קודם כל אל תתייאש, מסכימה עם מתן לגביי הסיבות (זה נשמע לי הכי הגיוני) אבל כל עוד הוא חברותי ממש אין סיבה להתבאס.
זה פשוט אומר שתצטרך להיות קצת יותר סבלני, קשר נבנה במהלך זמן ואיכות\השקעה. ז"א עם הזמן אני מאמינה שהוא ירצה יותר להיות
בחברתך. אגב לדעתי זה יותר בעייתי כשהג'אקו לא מוכן להיות בכלוב ורוצה להיות רק עליך\איתך..
אם הוא יורד ממך, כנראה הוא לא מרגיש בנוח. לדעתי כדאי לא לנסות להרים אותו בשבוע-אפילו שבועיים הקרובים. כשאתה מלטף - לא
ללטף "שעה" אלא ממש ליטוף שניים ולהפסיק. פשוט להפגין חיבה אבל לא ברמה שתגרום לו אי נוחות. להשאיר אותו עם תחושה של עוד,
במקום תחושה של "דיי" או "אל תיגע בי".
תתן לו צ'ופרים, תדבר אליו הרבה, יש כאלו שמזלזלים בתקשורת הקולית כאילו זה לא נחשב יחס, אבל זה מאוד חשוב אצל תוכים אפילו
יותר מהמגע אם אתה שואל אותי. אם הוא מעוניין אפשר להתחיל אילוף - עלה\רד\בוא ולאחר מכן לעבור לתרגילים כייפים\מאתגרים.
אני בטוחה שתראה שינוי משמעותי בקרוב, פשוט תלך לפי הקצב של התוכי - אם לא מתאים לו להיות עליך, אל תרים אותו.
אם הוא לא רוצה ליטופים, אל תלטף. זה יבוא לבד ועם הזמן הוא עוד ירדוף אחריך או יקרא לך כדי לקבל ליטוף\לעלות עליך.
אם אתה זוכר כשהבאתי את רמבו הוא היה נשכן ואגרסיבי, אם הייתי מנסה לגעת בו כל יום ולהרגיל אותו "בכוח" הוא לא היה מתרגל.
אבל שמרתי על מרחק, נתתי לו לחקור את הסביבה (זה גם חשוב, בגיל הזה הם סקרנים ורוצים לבחון כל דבר בעיקר אם הוא חדש להם),
דיברתי אליו הרבה, ולאט לאט התתחלתי להציע צ'ופר וכשהוא אכל צ'ופרים התחלתי לנסות ללטף- כשזיהיתי מהשפת גוף שלו שהוא
מעוניין בכך, ליטפתי אותו מעט במקור ובמצח, אח"כ נשיקות ועוד קצת ליטופים ומאז אפשר לומר שהוא התחבר סופית..
זה פשוט תהליך, צריך להתקדם לאט בקצב של התוכי. בהצלחה