ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
[SIZE=4]אני רואה שאף אחד לא מגיב....
שאלה אחרת הבנתי שהזכר הוא כחול פסטל והנקבה היא ירוק פסטל....
איך ניתן לדעת אם הם נשאים של עוד תכונות? ניתן בכלל לדעת? פסטל זו תכונה דומיננטית? אז כול הגוזלים יהיו ירוקים?
איך יודעים שציפור נשאית של אלבינו או לוטינו?
אני אשמח לתשובה :)
אני לא מומחה למוטציות אבל קראתי והנקבה נקראת יילו פסטל , החיבור בין פסטל כחול ליילו פסטל מניב צאצאים 50% רגילים 25% צהוב פסטל ו 25% כחול פסטל. כך אני חושב ואם יתקנו אותי מה טוב.
שני המוטציות למטיב ידיעתי הן רציסיביות.
אולי ניב יכול לעזור כאן כי הידע שלו במוטציות רחב יותר.
גם לי נראה שזה כחול פסטל וצהוב פסטל.. וכל הצאצאים יהיו פסטל נשאים כחול אם אני לא טועה
אי אפשר לדעת לפי מראה חיצוני מה ההורים נשאים, בגלל זה אומרים "נשא".. אפשר במקרים מסויימים לדעת לפי צאצאים מה הורים נשאים.
אם לדוגמא כמו אצלך רק אחד משני ההורים בצבע כחול, ויוצא להם צאצא/ים כחול/ים, תוכל לדעת שההורה השני נושא כחול, כי זו מוטציה
רצסיבית וכדי שהצאצאים יהיו במופע כחול, כלומר כדי שהמוטציה תהיה ויזואלית, הצאצא חייב לקבל את הגן משני ההורים, וזה אומר שהוא
קיבל את הגן גם מההורה שאינו בצבע כחול.