ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

amia
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר

שליחה על ידי amia »

לפני שבוע התוכית שלי (היא בת כ-11 חודשים ואין בבית תוכי נוסף) הטילה ביצה בפעם הראשונה. היום היא הטילה ביצה נוספת.
אנחנו עושים מה שידוע לי שצריך:

1) היא ישנה מספיק שעות (מ21:00 עד בערך 7:00).
2) אין לה תא הטלה.
3) אין לה מגע עם לתוכים אחרים.
4) היא מקבלת תזונה טובה וחשיפה לשמש

בנוסף לא זרקנו את הביצים שהוטלו.

רציתי לדעת אם יש דברים נוספים שאנו צריכים לדעת או\ו לעשות כדי למנוע בעיות עקב הטלה?

נ.ב., האם אחרי שבוע זהו אותו סבב הטלה או סבב נפרד? והאם ביצה אחת להטלה זה רגיל?
נערך לאחרונה על ידי amia ב 06 אוקטובר 2011 10:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

Re: הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר

שליחה על ידי shayh »

אין סיבה לדאגה, זה בסדר
רק לדאוג למזון טוב ועשיר, סידן וחלבון והכל בסדר
למה לא להביא לה זכר ?
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

2218 כתב:למה לא להביא לה זכר ?
היא מאד מחוברתת ותוכי נוסף יפגע בכך.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מסכימה עם שי, כל עוד התזונה עשירה לא תהיה בעיה

יכול להיות שתהיה הפסקה בהטלה ולאחר מספר ימים הנקבה תטיל שוב. "סבב" זה מחזור אחד של הטלה-דגירה-גידול צאצאים
(לפחות ככה הבנתי)

ביצה אחת להטלה זה לא הממוצע אבל יכול לקרות, כמו נקבות שמטילות 8 ואפילו יותר ביצים בסבב אחד..
יש יוצאים מן הכלל מסיבות שונות

יכול להיות בגלל שזו הטלה ראשונה ו/או בגלל שאין לה תא אז היא הפסיקה אחרי הראשונה והמשיכה רק לאחר מספר ימים

אחרי שהיא תסיים להטיל יתכן והיא תדגור קצת. כשהיא תאבד עניין/אם היא לא דוגרת תוכל להוציא את הביצים
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

היא לא ממש דוגרת על הביצה. מדי פעם אני רואה אותה מגלגלת אותה בעזרת המקור אבל רוב הזמן היא לא מתייחסת אליה בכלל.
כמה זמן להשאיר את הביצים?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

רק אחרי שהיא תסיים להטיל.. היא אמורה להמשיך להטיל ביצה אחת כל יומיים, כשהיא תפסיק להטיל ובמידה והיא לא מנסה לדגור
אפשר להוציא את הביצים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר בנוסף לשנות מיקום של הכלוב ושינוי סידור פנים הכלוב , לשנות מיקום כללי אוכל צעצועים ואם יש פינה מועדפת עליה שם היא מטילה להעביר לשם צעצוע כדי ליצור לה אי נוחות.
שירלי הגדירה את התהליך שנקרא "סבב" במדוייק. ההטלה עצמה גורמת לאם לאבד אנרגיות חיוניות ובמידה והיא לא תקבלם חזרה דרך המזון יהיו לה חוסרים, כל זמן שהתזונה מלאה ומכילה את כל אבות המזון הנדרשים אין בעייה . מעבר להטלה האם מוציאה לא מעט אנרגיות בתהליך הדגירה וחימום הביצים וכמובן לאחר מכן בהאכלת הגוזלים. לכן המחזור כולו נקרא סבב .
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

55 כתב:אפשר בנוסף לשנות מיקום של הכלוב ושינוי סידור פנים הכלוב , לשנות מיקום כללי אוכל צעצועים ואם יש פינה מועדפת עליה שם היא מטילה להעביר לשם צעצוע כדי ליצור לה אי נוחות.
שירלי הגדירה את התהליך שנקרא "סבב" במדוייק. ההטלה עצמה גורמת לאם לאבד אנרגיות חיוניות ובמידה והיא לא תקבלם חזרה דרך המזון יהיו לה חוסרים, כל זמן שהתזונה מלאה ומכילה את כל אבות המזון הנדרשים אין בעייה . מעבר להטלה האם מוציאה לא מעט אנרגיות בתהליך הדגירה וחימום הביצים וכמובן לאחר מכן בהאכלת הגוזלים. לכן המחזור כולו נקרא סבב .
היא הטילה בתוך הכלוב שלה.
מדי זמן מה אנחנו מחליפים את הצעצועים בכלוב, מחליפים ענף, ומחליפים בין מיכל האוכל למיכל המים. אנחנו גם מוציאים אותה עם הכלוב החוצה לקבל קצת שמש כמעט כל יום לזמן קצר. נראה לי פחות או יותר שזה המקסימום שאפשר לשחק בארגון הכלוב שלה.
זה הקטע המוזר הייתי מודע לרוב מה שכדאי לעשות ועשיתי זאת אך היא בכל זאת הטילה...
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

4007 כתב:רק אחרי שהיא תסיים להטיל.. היא אמורה להמשיך להטיל ביצה אחת כל יומיים, כשהיא תפסיק להטיל ובמידה והיא לא מנסה לדגור
אפשר להוציא את הביצים
מכיון שעבור שבוע בין הביצים הקודמות האם כדאי לחכות יותר מיומיים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אבקש להשתמש בכפתור "ערוך" שנמצא בתחתית ההודעה ולא לכתוב הודעה אחר הודעה בזמן העריכה שמוקצב. תודה.

לא תמיד אפשר למנוע הטלות , על אף הפעולות שנקטת שהן פעולות מעולות בפני עצמן עדיין ברוב המקרים התוכי תטיל במיוחד אם היא כבר התחילה.
האם יש הפסרה של שבוע בין ההטלה האחרונה? זו הייתה הכוונה?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”