ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקוטייל צורח בבוקר | גידול תוכי פוגע בנשימה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל
שם פרטי:: רועי

קוקוטייל צורח בבוקר | גידול תוכי פוגע בנשימה?

שליחה על ידי roi20050 »

הרבה זמן שלא פתחתי כאן אשכול..
אז ככה..
למי שלא עוקב, פולי הוא קוקוטייל לוטינו בן שנה ושלושה חודשים. בשבועיים האחרונים הוא צורח המון. בימי שישי\שבת כשאין בית ספר ולא צריך לקום מוקדם, הוא צורח חזק לאללה. הצרחות האלה ממש מעצבנות. אני מתעלם כ-ל הזמן אבל הוא פשוט לא מפסיק ואני ממש רוצה שזה ייפסק.
מה לעשות? אני ממש מוטרד מזה וזה גם מתחיל לעצבן את המשפחה שלי ואני רוצה שפולי יישאר אצלי..

ועוד בעיה..
בזמן האחרון אני נתקל בקשיי נשימה, בין אם זה בבוקר או בין אם זה בערב. בעוד חודש בדיוק פולי יהיה אצלי שנה.
חברה של אמא שלי שאלה אותה כמה זמן התוכי נמצא בבית והיא שאלה אם זה לא פוגע לנו בנשימה וטוענת שזה אכן פוגע.
ממש התעצבנתי, כי אני יודע שהמצב הבריאותי שלי לא קשור לפולי. אבל בכל זאת אני שואל - האם זה יכול להיות?

לידע כללי - פולי לא נמצא אצלי בחדר..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוקוטייל צורח

שליחה על ידי eli_lea »

הפיתרון לצעקות בבוקר זה להעביר את התוכי לחדר חשוך, כשמפציע האור בבוקר התוכי מתעורר ורוצה בקרבתכם ומתחיל בפעילות, חוסר התייחסות מצדכם זה בסדר אבל לא תמיד מונע תהליך טבעי של התוכי להיות עירני ולחפש פעילות כפי שתוכים מורגלים בטבע.

לגבי הנשימה, הרבה אנשים סובלים מבעיות נשימה ולא מונעים מעצמם קירבה של בעלי חיים, יש נטייה תמיד להאשים את בעלי החיים בכל הקשור למחלות וכמובן יש תמיד את האנשים "הסטרילים" שמגע בצמח גורם להם לאלרגיה, אם התוכי היה אשם בבעיות הנשימה שלך הם לא היו מופיעים לאחר שנה, מה שכן כדאי לשמור על ניקיון הכלוב, למשל להחליף באופן יום יומי עיתונים בתחתית הכלוב, לשלשת שמייבשת הופכת לאבקה ומתפזרת באויר, לדאוג לקלח את התוכי לפחות פעם בשבוע למניעת אבק נוצות, לדאוג שהבית יהיה מאוורר ומים נקיים מוחלפים מידי יום. כך תמנע את הספק שהתוכי הוא הגורם לבעיית הנשימה.
נכון שיש אנשים שיכולים לפתח אלרגייה לאבק הנוצות אבל על אותו עיקרון זה יכול להיווצר גם מאבק בבית (קרדית האבק) מעשן מכוניות, משערות חתול או כלב מפריחה או אפילו מחומרי ניקוי שמשתמשים בהם בבית.. להפיל על התוכי זה הכי קל ומבלי לבצע בדיקה מעמיקה זה נשאר בגדר השערה ואפילו השערה טיפשית מהולה בבורות.
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

גם אצלי יש לי בעיה עם ילו הקוקטייל שלי הוא לא מפסיק לצעוק!!
ואני והמשפחה שלי ניסינו להתעלם ממנו שבוע וזה לא עזר..
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אני מסכימה עם אלי. אני מבינה שפולי נמצאת באזור בבית שנכנס אור בבוקר, בזמן שאצלכם בחדר חשוך ואתם רוצים להמשיך לישון, נכון?
אם כן פשוט להעביר אותה לחדר חשוך ללילה.. יש לי 6 תוכים בחדר ועד שאני לא פותחת תריסים כולם ישנים בשקט (גם בלילה עד שלא
מכבים את האור הם פעילים ואוכלים ומשחקים...) כמובן לא לתת לה להיות 16 שעות בחושך.. תסדרו את השעות כך שהיא תהיה בחדר
חשוך 12 שעות זה מספיק לשינה טובה וגם יהיה לכם שקט בבוקר.
כשיש אור ואתם לא שם והיא לא שומעת אתכם היא מתחילה בשריקות קריאה, וזה רק הגיוני כי תוכי זה בעל חיים שחי בזוגיות בלהקה,
זה טבעי שהוא יחפש את המשפחה/הלהקה שלו.

נשמע לי ממש לא הגיוני שאלרגיה מופיעה אחרי שנה.. אני מאמינה שאין קשר בין הדברים, גם בגלל העובדה שהוא לא אצלך בחדר.
אגב אני כבר מעל שנה ישנה עם תוכים בחדר, רובם קוקטיילים, ואין שום הפרעות או אלרגיות או בעיות נשימה
אם היה קשר מוכח בין קשיי נשימה לגידול תוכים אני הייתי מושפעת מזה.. ועובדה שגם עם מספר קוקטיילים - ויש להם הרבה אבק נוצות-
אין השפעה על הבריאות שלי.. ואני טבעונית שבכלל לפי הדעה הרווחת אמורה להיות חלשה ועם חוסרים תזונתיים ונשירה וכו', הכל הבל הבלים..

אגב 2 - מספיק מחקרים מוכיחים שחשיפה לבעלי חיים מגיל צעיר מחזקת את המערכת החיסונית.. מונעת אלרגיות וכד'

בכל מקרה, אני מציעה שתלך לרופא לבדיקה אולי תהיה לו תשובה/אבחנה מקצועית. אם יש בעיה בנשימה זה צריך להמצא בבדיקות (לא?) תמונה

להב אתה מוזמן לפתוח נושא חדש ולפרט מתי הוא צועק והיכן הכלוב נמצא, וננסה לעזור.
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

Re: קוקוטייל צורח בבוקר | גידול תוכי פוגע בנשימה?

שליחה על ידי roi20050 »

קודם כל, אני ממש מודה לכם על הסבלנות והתשובות המפורטות.
כמו שנאמר כאן, עוד חודש פולי יהיה אצלי כבר שנה. עוד לפני ששאלתי כאן בפורום וקיבלתי תשובות, אמרתי לאמא שלי שזה ממש לא הגיוני ששנה שלמה לא קרה כלום ופתאום משום מקום זה התחיל ושפולי הגורם. באמת הכי קל להאשים את בעל החיים, אבל כמו כן, יש לנו חתול וגם כלבה שברשותינו. הכלוב של פולי מתנקה פעם בשבוע, ומים אני מחליף כל הזמן. בנוגע למקלחת, הייתי מת לעשות לו, אבל הוא פשוט מפחד מהברז.. חשבתי אולי לעשות עם ספריי ריסוס כזה, שפריצר כזה.. אבל קראתי שזה רק מדביק את אבק הנוצות לגוף..
מה אני יכול לעשות בנידון? ובנוגע להשערה שלכם שהוא באור בבוקר - נכון לגמרי. אתם תותחים :)

תודה מראש וחג שמח ++
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אני מציעה לשים קערת מים בתחתית הכלוב, או על שולחן ולשים אותה על השולחן ולשבת לידה - ולתת לה להתקלח לבד
אופציה שניה - להחזיק קערת מים ולהתיז עליה כשהיא בכלוב או על שולחן או אפילו על הכתף/יד שלך.
כלומר לטבול את היד בקערה, ולהתיז/לטפטף עליה מספר פעמים. אם היא לא מביעה רצון להתקלח תפסיק ותנסה שוב למחרת.
יכול להיות שזה ייקח קצת זמן אבל בסופו של דבר אתה תראה שהיא תפרוש כנפיים ותביע רצון להתקלח

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
roi20050
גוזל
גוזל

שליחה על ידי roi20050 »

בסדר גמור. תודה רבה שירלי ++
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”