ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ניקיון הקן כשהגוזלים עוד לא יצאו ממנו
מנהל: מפקחים
Re: ניקיון הקן כשהגוזלים עוד לא יצאו ממנו
ולנקות את הגוזלים עצמם זה אפשרי...? הם היום כבר בני 19,20ו-22 יום
מה כוונה ב" לנקות את הגוזלים " ולמה יש צורך בכך? מינימום הפרעות זה מה שצריך לעשות , התערבות צריכה להיות רק במקרה שיש סיכון .
אם התא ממש מזוהם עם בקטריות או חרקים אפשר להוציא את הגוזלים לנקות לרפד עם נסורת חדשה ולהחזיר, מעבר לזה אין צורך לעשות כלום.
אם התא ממש מזוהם עם בקטריות או חרקים אפשר להוציא את הגוזלים לנקות לרפד עם נסורת חדשה ולהחזיר, מעבר לזה אין צורך לעשות כלום.
גם כשהלשלשת כבר מכסה להם כמעט לגמרי את הרגליים?!

בתמונה אני רואה את הגוזל האמצעי עם רגל חשופה ולא רואה בעייה, גם אם הלשלשת נדבקת לרגליים היא משתחררת ונופלת לאחר היציאה מהתא, אפשר במיקרים חריגים לנקות את הרגליים אבל אפשר בקלות לגרום נזק אם לא עושים זאת בעדינות, צריך לרכך את הלשלשת ולהסיר בזהירות, לעיתים הלשלשת נדבקת חזק וניסיון לנקות עלול להוביל לשבירה של הרגל או קיךוף של העור יחד עם הלשלשת.
בטבע אף אחד לא מנקה את הקן והגוזלים גדלים לרוב ללא בעיה, לכן אני לא ממש בעד התערבות אם זה לא הכרחי, במידה וההורים לא מגיבים בצורה קשה לפתיחת התא אפשר להוציא לנקות ולהחזיר במקרים חריגים.
בטבע אף אחד לא מנקה את הקן והגוזלים גדלים לרוב ללא בעיה, לכן אני לא ממש בעד התערבות אם זה לא הכרחי, במידה וההורים לא מגיבים בצורה קשה לפתיחת התא אפשר להוציא לנקות ולהחזיר במקרים חריגים.