ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פאקו התרגל אליי והכל, אבל עדיין לא קשור אליי ...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שגיא_
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: אזור הצפון
שם פרטי:: שגיא

פאקו התרגל אליי והכל, אבל עדיין לא קשור אליי ...

שליחה על ידי שגיא_ »

שלום לכולם,
פאקו אצלי כבר 16 ימים והוא כבר די התרגל אלינו, הוא עולה לי על היד, מוריד את הראש לליטוף שאני אומר ראש, נותן ללטף אותו, אבל עדיין זה לא נראה שהוא רוצה להיות איתי ..
נגיד אני מוציא אותו מהכלוב אז הוא ממש ממש רוצה לעלות לסטנד של הכלוב, לפעמים שאני איתו בחדר אז הוא קופץ מהסיפריה לריצפה והולך ברגל לכלוב ..
וגם נגיד שאני שם אותו עליי שאני במחשב או רואה טלוויזיה אז הוא ישר יורד ממני ומחפש דברים אחרים לעשות, הוא כאילו בכלל לא מתעניין בי, רק רוצה להיות על הסטנד של הכלוב שלו ....
אני כבר ממש מיואש תמונה
איך לחזק את הקשר שלו איתי ??
ניסיתי לעשות מה שעשיתי עם ניוטון, פשוט לשים אותו הרבה עליי וללטף אותו הרבה, אבל זה לא עובד, הוא פשוט יורד ממני ...
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: פאקו התרגל אליי והכל, אבל עדיין לא קשור אליי ...

שליחה על ידי matan_175 »

זה לא אופייני לגוזל גאקו יכל להיות שבני הבית משחקים איתו הרבה ושאתה בא אז הוא עייף ורוצה לכלוב ........
או שהוא פחות חברותי בגלל האופי שלו או רמת ההחתמה ....... זה יכל להשתנות בקלות עם עבודה ... הוא גוזל עכשיו זה הזמן לעצב לו תאופי
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: פאקו התרגל אליי והכל, אבל עדיין לא קשור אליי ...

שליחה על ידי שירלי87 »

קודם כל אל תתייאש, מסכימה עם מתן לגביי הסיבות (זה נשמע לי הכי הגיוני) אבל כל עוד הוא חברותי ממש אין סיבה להתבאס.
זה פשוט אומר שתצטרך להיות קצת יותר סבלני, קשר נבנה במהלך זמן ואיכות\השקעה. ז"א עם הזמן אני מאמינה שהוא ירצה יותר להיות
בחברתך. אגב לדעתי זה יותר בעייתי כשהג'אקו לא מוכן להיות בכלוב ורוצה להיות רק עליך\איתך..

אם הוא יורד ממך, כנראה הוא לא מרגיש בנוח. לדעתי כדאי לא לנסות להרים אותו בשבוע-אפילו שבועיים הקרובים. כשאתה מלטף - לא
ללטף "שעה" אלא ממש ליטוף שניים ולהפסיק. פשוט להפגין חיבה אבל לא ברמה שתגרום לו אי נוחות. להשאיר אותו עם תחושה של עוד,
במקום תחושה של "דיי" או "אל תיגע בי".
תתן לו צ'ופרים, תדבר אליו הרבה, יש כאלו שמזלזלים בתקשורת הקולית כאילו זה לא נחשב יחס, אבל זה מאוד חשוב אצל תוכים אפילו
יותר מהמגע אם אתה שואל אותי. אם הוא מעוניין אפשר להתחיל אילוף - עלה\רד\בוא ולאחר מכן לעבור לתרגילים כייפים\מאתגרים.

אני בטוחה שתראה שינוי משמעותי בקרוב, פשוט תלך לפי הקצב של התוכי - אם לא מתאים לו להיות עליך, אל תרים אותו.
אם הוא לא רוצה ליטופים, אל תלטף. זה יבוא לבד ועם הזמן הוא עוד ירדוף אחריך או יקרא לך כדי לקבל ליטוף\לעלות עליך.

אם אתה זוכר כשהבאתי את רמבו הוא היה נשכן ואגרסיבי, אם הייתי מנסה לגעת בו כל יום ולהרגיל אותו "בכוח" הוא לא היה מתרגל.
אבל שמרתי על מרחק, נתתי לו לחקור את הסביבה (זה גם חשוב, בגיל הזה הם סקרנים ורוצים לבחון כל דבר בעיקר אם הוא חדש להם),
דיברתי אליו הרבה, ולאט לאט התתחלתי להציע צ'ופר וכשהוא אכל צ'ופרים התחלתי לנסות ללטף- כשזיהיתי מהשפת גוף שלו שהוא
מעוניין בכך, ליטפתי אותו מעט במקור ובמצח, אח"כ נשיקות ועוד קצת ליטופים ומאז אפשר לומר שהוא התחבר סופית..

זה פשוט תהליך, צריך להתקדם לאט בקצב של התוכי. בהצלחהתמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”