ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך גורמים לגמילה של קוקטיל?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
nitza11
ביצה
ביצה

איך גורמים לגמילה של קוקטיל?

שליחה על ידי nitza11 »

תמונהתמונה

גוזלית קוקטיל כבר שלושה חודשים אצלי, היא לא מוכנה לפצח זרעונים, ומיללת המון. איך גומלים אותה. המון תודה ניצה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך גורמים לגמילה של קוקטיל?

שליחה על ידי eli_lea »

מה היא אוכלת במשך היום?
nitza11
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nitza11 »

אני משאירה לה זרעונים, לחם, תירס, תפוח עץ, ומים כמובן, היא טועמת מהכל מלבד הזרעונים. ניסיתי להרטיב אותם לא נראה לי שהיא אוכלת. כשהיא רואה מישהו מתקרב היא לא מפסיקה לקטר עד שאנחנו נכנעים ונותנים לה דייסה...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית כדאי לתת תשומת לב לתערובת הזרעים ולרכוש תערובת זרעים עשירה, ישנן תערובות שמכילות גם כופתיות שמתאימות לקוקוטילים.
אם התוכי נמצא אצלך שלושה חודשים אז בן כמה הוא? האם רכשת אותו לאחר גמילה או שהאכלת ואותו כגוזל?
בכל מקרה קוקטיל בגיל האמור צריך כבר מזמן להיות גמול. תסירי את הלחם (לא בריא) ותתמקדי בשלב ראשון בתערובת הזרעים ובדייסה בלבד.
בעיקרון את צריכה שהתערובת תהיה נגישה לאורך כל היום וגישה למים טריים. בערב תני לה את מנת הדייסה (תצייני כמה את נותנת) כדי
להיות בטוחים שאכן היא מקבלת מזון בדרך כלשהיא.
אם את יכולה לשקול אותה מה טוב, השקילה תתן לנו אינדיקציה לגבי הירידה במשקל אם תהיה כזאת.

שוב, אני אחזור על השאלות הרלוונטיות:
בן כמה התוכי?
כמה דייסה הוא אוכל בארוחה?
nitza11
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nitza11 »

תודה על התשובה, לקחתי אותה כגוזלית שנפלה מתא ההטלה, היה לה כבר ניצוי ראשוני והאכלתי אותה בדייסה. מאחר והיא אצלי כבר כמעט 3 חודשים נראה לי שזה פחות או יותר הגיל שלה. כמה דייסה היא צריכה? אני מאכילה במזרק משהו כמו 5 עד 10 סמק, אקבל את ההצעה לשקול אותה וזה באמת יהיה מעקב, תודה ניצה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מעריך שלקחת אותה בגיל שלושה שבועות על פי התיאור של הניצוי כך תוכלי לחשב את גילה.
כדי לדעת האם את מאכילה בכמות הנדרשת עלייך לשקול אותה, כמות המזון צריכה להיות 10% ממשקלה , אני מעריך שמשקלה כ 90 גרם כך שארוחה של 8-9ML מספיקה בהחלט.
nitza11
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nitza11 »

תודה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”