ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?
מנהל: מפקחים
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
Re: אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?
אלי הכוונה שלי לא הייתה למזונות סיניור כמו של כלבים אלא על כופתיות המותאמות לדרישות התזנתיות של כל משפחה ומשפחה של תוכים
היום ידוע בצורה די טובה מה הדרישות התזונתיות של כל משפחה ומשפחה (לפחות במחינת המאקרו אלמנטים שמזון) כמו חלבון, שומן וכו'
ועדיין אין היום כופתיות המותאמות למשפחות של תוכים מבחינת הדרישות התזונתיות הרגילות שלהם ואין מזונות המותאמים לתקופת הרבייה וכו'
קורנפלקס (הסוג הרגיל) לא מיוצר בשיחול אלא על ידי השרייה של גרעיני תירס ואז מעיכתם וייבושם בגלילי מתכת מחוממים בקיטור
החום הורס חלק מהויטמינים במיוחד את אלו שיש בהם מולקולות המגיבות לחום כמו חומצות אמינו ואת רוב האנזימים המועילים שיש בתירס
את רוב הויטמינים שיש בקורנפלקס גם בסוג הרגיל וגם בסוגים האחרים מרססים על קורנפלקס לאחר שהוא כבר מוכן
שיחול הוא תהליך שבו מכניסים עיסה לצילינדר ודוחסים אותה בכוח רב הדחיסה מייצרת חום רב לאחר מכן משחררים אותה דרך חריץ קטנטן
החום מאייד את המים שבעיסה וגורם להתפשטותם המהירה וכך מביא לכופתית את צורתה ואת מרקמה היבש
וכמו שציינתי החום הורס את כל האנימים שבנויים ממולקלות חלבון וגורם לקרישת חלבונים וכך לאיבוד התכונות הטובות שלהם
מיקוטוקסינים יכולים להתפתח לא רק על גרעינים אלא גם על כופתיות (זיהום לאחר הייצור ואז איחסון לא נאות) ע"ע המקרה האחרון עם כופתיות הכלבים
ולפני שנה אם זכרוני אינו מטעה אותי עם כופתיות חתולים משתי חברות שונות שגרמו למותם בייסורים של לא מעט חתולים
כל תוכי שחי רק על תערובת זרעים מן הסתם קיבל תזונה לא נכונה ולא מתאימה לדרישות התזונתיות שלו ולכן אין להתפלא על כך שיהיו לא בעיות רפאויות
לגבי כלובי רבייה העובדה שמספר קטן של מגדלים מקבל תוצאות טובות בתנאים מסויימים אין זה אומר שכל המגדלים יקבלו את אותן התוצאות
לשמחתי גם נושא הזה אפשר לבדוק בצורה יעילה באמצעות ניסויים פשוטים ואפילו באמצעות סטטיסטיקה פשוטה מאוד
משקללים את גודל הכלוב אצל מגדלים שנותנים תזונה מתאימה ביחס לכמות הגוזלים שהזוג מוציא בסבב ואז רואים אם הכלוב מתאים או לא
בכלובים טובים הפוריות תהיה גבוהה משמעותית מאשר בכלובים קטנים
את זה ניתן לראות לא פעם אצל מגדלים ששומרים אצלהם את המידע הסטטיסטי של הגידול שלהם לאורך כמה שנים
היום ידוע בצורה די טובה מה הדרישות התזונתיות של כל משפחה ומשפחה (לפחות במחינת המאקרו אלמנטים שמזון) כמו חלבון, שומן וכו'
ועדיין אין היום כופתיות המותאמות למשפחות של תוכים מבחינת הדרישות התזונתיות הרגילות שלהם ואין מזונות המותאמים לתקופת הרבייה וכו'
קורנפלקס (הסוג הרגיל) לא מיוצר בשיחול אלא על ידי השרייה של גרעיני תירס ואז מעיכתם וייבושם בגלילי מתכת מחוממים בקיטור
החום הורס חלק מהויטמינים במיוחד את אלו שיש בהם מולקולות המגיבות לחום כמו חומצות אמינו ואת רוב האנזימים המועילים שיש בתירס
את רוב הויטמינים שיש בקורנפלקס גם בסוג הרגיל וגם בסוגים האחרים מרססים על קורנפלקס לאחר שהוא כבר מוכן
שיחול הוא תהליך שבו מכניסים עיסה לצילינדר ודוחסים אותה בכוח רב הדחיסה מייצרת חום רב לאחר מכן משחררים אותה דרך חריץ קטנטן
החום מאייד את המים שבעיסה וגורם להתפשטותם המהירה וכך מביא לכופתית את צורתה ואת מרקמה היבש
וכמו שציינתי החום הורס את כל האנימים שבנויים ממולקלות חלבון וגורם לקרישת חלבונים וכך לאיבוד התכונות הטובות שלהם
מיקוטוקסינים יכולים להתפתח לא רק על גרעינים אלא גם על כופתיות (זיהום לאחר הייצור ואז איחסון לא נאות) ע"ע המקרה האחרון עם כופתיות הכלבים
ולפני שנה אם זכרוני אינו מטעה אותי עם כופתיות חתולים משתי חברות שונות שגרמו למותם בייסורים של לא מעט חתולים
כל תוכי שחי רק על תערובת זרעים מן הסתם קיבל תזונה לא נכונה ולא מתאימה לדרישות התזונתיות שלו ולכן אין להתפלא על כך שיהיו לא בעיות רפאויות
לגבי כלובי רבייה העובדה שמספר קטן של מגדלים מקבל תוצאות טובות בתנאים מסויימים אין זה אומר שכל המגדלים יקבלו את אותן התוצאות
לשמחתי גם נושא הזה אפשר לבדוק בצורה יעילה באמצעות ניסויים פשוטים ואפילו באמצעות סטטיסטיקה פשוטה מאוד
משקללים את גודל הכלוב אצל מגדלים שנותנים תזונה מתאימה ביחס לכמות הגוזלים שהזוג מוציא בסבב ואז רואים אם הכלוב מתאים או לא
בכלובים טובים הפוריות תהיה גבוהה משמעותית מאשר בכלובים קטנים
את זה ניתן לראות לא פעם אצל מגדלים ששומרים אצלהם את המידע הסטטיסטי של הגידול שלהם לאורך כמה שנים
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
-
רן-א
- בקיעה

- אזור מכירה: צפון
- שם פרטי:: ran-abzach
קודם כל באמת זוועה שלב ראשון הייתי מוציא את כל הקוקטיילים מהכלוב הפצפון הזה ודבר שני הכלוב הזה צריך שטיפה עם קיטור אפילו לא עם צינור
2 כתב:ניב זה לא בדיוק נכון שצריך לדעת איך לדבר אם בן אדם ולא תמיד אתה מכיר את הבן אדם שתוכל לדעת "איך לדבר איתו". קח לדוגמא את נושא הפורומים, אנשים נכנסים לקבל המלצה על גודל ואנשים כותבים להם המלצות על פי הפנטזיות שלהם. לצורך העניין בלי לומר "גודל מינמלי" עם הסבר והמלצה לתת כמה שיותר. מה שקורה בפועל שאנשים קוראים המלצות, תגובות גם אם להם באופן אישי או לחברים ואז בכלל לא מעדכנים \ מפרסמים. למה? כי התנאים שהם נותנים מבחינת גודל זה לא מה שחברים מסויימים חושבים.
אני באופן אישי מכיר כמה שהחליטו לא לפרסם בדיוק מסיבה זו, לחלקם היה צורך לייעץ באופן אישי כיצד לשפר את תנאי התוכים בגלל הפחד שלהם לפרסם ע"ג הפורום. אז נכון שאי אפשר להכריח אנשים לפרסם, אבל יש לא מעט פעמים שפשוט מגזימים בהצעות.. "מטר על מטר זה התעללות" וכל מיני דוגמאות שלא חשובות עכשיו.
אני מאמין, שאם יגידו למגדל "זה לא תנאים" (הגודל) אתה צריך כך וכך והוא לא יכול \ לא רוצה הוא לא יפסיק לגדל.. הוא פשוט יפסיק לספר. ואז מפה אתה חסר יכולת להיות לעזר.
מה שמצחיק\עצוב שבין הממליצים העיקריים לשיפור התנאים או שאינם מגדלים, או מגדלים בתנאים קטנים מההמלצות, או שממליצים X אבל מעודדים בתנאים אחרים לגמרי ממה שהם מאמינים ע"י פיזור מחמאות כמו "איזה יופי" ו"איזה בית גידול מדהים" וכו'.. איך זה הגיוני אני לא יודע.. אבל שיהיה.
בנוגע למגדל שהחלטתי להציע כלובים,
אחת הסיבות העיקריות הייתה שברגע שיש לו "חופש", הכוונה לכך שאין מעקב והפרדה התוכים אצלו רק גדלים (כמות), הפתרון שלו לדחוס תוכים לתוך כלובים קטנים. במצב שייעצתי לו זה לא יקרה כיוון שהם ימכרו בחלקם וחלקם יהיו במתכונת שידוך לזוג נוסף בהפרדה.
אהלן עוזי,
נעבור נושא נושא.
ארז אני לא אחזור על מה שכתבתי, אתה טוען בגדול ששיטת הייצור של הכופתיות "מחסלת " את הויטמינים החלבונים או את כל מה שהייצרנים רושמים על גבי האריזה....לא יודע מה להגיב לזה . כל אחד שיחשוב לעצמו.
אתה טוען גם שהסיכון להיווצרות פיטריות בכופתיות משתווה להיווצרות פיטריות בזרעים כמו גרעינים בוטנים ותירס? יש עובדות והעובדות מדברות בעד עצמן.
שוב, אל תכנס לי לנושא ייצרנים במדינות עולם שלישי או אריזות שחדירת מזיקים אליהן חופשית או אריזה בנתי היגיינה ירודים אנחנו מדברים על חברות גדולות ומובילות. אגב ציינתי כבר שפריטי בירד היא החברה היחידה שהכופתיות שלה מגיעות באריזת וואקום לשמירת הטריות.
אתה טוען גם שהסיכון להיווצרות פיטריות בכופתיות משתווה להיווצרות פיטריות בזרעים כמו גרעינים בוטנים ותירס? יש עובדות והעובדות מדברות בעד עצמן.
שוב, אל תכנס לי לנושא ייצרנים במדינות עולם שלישי או אריזות שחדירת מזיקים אליהן חופשית או אריזה בנתי היגיינה ירודים אנחנו מדברים על חברות גדולות ומובילות. אגב ציינתי כבר שפריטי בירד היא החברה היחידה שהכופתיות שלה מגיעות באריזת וואקום לשמירת הטריות.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
הי ניב,87 כתב:
אהלן עוזי,
נעבור נושא נושא.
אני לא יודע מה קראת אבל המידות והדרך בה החדר מחולק בהחלט נלקח בחשבון.
גם הכמות של התוכים שישארו, איזה ומה יצא למכירה נלקח בחשבון.
בנוגע לתאורה, לא היה מה לייעץ כיוון שלאורך כל החדר יש חלון פתוח מרושת ולכן יש אור שמש שחודר מצויין לחדר ואין צורך בתאורה להשלמה.
אף אחד לא ממליץ תנאים מינימלים. התנאים המינימלים זה מה שמוסבר כנדרש. ברור מאליו שכל הסבר נפתח בנושא זה שכמה שיותר גדול כך יותר טוב לתוכים. זה שהדברים לפעמים נלקחים אישית זה לא משהו שיש לי שליטה אליו (תחשובות ורגשות של חברים בקהילה), יחד עם זאת יש לי שליטה על מה שקורה או יותר נכון נכתב פה באתר ואם אני יכול לעזור בכך שמגדלים לא יקבלו את הרושם שאם הם לא ישמעו להמלצות לגידול תוכים בכלובים בגדלי רצונות או דיעות של אחרים הם לא יקבלו עזרה או יותקפו אני בטח אעשה זאת.87 כתב: ** לגבי ההמלצות שגודל כלוב, תנאים מינמליים ?! זאת ציפור ולמי שיש שיתן כמה שיותר, גם אם אין לבנאדם מספיק מקום זה לא אומר שהוא צריך לצמצם ולא לגדל אותם בכלובים קטנים יותר, אם אין מקום אז לא מגדלים, פשוט !
יכול להיות שחלק מהממליצים בכלל לא יודעים מה זה תוכון אבל אין מה לקחת את זה אישית כי זה בכל מקום ובכל פורום זה א'.
ב'. אנשים שאין להם תנאים לתת או "מתביישים" להראות את התנאי גידול יכולים לפנות למבינים פה בפורום ואלי אני יעזור בכיף.
דוגמא הפוכה, התקשר אליי בחור שרצה A10 וכששאלתי לאיזה תוכי (אני תמיד שואל) התברר שהוא רוצה לארה, כששאלתי לארה ננסית? אז הוא ענה "לא לארה ארה". אמרתי לו שזה לא מתאים בכלל ואת כל ההסברים המלווים והוא היה בשלו, רצה A10. אמרתי לו שעם כל הרצון הטוב אני לא מוכן לכך. אחרי ויכוחים רבים הוא אמר שהוא יקח במקום אחר ואמרתי לו שזה בחירתו וכך נסגרה השיחה. הדוגמא בכדי להראות שיש גבולות, צריך לדעת למי ואיך לשים אותם ואם אתה מוכן להיות "חלק" מדרך מסויימת. בדרך הזו בטח שלא הייתי מוכן להיות חלק.
ה"אני מאמין שלי" זה לגרום למגדל לתת את התנאים הכי טובים שניתן לתת לתוכים ולא לבוא בדרישות או בתוקפנות ובכך לעשות את ההפך, לגרום למגדל להפסיק לשמוע, לייעץ ולתת תנאים גרועים לתוכי. אם המחיר של זה יהיה לתת לתוכים בתחילה תנאים "מינימלים" וזה שיפור מתנאים קיימים אז אין בכלל היסוס.
כשאתה רושם "אם אין מקום אז לא מגדלים" אתה חושב שבפועל זה קורה? אני מבטיח לך שברוב המקרים זה פשוט לא יקרה. אם התנאים שתגיד למגדל לא יראו לו מסיבה כזו או אחרת הוא לא יפסיק לגדל אלא ימשיך באותם תנאים. לכן חשוב גם לדעת לפנות, לדעת להסביר, לשמוע גם את המגדל ולהבין מה הסיבות שהוא מגדל כך ולא כך ולנסות להגיע יחד לפתרון הטוב ביותר.
מהנסיון שלי, גם כשמגדלים מתחילים לקבל תוצאות ופידבקים לאחר מכן זה רק עושה להם חשק להמשיך ולשפר.
ברור. אחרי מכירה של רוב מוחלט של התוכים, יהיה שלב הנקיון, חיטוי, סידור כלובים מתאימים, סידור תאים, סימון תוכים, רישום, תפריט מעושר וכד'.87 כתב: ונחזור למגדל ...
בדחיפות צריך להוציא חלק מהתוכים למכירה, רק אחרי זה יהיה אפשר לעבוד כמו שצריך.
בנוגע לנושא כופתיות-תערובת.
ממשיכים לתת דוגמאות למקרים לא מקרים והשוואות בין חברות וזה בטח לא מטרת הדיון. אם נצא כפי שכבר כתבתי מנקודת הנחה כי אנחנו בוחרים את המזון האיכותי לתוכי שלנו (כופתיות\תערובת או כל דבר אחר) תפריט אשר בסיסו יהיה כופתיות יהיה בריא יותר לתוכי.
לצורך העניין, כופתיות (75-80%) תוספות של ירקות, פירות, ביצים ותערובת יהיה טוב יותר מתערובת (75-80%) תוספות של ירקות, פירות, ביצים וכפותיות.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
ארז אתה מוזמן לקרוא על תהליך השיחול וכיצד הוא נוצר מבלי לפגוע בויטמינים ובשאר המרכיבים:
http://www.prettybird.com/exdiet.htm
http://www.prettybird.com/exdiet.htm
אני הייתי משאיר את אותה החלוקהרק מוציא את כל הכלובים הקטנים ושם 1 בגודל 2 מטר על מטר לאורך הכלוב הגדול
עכשיו הייתי מחליף את כל הקוקטיילים האפורים חוץ מזוג על קוקטיילים מעניינים יותר (יפיק גוזלים איכותיים יותר -מאחר ולא ניתן להתמקד בכמות כי המקום מוגבל ,לא שאני מתכוו שתוכי אפור פחות איכותי מאחר אלא ערכו גדול יותר )
הייתי משאיר 5-7 זוגות קוקטיילים אחרי החלפת דם בכלוב של מטר על שלוש
ובכלוב של ה 2על 3 הייתי שם להקה של כ15 זוגות תוכונים (כמובן אחרי החלפת דם )
מתחיל לסמן בטבעות את התוכים או פשוט כל פעם מחליף דם ומשאיר פריט או שניים מאצלי וכמובן מוכר את רוב הגוזלים)
-את הגוזלים שיוצאים הייתי משאיר בכלוב קטן שלמצא בתוך הכלוב של להקת התוכונים
עכשיו הייתי מחליף את כל הקוקטיילים האפורים חוץ מזוג על קוקטיילים מעניינים יותר (יפיק גוזלים איכותיים יותר -מאחר ולא ניתן להתמקד בכמות כי המקום מוגבל ,לא שאני מתכוו שתוכי אפור פחות איכותי מאחר אלא ערכו גדול יותר )
הייתי משאיר 5-7 זוגות קוקטיילים אחרי החלפת דם בכלוב של מטר על שלוש
ובכלוב של ה 2על 3 הייתי שם להקה של כ15 זוגות תוכונים (כמובן אחרי החלפת דם )
מתחיל לסמן בטבעות את התוכים או פשוט כל פעם מחליף דם ומשאיר פריט או שניים מאצלי וכמובן מוכר את רוב הגוזלים)
-את הגוזלים שיוצאים הייתי משאיר בכלוב קטן שלמצא בתוך הכלוב של להקת התוכונים
עוזי אולי תעדכן ממש מעניין אותי מה נסגר עם אותו המגדל ?