ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כתבה]תראו מה קורה בחניות חיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

Re: כתבה]תראו מה קורה בחניות חיות

שליחה על ידי NATANCOHEN »

הקוקטיילית שלי לפני כחצי שנה נפצעה בעין קצת פחות חמור מהצב של התוכון מסיבה פשוטה לקחתי אותה לוטרינר לפני שהיא הספיקה להגיע למצב כזה והיום היא חייה רואה בעין ומתפקדת כמו שצריך מה המסקנה שאלה שאומרים זה יכול לקרוא לכל אחד וזה לא קשור לחנות החלק הזה נכון אבל השאלה מה עושים אחר כך אם החנות הייתה לוקחת את החנות באותו יום לוטרינר אפילו לא לוטרינר של תוכים לוטרינר כללי התוכי היה שורד עובדה אני לקחתי את הקוקטילית שלי שהייתה במצב כזה לוטרינר באותו היום הוא שם לה צווארון ומשחה למשך שבוע ואפילו הראייה לא נפגעה לה אבל אם מזניחים ונותנים לתוכי להמשיך לדמם בסוף הוא יגיע למצב שהוא מת גם אני קניתי תוכי נכה מחנות חיות שטענו שהכל בסדר איתו אבל בעצם חסר יכולת תעופה והנה ההבדל בין חנויות לבתי גידול לפני שבוע וחצי הייתי בבית גידול לקנות תוכון ראיתי שתיים אחד פצוע ואחד בסדר שאלתי את המגדל ממה הפציעה הוא אמר שפרסונטה הישתחררה מאחד הכלובים (זה כלוב גדול ובתוכו כלובים קטנים) בבית גידול דאגו לטפל בתוכי הפצוע והוא חי והוא בסדר עכשיו לעומת זאת הייתי לא מזמן בחנות חיות וראיתי תוכון שנראה רע על הרצפה אמרתי לבעלים של החנות והוא אמר הוא זקן אז הוא גוסס ומדובר בכלל על תוכון צעיר
באותה חנות חיות היה כלוב מלא בצעירים והיה שם תוכון אחד בוגר המוכרת התוכחה איתי שהוא צעיר והדגונית שלו הייתה כחולה לגמרי והמצח חלק
ולא חסר סיפורים של מוכרים בחנויות חיות חסרי שכל שלא אכפת להם מהתוכים
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

עצוב לשמוע ולראות דבר כזה.
היום כל אחד יכול להיות מנהל בחנות חיות וזה מה שעצוב.
חבל שאין פקחים שעוברים בחניות האלה ונותנים דוחות על התעללות.
תמונה
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אמת ואמונה »

אני מצרפת את החוויה שלי, מלפני כמה ימים, כפי שכתבתי בפורום השכן:

לפני כמה ימים הגעתי למקום שמתיימר למכור תוכים "מטופחים שגודלו בבית עם המון חום ואהבה"
שהתמונות בפרסומי מכירה לא מזכירות בכלל את מה שרואים במציאות... (בפרסום תמונות יפות..)
במציאות.... מקום מוזנח, תוכים שלא זוכים ליחס, מבוהלים, חלקם דחוסים בכלובים .... או שהם רבים או שאני לא יודעת, זנבות שבורים, נוצות מרוטות...
יש כמה שעוד נראים בסדר יחסית, אבל כולם פחדנים, וניכר שאינם מקבלים יחס.
ששאלתי על פצע שנראה כבר כמו נמק קטן באחת מרגלי/ציפרני הקוקטיילים, הוא אמר לי שזה "קקי".
על הזנבות והכנפיים השבורים, הוא ניסה לומר לי בהתחלה שהם "מחליפים נוצות". כשדחיתי את התשובה הוא אמר: "כי כשהאכלתי אותם הם היו בקופסאות קטנות".... על כולם כתוב במודעות שהם מתאימים לילדים ולא נושכים, אבל במציאות זה ממש לא כך. הם כן נושכים.... אני לא מפסיקה לחשוב על זה, כשהייתי שם לא ממש עיקלתי את זה, אבל אחרי שראיתי את התנאים שהתוכים פה גדלים בהם, זה היה פשוט נורא לראאות את זה...
אם היה לי כסף.... הייתי גואלת את כולם מהמקום הזה.
אני בטוחה שיש עוד הרבה מקומות כאלה שסוחרים בתוכים בצורה כזאת.
איך מתמודדים עם הבעיה הזאת? האם יש איזה חוקים לגידול תוכים ?
תודה.

בנתיים הספיקו לענות לי שאין חוק שאוכף את הנושא תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש חוק צער בעלי חיים, אם יש חשד להתעללות בבעל חיים ולא משנה במה מדובר אפשר להתלונן באגודת צער בעלי חיים, איך הנושא יטופל זה כבר סיפור אחר. לצערי אין חוק שמסדיר את נושא גידול התוכים ובמקומות הכי נגישים לעיני כל אפשר לראות כיצד מחזיקים ומגדלים תוכים ואני מתכוון לחלק ניכר מהחנויות.יצא לי לראות כבר מספר מקומות בסביבתי ובמקומות אחרים ואני מעדיף לא להיכנס לחנויות חיות.
אמת ואמונה
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אמת ואמונה »

כן, גם לי יצא היום לעבור בחנות כזאת, זה שובר את הלב.
nisiml
ביצה
ביצה

שליחה על ידי nisiml »

תראו עוד בעל החנות שקרן ואין אפשרות לתת בוא אמון
הוא אמר שהתוכון נפצע ממש עכשו ושהגעתי לווטינרית היא אמרה שהתוכון נפצע לפני כ 3-4 ימיים
רק תבינו כמה סבל הוא גרם לתוכון וכמו שאלי אמר בתגובות קודמות לא מומלץ לקנות בשוק בעלי חיים
קודם כל תסעו ותראו את התנאים שהם מוחזקים ואת תנאי העברה שלהם ממקום למקום
הייתי ביום חמישי בשוק בבאר שבע אני בעזרת השם צריך לנסוע לעשות איזה כתבה על השוק הזה ואתם תראו מה זה גועל נפש

בכללי חבל שלא הצלחתי להציל את התוכון
וחבל עוד יותרשבעלי החנויות זורקים את התוכים "הזולים" (מצטער שאני אומר זולים)
לאומת זאת אם זה היה איזה קקדו או ארה אני מאמין הוא הראשון היה אצל הווטרינר
מקווה חברים שאתם רואים דברים כאלה תנסו לטפל ולעזור לתוכי הפצוע או לכל חייה פצועה סך הכל אם בעלי חיים ולא יכולים ללכת לרופא לקבל טיפול אלה רק אנחנו יוכולים לדאוג להם
שהיה לכולם שנה מבורכך מלאה בהטלות ובבקיעות

ערכתי בשביל להוסיף משהו קטן
אלי לא כל החנויות חיות ככה אתה מוזמן להגיע לבאר שבע אני יקח אותך לחנות חיות ששם כל חייה וחייה מקבלת יחס חם ואוהב
אם זה מזון תמיד בכלוב אם זה פירות ירקות פעם בחודש עושה לתוכים מקלחת הכלובים תמיד נקים התוכים בראים מאוד
לא מעמיס בכלובים
ואם אתם רוצים לראות מקום גועל נפש יש איזה מגדל בבאר שבע שנסעתי לקנות ממנו זוג גאקו וכשהגעתי ראיתי את התנאים שהגאקו מקבלים של מלכים ושהתעניינתי בעוד סוגים של תוכים כמובן הוא אמר שיש לו נכנסתי לכלובים של הפינקים קוקוטלים תוכונים מקבלים יחס חרא הכלובים מלאים עד שאין מקום לתוכי לפרוס תכנפיים
כמובן שלא קניתי ממנו כלום לא גאקו לא פינקים ולא כלום
אחרי בערך שבוע ראיתי מודעה שלו ביד 2 שהוא מוכר את כל הלהקה של של הפינקים תוכונים וקוקוטילם
כמובן שמהר מאוד סגרתי את המודעה כי אני יודע איזה תנאים אם מקבלים
בסופו של דבר חבר שלי צחי קנה את הלהקה של הקוקוטלים ושל הפינקים ב 1000 שקל כולל הכלובים
אני מזמין אתכם להסתכל מה קורא ביד 2 אצל מגדלים בבית סתם לעבור בשביל לראות אתם תבכו ממה שקורא שם
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

יש חנות אחת באיזור השרון לא אזכיר את שמה כי זה אסור לפי חוקי הפורום הם מגדלים תתוכים ואת כל החיות בכלובים גדולים מאוד נגיד ווילר לתוכונים ענק עם כמה זוגות וכוליי הבעיה שמחירי החנות מופקעים ויקרים פי 3 מכל חנות אחרת ......
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

כשבעל החנות עושה כלוב כזה ושם שם מספר מצומצם של זוגות (שעדיין לא תהיה צפיפות) כביכול "מפסיד".
הוא "מפסיד" את המקום ששם הוא יוכל להכניס עוד זוג או שתיים..
בגלל זה גם המחיר יהיה בהתאם ובגלל זה הוא כזה יקרן.
תמונה
mor_m5
ביצה
ביצה

שליחה על ידי mor_m5 »

6979 כתב:ביום שישי לפני שבועיים רציתי לקנות זוג תוכונים לילדים מאחר שביום שישי שלפני כן קניתי להם זוג תוכונים מאדם שמוכר בשוק ראש העין ולצערי אחד מהם מת לאחר יומיים ולשני אמרו לי שהוא חולה (שילשול) ושחררתי אותו. לכן ניגשתי לחנות מוקרת בפ"ת שיש לה רשת חנויות לחיות בכל הארץ, ולצערי לא רק שקיבלתי שירות גרוע פשוט הזדעזעתי לראות את התוכונים במצב גרוע, אחד היה בקושי עם נוצות, אחד ללא מקור ושלושה תוכונים היו על ריצפת הכלוב ישנים ונראים חולים, רק לאחר שנכנסתי לאתרכם התחלתי להבין יותר על בעלי כנף וניגשתי למגדל תוכים שמכר לי זוג תוכנים עובדים + גוזל וביצים , גם בריאים יותר וגם זול יותר!
מה הכוונה שיחררת אותו?
לרחוב? הוא יכול למות במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב להפיץ את המחלה שלו לציפורי בר אחרות ....טעות תמונה
תמונה
אסף רחמים
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: דרום

שליחה על ידי אסף רחמים »

ניסים אני אשמח לדעת מאיכן קניתה את התוכון המסכן כי אני גר כמוך בבאר שבע וקונה בחנויות חיות אוכל ושתייה אני אמנע לקנות מהחנויות האלה..., ד''א אני גם נתקלתי בתוכון פצוע מעל המקור שרק החלו לתקוף אותו ולא נשארתי אדיש וישר לקחתי אותו וכעת הוא יותר פעיל הוא יגדל טיפה ואני יצרף לו נקבה, כל הכבוד לך על היוזמה והניסיון! תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”