיבים ובסוגי הזרעים ובכמויות שהשק בנוי ממנו עושים את ההבדל כולו. לכן אם שק נרכש ב 100 יוצא ששק של 20 ק"ג עולה לך לקילו בודד 5 שקלים והתוכי אוכל רק דוחן.
אבל לחילופין אם שק תערובת שנמכר אצלנו מכיל - ניגר,דוחן לבן,סיטריה,דוחן צהוב, דוחן ירוק/אדום,דוחן שחור,שבולת שועל מקולפת,בוריאה וכופתיות לתוכונים וההבדל במחיר לאותו משקל שק הינו 16ש"ח בלבד אתה יכול להבין שהחיסכון הגדול שלך בעצם יוצר הפסד כפול ומכופל, ההפסד הוא שלתוכים שלך יש חוסרים בתזונה ומערכת החיסון שלהם חלשה מתוכי שאוכל טוב ומגוון ומצד שני התוצאות של הרבייה יכולות להיות הרבה יותר טובות מבלי לסחוט את התוכי ולהביאו לקצה.

הדיעה שלך היא שצריך להביא תוכים מבתי גידול איכותיים וזה יפה, מה איכותי בעיניך? האכלה בדוחן ומכירת התוכי לאחר 2-3 סבבים הלאה או תוכי שגדל וקיבל תזונה ראויה? למה שלא תהיה אתה "הבית גידול האיכותי" ושכשאתה מעביר תוכים הלאה תדע שנתת לתוכים את הטוב ביותר.

האמן לי שאני מכיר מגדלים מכל הסוגים, מדלגים על ארוחות לגוזלים כדי לחסוך בדייסה, נותנים את הזול ביותר מבלי להתחשב בתכולה וזה קצה הקרחון, המטרה שלנו היא קודם כל לתת לתוכי מעצמנו את מה שהוא זקוק לו, לא משנה אם מדובר בתוכון ארה או דררה, זהו בעל חיים נפלא בכל גודל שהוא וככל בעל חיים שברשותינו מגיע לו מזון טוב בדיוק כמו שלך, לאחר שנתת מזון טוב ותנאי ממשק בהתאם תתחיל לצפות אבל לא קודם לכן.

מקווה נריה שתחשוב על הדברים ותפנים, לא לשווא אנו משקיעים ומחנכים כאן את דור המגדלים החדש לגידול נכון ובצורה הומנית, מי שמצליח בסופו של דבר ולטווח הרחוק זה מי שנותן מעצמו משקיע ובעל סבלנות.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי מסכים איתך ממש צריך לסחוט זוג על דוחן כדיי שהוא לא הייה מספיק פורה בגיל 2.5 לפי דעתי זה צצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצעיר מאוד כמו שאמרתי היוא לי זוגות יותר גדולים מ 5 שנים והם היתרבו אחלה ..
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

בעבר האכלתי רק בדוחן צהב וזה גם מה שרשמתי , ונכון נתתי עצות שיותר מתאימות לגידול מסחרי כי הבנתי שזה מה שהוא רוצה ע''פ כמות התוכים ועם זאת לא המלצתי לאף אחד להאכיל בדוחן צהוב או משהו כזה , פשוט הצגתי מבט מעט שונה ואני חושב שהוא נכון(לא להאכיל תוכים רק בדוחן צהוב אלא שחלק גדול מאוד ברבית התוכים הוא המקום ממו הם באו)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה זה "גידול מסחרי"? לא צריך להיות מושג כזה "גידול מסחרי" אם הוא מתקשר לתנאי מחייה נחותים או לא הולמים. ציפורים תוכים או בעלי חיים אחרים שסוחרים בהם צריכים לקבל פחות או מזון לא מתאים? ומי שמחזיק כמות גדולה של תוכים צריך להחסיר מהם?
זה שיש חוות ובתי גידול שמאכילים בג'אנק כדי לחסוך שקל זה מצדיק ? פגשתי לא מעט מגדלים ובעלי חוות גידול שבמודע נותנים לתוכים מזון זול ולא בריא ולא רק לתוכים שעומדים להימכר אלא גם לתוכים שנמצאים אצלם לרבייה . לדעתי זהו פשע, מאידך ישנם מגדלים שפשוט אינם מודעים לכך שדוחן אינו מספק וזהו זרע אחד בתוך מגוון זרעים נחוצים על מנת שהתוכי יחייה טוב ובריא ועבור מגדלים אלו הפורום כאן קיים.
אין ולא תהיה שום הצדקה במתן מזון שיש בו חוסרים או מזון שאינו מתאים . בסופו של דבר מה שתיתן ככה תקבל, תעשיר את המזון תקבל תמורה לא תתן מזון עשיר וטוב לא תקבל תמורה , לא תמיד זה מתבטא באופן מידי אבל לטווחה ארוך ההפסד כולו של המגדל ש"חוסך".
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”