ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכון בן חודש וחצי- לא ממש אוכל
מנהל: מפקחים
תוכון בן חודש וחצי- לא ממש אוכל
שלום לכולם!
באהבה רבה רכשתי תוכון אוסטרלי קטנטנן ממגדל פרטי,
הוא אצלי יום אחד בלבד, ונראה עירני ושמח מאוד לעלות על היד שלי ולשבת לידי,
העניין הוא שנראה לי שהוא לא ממש יודע לאכול עדיין את התערובת שלו- הוא מנקר אותה, וכשאני מנסה לתת לו הוא אדיש לאצבע שלי.
דבר נוסף- הוא לא נגע גם בביתו הישן באבן הגיר וגם בכלוב הנוכחי, כשהוא יושב לידי אני רואה שהוא כל הזמן מצקצק בלשון כנגד המקור.
אני אציין שיש לו כלוב מרשים (של קוקטיילים) עם הרבה מוטות ומשחקים, והוא נראה מתעניין.
באהבה רבה רכשתי תוכון אוסטרלי קטנטנן ממגדל פרטי,
הוא אצלי יום אחד בלבד, ונראה עירני ושמח מאוד לעלות על היד שלי ולשבת לידי,
העניין הוא שנראה לי שהוא לא ממש יודע לאכול עדיין את התערובת שלו- הוא מנקר אותה, וכשאני מנסה לתת לו הוא אדיש לאצבע שלי.
דבר נוסף- הוא לא נגע גם בביתו הישן באבן הגיר וגם בכלוב הנוכחי, כשהוא יושב לידי אני רואה שהוא כל הזמן מצקצק בלשון כנגד המקור.
אני אציין שיש לו כלוב מרשים (של קוקטיילים) עם הרבה מוטות ומשחקים, והוא נראה מתעניין.
Re: תוכון בן חודש וחצי- לא ממש אוכל
שלום לך,
האם המגדל אמר שהוא נגמל מדייסה?
בכל מקרה לתוכי חדש (גם מוחתם) יקח קצת זמן להסתגל לבית החדש, זה נורמלי אם ביום-יומיים הראשונים הוא לא ממש אוכל או שותה.
תמשיכי לעקוב אם הוא מצליח לאכול או לא, תראי אם הלשלשת שלו תקינה (מוצקת יחסית, בצבע ירוק עם מעט לבן)
כשאת כותבת "מצקצק" את מתכוונת שהוא משייף את המקור? כלומר מזיז את המקור כמו שחורקים שיניים? אם כן זה טבעי, תוכי עושה את
זה כשהוא מרגיש נינוח, וכשהוא מכין את עצמו לנימנום
הרבה מוטות ומשחקים זה טוב, כל עוד המשחקים לא מפחידים אותו, וכל עוד הכלוב מרווח ומאפשר תנועה.
שימי לב לפי ההתנהגות אם הוא פוחד להתקרב לצעצוע מסויים או מרגיש מאויים על ידו.
תוכים חשדניים כלפי חפצים ודברים חדשים, אז צריך להרגיל בהדרגה לכל דבר - להניח את הצעצוע ליד הכלוב מספר ימים כשמקרבים אותו
מעט בכל יום לכלוב. אח"כ תולים על הכלוב מבחוץ וכשרואים שהתוכי לא נלחץ או מתרחק מהצעצוע- אפשר לתלות בתוך הכלוב.
אבן גיר הוא יתחיל לאכול בקרוב, ביוזמתו, כשהוא ירגיש שהוא זקוק לזה. אני מציעה לשים לו במקום זה סבידה, שזה עצם דיונון
זה בריא/טבעי יותר, וקל יותר לאכילה כי זה רך יחסית לאבן גיר.
תתחדשי
האם המגדל אמר שהוא נגמל מדייסה?
בכל מקרה לתוכי חדש (גם מוחתם) יקח קצת זמן להסתגל לבית החדש, זה נורמלי אם ביום-יומיים הראשונים הוא לא ממש אוכל או שותה.
תמשיכי לעקוב אם הוא מצליח לאכול או לא, תראי אם הלשלשת שלו תקינה (מוצקת יחסית, בצבע ירוק עם מעט לבן)
כשאת כותבת "מצקצק" את מתכוונת שהוא משייף את המקור? כלומר מזיז את המקור כמו שחורקים שיניים? אם כן זה טבעי, תוכי עושה את
זה כשהוא מרגיש נינוח, וכשהוא מכין את עצמו לנימנום
הרבה מוטות ומשחקים זה טוב, כל עוד המשחקים לא מפחידים אותו, וכל עוד הכלוב מרווח ומאפשר תנועה.
שימי לב לפי ההתנהגות אם הוא פוחד להתקרב לצעצוע מסויים או מרגיש מאויים על ידו.
תוכים חשדניים כלפי חפצים ודברים חדשים, אז צריך להרגיל בהדרגה לכל דבר - להניח את הצעצוע ליד הכלוב מספר ימים כשמקרבים אותו
מעט בכל יום לכלוב. אח"כ תולים על הכלוב מבחוץ וכשרואים שהתוכי לא נלחץ או מתרחק מהצעצוע- אפשר לתלות בתוך הכלוב.
אבן גיר הוא יתחיל לאכול בקרוב, ביוזמתו, כשהוא ירגיש שהוא זקוק לזה. אני מציעה לשים לו במקום זה סבידה, שזה עצם דיונון
זה בריא/טבעי יותר, וקל יותר לאכילה כי זה רך יחסית לאבן גיר.
תתחדשי

תודה רבה על המענה המהיר.
הוא נגמל מדייסה.
כנראה שהוא לא היה רעב כי לפני שעה הוא אכל מכף ידי!
ונדמה לי שהצקצוק זה בגלל עייפות כי זה היה אתמול בלילה
שאלה נוספת- אני משחררת אותו לפעמים בחדר והוא עף בצורה מרשימה... ונתלה מעל המראה!!!
ושם הוא מתחנחן מול עצמו אבל הוא תלוי בצורה לא יציבה כי אין שם מקום.
לאפשר לו לעוף כך בחדר או שמא עלי להגביל אותו
החלונות סגורים כמובן.
הוא נגמל מדייסה.
כנראה שהוא לא היה רעב כי לפני שעה הוא אכל מכף ידי!
ונדמה לי שהצקצוק זה בגלל עייפות כי זה היה אתמול בלילה
שאלה נוספת- אני משחררת אותו לפעמים בחדר והוא עף בצורה מרשימה... ונתלה מעל המראה!!!
ושם הוא מתחנחן מול עצמו אבל הוא תלוי בצורה לא יציבה כי אין שם מקום.
לאפשר לו לעוף כך בחדר או שמא עלי להגביל אותו
החלונות סגורים כמובן.
יש סכנה ניכרת בכך שאינך גוזרת את נוצות התעופה, אם החלטת כך ואת יודעת מהם הסיכונים אין אפשרות להגביל אותו , הדבר היחיד זה לא לשחררו אל מחוץ לכלוב וחבל. המלצה שלי היא להגביל את כושר התעופה לבטיחותו של התוכי.
גם אני ממליצה לגזור נוצות תעופה.. 

העניין הוא שהוא ממש קטן, בן חודש וחצי בערך, הוא עף יפה מאוד אבל לא כדאי לחזק לו את הכנפיים קודם שגוזרים ?
לא כדאי לחכות קצת?
בנוסף, יש לי כלב בבית והוא אמנם לא נמצא בחדר שלו אבל אני מרגישה צורך שתהיה לו יכולת לעוף במידה והוא ירגיש שהוא בסכנה.
איזה כנפיים צריך לקצוץ בכדי שהוא יוכל עדיין לעוף קצת ?
מה דעתכן?
לא כדאי לחכות קצת?
בנוסף, יש לי כלב בבית והוא אמנם לא נמצא בחדר שלו אבל אני מרגישה צורך שתהיה לו יכולת לעוף במידה והוא ירגיש שהוא בסכנה.
איזה כנפיים צריך לקצוץ בכדי שהוא יוכל עדיין לעוף קצת ?
מה דעתכן?
כדאי לגזור כדי שלא יהיה מאוחר מידי,תוכי יכול לחזק את שירי הכנף גם על ידי ניפנוף במקום ללא תעופה, לגבי הכלב יש להקפיד על הפרדה שכשהתוכי והכלב נמצאים ביחד באותו חדר.
קיטום נוצות בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
קיטום נוצות בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
מסכימה עם אלי..
הוא יחזק את הכנפיים כשהוא ינופף בהן..
וגם כשיתחילו לצמוח לו נוצות חדשות (מחליף נוצות פעמיים בד"כ.. לפעמים פעם בשנה) תהיה יותר התנגדות כשהוא ינופף בכנפיים
אז גם ככה הוא יחזק את השרירים...
תשגיחו כשהכלב והתוכי משוחררים יחד.. גם עם וגם בלי יכולת תעופה עלול לקרות אסון
התוכי גם יכול לנסות להתקרב ולא להרגיש בסכנה אם הכלב יחליט לתקוף פתאום כחלק ממשחק..
בקיצור לגזור בהקדם, ולהשגיח, יהיה בסדר
הוא יחזק את הכנפיים כשהוא ינופף בהן..
וגם כשיתחילו לצמוח לו נוצות חדשות (מחליף נוצות פעמיים בד"כ.. לפעמים פעם בשנה) תהיה יותר התנגדות כשהוא ינופף בכנפיים
אז גם ככה הוא יחזק את השרירים...
תשגיחו כשהכלב והתוכי משוחררים יחד.. גם עם וגם בלי יכולת תעופה עלול לקרות אסון
התוכי גם יכול לנסות להתקרב ולא להרגיש בסכנה אם הכלב יחליט לתקוף פתאום כחלק ממשחק..
בקיצור לגזור בהקדם, ולהשגיח, יהיה בסדר

תודה לכם!
אבצע זאת בקרוב.
שאלה נוספת: כיצד אני יכולה לדעת שהתוכי מרגיש נוח לידי ?
הוא קופצני על הידיים שלי, הוא נותן לי ללטף לו את הבטן, אבל כשאני מנסה ללטף אותו בכנפיים או בראש הוא נרתע לאחור.
בנוסף, הוא מצייץ כשאני עושה לו מקלחת או כשאני משחררת אותו בחדר (זה אומר שהוא שמח..? )
אני רוצה לדעת מתי להתחיל לאלף אותו, ואני מבינה שהתנאי הוא שהוא ירגיש נוח לידי
אבצע זאת בקרוב.
שאלה נוספת: כיצד אני יכולה לדעת שהתוכי מרגיש נוח לידי ?
הוא קופצני על הידיים שלי, הוא נותן לי ללטף לו את הבטן, אבל כשאני מנסה ללטף אותו בכנפיים או בראש הוא נרתע לאחור.
בנוסף, הוא מצייץ כשאני עושה לו מקלחת או כשאני משחררת אותו בחדר (זה אומר שהוא שמח..? )
אני רוצה לדעת מתי להתחיל לאלף אותו, ואני מבינה שהתנאי הוא שהוא ירגיש נוח לידי

אם הוא מאפשר לך ללטף אותו לדעתי הוא מרגיש מספיק נוח לידך..
תוכים רגישים לרוב למגע בגב ובכלל באזור האחורי שלהם, כי זו נקודת תורפה..
כשנוגעים בהם בגב אין לה יכולת להגן על עצמם והם בעצם חשופים לפגיעה.. בגלל זה יש תוכים שיעדיפו שלא יגעו בהם באזור הזה
לעומת זאת תוכים בד"כ מאוד אוהבים כשמלטפים אותם בראש.. אולי כשאת מנסה ללטף את הראש הוא חושש שתנסי לגעת בגב ובגלל זה
הוא נלחץ מהסיטואציה..
אני מציעה שתתרכזי באזורים שהוא כן מאפשר לך לגעת בהם, ולא ללטף יותר מדי זמן..
לאט לאט תנסי שוב ללטף קצת באזור המצח - כשאת מחזיקה את האצבע מולו ומתקרב אליו לאט,
כלומר לא לגשת אליו עם היד מעליו או מאחוריו
בהחלט, תוכי מצייץ הוא תוכי שמח. בעיקר תוכונים הם פעילים וקופצניים ואוהבים לקשקש הרבה
לדעתי את יכולה להתחיל לאלף.. בהצלחה
תוכים רגישים לרוב למגע בגב ובכלל באזור האחורי שלהם, כי זו נקודת תורפה..
כשנוגעים בהם בגב אין לה יכולת להגן על עצמם והם בעצם חשופים לפגיעה.. בגלל זה יש תוכים שיעדיפו שלא יגעו בהם באזור הזה
לעומת זאת תוכים בד"כ מאוד אוהבים כשמלטפים אותם בראש.. אולי כשאת מנסה ללטף את הראש הוא חושש שתנסי לגעת בגב ובגלל זה
הוא נלחץ מהסיטואציה..
אני מציעה שתתרכזי באזורים שהוא כן מאפשר לך לגעת בהם, ולא ללטף יותר מדי זמן..
לאט לאט תנסי שוב ללטף קצת באזור המצח - כשאת מחזיקה את האצבע מולו ומתקרב אליו לאט,
כלומר לא לגשת אליו עם היד מעליו או מאחוריו
בהחלט, תוכי מצייץ הוא תוכי שמח. בעיקר תוכונים הם פעילים וקופצניים ואוהבים לקשקש הרבה
לדעתי את יכולה להתחיל לאלף.. בהצלחה