יש לי זוג קוקוטילים וזוג תוכונים חצי אנגליים בכלוב 1.5 מ"ר, גובה 1.8מ'.
אני משקיע במזון ירוק כמו מלפפון, גזר מרוסק, תפוח, זרעים וקטניות מושרים, והתוכים כמעט ולא נוגעים בזה. תוך רבע שעה הנמלים כבר חוגגות על זה ואני נאלץ לזרוק את זה. הם אוכלים רק תערובת יבשה וכמובן מתים על גרעיני חמניות.
גם הזוג גרינצ'יקים שלי אוכלים רק יבש ואת היתר הם משאירים לנמלים. הפינקים דוקא אוכלים הכל יפה. מה עושים? איך להרגיל את התוכים למזון יותר בריא. אולי להפסיק להם תערובת למס' ימים ולתת רק ירקות והשריה? ואח"כ לשלב תערובת? הם כבר חודשיים ויותר אצלי.לעומת זאת, יש לי קוקוטיל האכלת יד בן חצי שנה שאוכל יפה את השריה של זרעים וקטניות. תודה לעוזרים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכים לא אוכלים דבר מלבד תערובת קוקוטילים
מנהל: מפקחים
Re: התוכים לא אוכלים דבר מלבד תערובת קוקוטילים
שלום
קודם כל לא להגזים עם כמות גרעיני החמניה
כדי שתקבל פרופורציות לזוג אנגליים לא צריך יותר מעיגול אחד של גזר(כמו שחותכים עיגולים של מלפפון עם בצל)כך שאם הם אוכלים את זה זה בסדר גמור ולא מעט
תתן יותר ירקות, את הגזר נראה לי עדיף שלא לרסק ,וירק עלים
אתה יכול לנסות פעם אחת להוציא להם את התערובת חצי שעה לפני הזמן בו ה רגילים לאכול ואז לשים להם תערובת השריה וירק בזמן בו הם אוכלים בד''כ -תנסה פעם אחת רק כדי שיטעמו ואחרי זה אני מאמין שהם כבר יטרפו את זה במיוחד כשיהיו גוזלים
קודם כל לא להגזים עם כמות גרעיני החמניה
כדי שתקבל פרופורציות לזוג אנגליים לא צריך יותר מעיגול אחד של גזר(כמו שחותכים עיגולים של מלפפון עם בצל)כך שאם הם אוכלים את זה זה בסדר גמור ולא מעט
תתן יותר ירקות, את הגזר נראה לי עדיף שלא לרסק ,וירק עלים
אתה יכול לנסות פעם אחת להוציא להם את התערובת חצי שעה לפני הזמן בו ה רגילים לאכול ואז לשים להם תערובת השריה וירק בזמן בו הם אוכלים בד''כ -תנסה פעם אחת רק כדי שיטעמו ואחרי זה אני מאמין שהם כבר יטרפו את זה במיוחד כשיהיו גוזלים
Re: התוכים לא אוכלים דבר מלבד תערובת קוקוטילים
כדאי לשים להם ממש מוקדם בבוקר, ובצהריים - אחה"צ, אלו השעות שהם אוכלים יותר בד"כ
ואפשר להוציא את התערובת לשעה כדי לעודד אותם לטעום מהירקות/השרייה, אבל הם יתרגלו גם בלי שתאלץ אותם...
אתה יכול לנסות לעשות מעין שיפוד עם חלקי ירקות, להשחיל אותם על חוט כותנה/טבעי או על מקל דק מבמבוק,
ולקשור את המקל/חוט לגג הכלוב ליד הענף שהם עומדים עליו בד"כ, וככה לא תהיה לנמלים גישה (לפחות ככה נראה לי),
ומצד שני המזון יהיה נגיש ומושך יותר
תמשיך להציע מדי יום, חשוב להתמיד כי ככל שהם יחשפו לזה יותר, הם יתרגלו מהר יותר
אל תשים כמויות גדולות כי חבל לזרוק באמת
כמו שנריה כתב לדוגמא לשני תוכים מספיק טבעת מלפפון וטבעת גזר, וחצי עלה חסה לדוגמא..
פשוט לתת מעט מכל ירק כי הכל ביחד יוצא כמות גדולה יחסית
ככל שזה יהיה צבעוני זה גם ימשוך אותם יותר... אז אל תתן רק ירוקים, אפשר לתת גמבה, סלק, תירס (משוגעים על זה)
סלרי, כרוב לבן או סגול, ברוקולי..
בהצלחה
ואפשר להוציא את התערובת לשעה כדי לעודד אותם לטעום מהירקות/השרייה, אבל הם יתרגלו גם בלי שתאלץ אותם...
אתה יכול לנסות לעשות מעין שיפוד עם חלקי ירקות, להשחיל אותם על חוט כותנה/טבעי או על מקל דק מבמבוק,
ולקשור את המקל/חוט לגג הכלוב ליד הענף שהם עומדים עליו בד"כ, וככה לא תהיה לנמלים גישה (לפחות ככה נראה לי),
ומצד שני המזון יהיה נגיש ומושך יותר
תמשיך להציע מדי יום, חשוב להתמיד כי ככל שהם יחשפו לזה יותר, הם יתרגלו מהר יותר
אל תשים כמויות גדולות כי חבל לזרוק באמת
כמו שנריה כתב לדוגמא לשני תוכים מספיק טבעת מלפפון וטבעת גזר, וחצי עלה חסה לדוגמא..
פשוט לתת מעט מכל ירק כי הכל ביחד יוצא כמות גדולה יחסית
ככל שזה יהיה צבעוני זה גם ימשוך אותם יותר... אז אל תתן רק ירוקים, אפשר לתת גמבה, סלק, תירס (משוגעים על זה)
סלרי, כרוב לבן או סגול, ברוקולי..
בהצלחה