ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

3 ביצים לתוכונים בתא הטלה האם יהיה מקום לגוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: 3 ביצים לתוכונים בתא הטלה האם יהיה מקום לגוזלים

שליחה על ידי eli_lea »

את הכופתיות הם אוכלים?
תערובת עשירה בזרעים צריכה להכיל מגוון זרעים וכופתיות /כופתיות ירק כמו בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/tukishops/%D7%AA ... D7%92.html

פשוט לבדוק על גבי האריזה אם התכולה באמת עשירה.
לגבי מזון ביצים, אם מזון הביצים לא נאכל כמו שהוא פזרי אותו על תערובת השרייה כך הוא יאכל ביחד. כיצד להכין תערובת השרייה:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9C.html

סירטון שמדגים הכנת השרייה/הנבטה:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

התוכים מאוד בררנים מטבעם אבל אם תתעקשי ותמשיכי לתת מידי יום מעט מהמזון הם יתרגלו אליו ויאכלו.

מקל דבש אינו "ויטמינים דבש" אני ממליץ לרכוש חטיפי בריאות (את יכולה לראות במה מדובר בתוכי שופס ) שהתכולה שלהם מזינה ובריאה מאשר "דבש" שמחוברים אליו זרעים. גם כאן אין בזה צורך ממשי וזה אמור לשמש כחטיף ולא כמזון עיקרי כפי שנהוג לחשוב.

בשום אופן אין לתת לחם ובטח שלא לחם בחלב, לחם מכיל מלחים וחומרים שיכולים לגרום לתוכים במצטבר בעיות כמו כשל בכליות ותפקודי כבד, חלב אסור לתת מאחר ולתוכים אין את האינזימים שמפרקים אותו ולכן החלב לא מתאים.

תיצמדי לתזונה נכונה ובטוחה .

עכשיו לגבי השאלה מה עושים איתם. אם יש לך חצר זה הזמן להקים את הווליר המהמם בו תוכלי לשחרר את התוכים לשבת בספסל בין הערביים ולצפות בהם, אין טוב מזה לנפש ולנשמה.
אם אין לך חצר את מוזמנת להיכנס לתוכי שופס לרכוש את אחד הכלובים המתאימים לפנות חדר בבית ולמקם אותם באיזור מואר אך ללא רוח פרצים. תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הכופתיות זה האוכל שלהם,כול השאר זה סתם גיוונים.

אני אנסה מה שאמרת..

ואני גרה בבניין,ועוד יש לי תוכי.

גוזל אחד 100 אחוז אני אשאיר,כול השאר אני אמצע להם פיתרון,אבל אני בספק שהם ישארו אצלי.

מחוסר זמן ורצון לפתוח בית גידול .

אחותי שמעה ציוץ,כנראה גוזל 1 נולד כבר.

בזמנו רציתי לקנות כלוב מפה,אבל כבר לא היה בו שימוש,בעזרת השם עכשיו אני אוכל לקנות.

ותגיד מתי צריך להוציא להם תתא ההטלה?ומתי להחזיר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה שהם אוכלים כופתיות זה מעולה, אין דבר טוב יותר. בכל זאת הייתי מוסיף השרייה ומפזר מזון ביצים כתוספת. עכשיו במיוחד בעת האכלת הגוזלים שבוקעים. את תא ההטלה אין צורך להוציא. מוצאים את התא רק במידה והתוכי עושה מספר סבבים בזה אחר זה או כשנראה שהתוכי מפתחת בעייה בריאותית.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

שמע,עם כול אהבתי לקטנים האלה,יש להם חיי אהבה פורחים מידי.

הם לא מפסיקים! :)

יש תויטמינים האלה של הביצים,אז זה ממש מקל ביצים שאתה רואה תצהוב של הביצה מפורר כזה.

גם ביצה מבושלת מרוסקת שהכנתי הזכר טעם וממש ניגעל,ואחרי שעה זרקתי את זה.

אז רק תהשרייה נישאר לי לנסות.

והבעיה עם הלחם,שאני סתם באה לחלון עם לחם,הזכר מפחד ממני,אבל כשהוא רואה לחם הוא רץ ומנסה לאכול אותו,ואז יוצא שאני שמה לו גם.

ותגיד בסבב הראשון שלהם,עם הגוזל הראשון,הייתי מציצה יחסית הרבה בגלל ההיתרגשות,בסבב הזה לא כדאי להציץ בכלל כי זה מפריע לה? ושוב מתי נכון להוציא תוכון להאכלת יד? כבר לא מפחדת מהעיניין הזה,ואני קמה ברבע ל7. יהיה לי זמן להאכיל, ואז אני אהיה ב16:00 בבית. אז יוצא שאני כן יוכל להאכיל, בהפרשים נכונים,או שלא?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הערה קטנה, בבקשה לא להפנות שאלות ישירות אלי או אל משתמש אחר מאחר ואחרים נמנעים מלענות ולומר את דעתם והמטרה כמובן שישתתפו בדיון עוד חברים בוודאי רוצים להביע דעה ונמנעים.

לא מצליח להבין מה זה מקל ביצים אני מדבר על מזון ביצים שנקרא "מזון ביצים לח / יבש " שמכיל גם ויטמינים אבל הוא מתמוסס על גבי ההשרייה הלחה וכך הוא נאכל טוב יותר.

תוכים אוהבים לאכול גם דברים שלא בריאים ועלינו למנוע זאת מהם, התוכי רואה אותך אוכלת ומבחינתו זהו מזון בטוח שהוא יכול לאכול ממנו.

לגבי ההצות לתא, תוכונים לרוב אינם רגישים במיוחד להפרעות אבל כדאי להימנע מלהפריע, פעם ביומיים זה סביר ולעשות זאת בעדינות, אם אפשרי כשהאם יוצאת לאכול או להתרענן יותר טוב.

לגבי החתמת תוכון, בבקשה תפתחי נושא חדש כדי שהכותרת תתאים לתוכן תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אוקיי.

כשהיא יוצאת להיתרענן ומישהו מגיע היא ישר טסה לשם.

היא מגוננת חבל על הזמן. ראיתי את זה גם מקודם. וזה ממשיך,אז לא נפריע לה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אכן אמא מגוננת, ככל שתמעיטי להפריע כך תורידי ממנה לחץ מיותר . אני בעד לבדוק אבל לא באובססיביות ובעדינות .

מחזיק לך אצבעות שהכל ילך כשורה תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא אני לא אבדוק בכלל עד שהם יגדלו טיפה,וזה יהיה לראות רק באמת כמה גוזלים יש.
תודה!!!
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא יודעת עם אפשר להקפיץ..

אבל עכשיו ראיתי שבנוסף ל3 ניהיה 6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דאגתי ל3,מה יהיה עם 6?רע לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רע לך למה? גם בטבע הם מגיעים לסבב כזה ולעיתים יותר, לא צריך להיות לך רע, את צריכה לדאוג לתזונה טובה מאוד , תערובת טובה, ירקות מותרים, השרייה, סידן ולהוסיף מזון ביצים.
תהיה להם תזונה טובה הם יסתדרו לא רע.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”