ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

amia
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר

שליחה על ידי amia »

55 כתב:אבקש להשתמש בכפתור "ערוך" שנמצא בתחתית ההודעה ולא לכתוב הודעה אחר הודעה בזמן העריכה שמוקצב. תודה.

לא תמיד אפשר למנוע הטלות , על אף הפעולות שנקטת שהן פעולות מעולות בפני עצמן עדיין ברוב המקרים התוכי תטיל במיוחד אם היא כבר התחילה.
האם יש הפסרה של שבוע בין ההטלה האחרונה? זו הייתה הכוונה?
סליחה. לא ידעתי שאפשר בתגובה אחת לצטט שתי תגובות שונות.
כן, כפי שכתבתי היא הטילה ביצה לפני שבוע ואחת נוספת היום.
מתי אם כן צריך להתערב או לטפל בצורה מיוחדת בתופעה (אני מבין שיש זריקות מיוחדות וכדומה)?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הייתי פונה להתערבות וטרינרית בטח שלא בשלב מוקדם כל כך, תוכונית יכולה להטיל 6-5 ביצים בוצע 3-4 פעמים בשנה ללא בעייה בריאותית.
אם היא הטילה את הביצה האחרונה היום השאר את הביצה , אין מה למהר בהוצאת הביצים מאחר וזה יכול רק לזרז את ההטלות הבאות.
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

55 כתב:לא הייתי פונה להתערבות וטרינרית בטח שלא בשלב מוקדם כל כך, תוכונית יכולה להטיל 6-5 ביצים בוצע 3-4 פעמים בשנה ללא בעייה בריאותית.
אם היא הטילה את הביצה האחרונה היום השאר את הביצה , אין מה למהר בהוצאת הביצים מאחר וזה יכול רק לזרז את ההטלות הבאות.
כמובן אני לא יודע אם זו אכן הביצה האחרונה או שהיא תמשיך להטיל בימים הקרובים...

בנושא התזונה. מישמיש אוכלת בד"כ כופתיות ותזונה משלימה של ירקות וקליפות ביצים ומדי כמה ימים תערובת השריה (גם הכופתיות וגם תערובת ההשריה נקנו אצלכם מתוכינפו).

היום כשבאתי להכין לה תערובת השריה חדשה (אני מכין כמות שמספיקה לחודש) גיליתי שהשקית מלאה חרקים (חדקניות) אז זרקתי את הכל. האם מתוכנן משלוח בזמן הקרוב? האם זה דחוף לקבל השריה כתזונה משלימה וכדאי שאקפוץ בהקדם לקנות אצלכם?
בנוסף, ראיתי בthread אחר שכדאי להוסיף אבן גיר ואבן ויטמין. מה ההמלצה שלכם בנושא? האם אתם מוכרים זאת בתוכינפו (לא ראיתי באתר)?

התלבטתי אם להתחיל לזה thread חדש אך נראה לי שזה שאלת המשך של הנושא המקורי אז השארתי את זה שם.
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gili456 »

שלום amia
מדוע בכלל מטילה התוכית שנמצאת לבד בבית הביצים?
ההסבר פשוט:הצורך הביולוגי להתרבות גורם לתוכית להטיל ביצים למרות שהיא חיה ללא זכר. הביצים האלו אינן פוריות כמובן וגם אם התוכית תדגור עליהן בשקידה הן לא יבקעו!זה בידיוק מה שקורה אצל תרנגולות:מגדלים אותן ללא זכר ומעודדים אותן באמצעים שונים להטיל ביצים.אלו הן הביצים שאנו אוכלים.
תופעה זו אופיינית לתוכים קטנים כמו תוכונים קוקטלים וציפורי אהבה ובכלל לא צריך לדאוג אם תרצה/י עד מידע אשמח לתת!(:
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

נשמע שהתזונה שלה בסדר גמור...

לגביי משלוחים זה לא בדיוק המקום לשאול (פורום מכירות /תיבה הפרטית)

לא יודעת אם אפשר להגדיר "דחוף", זה חשוב לה כדי שהתזונה שלה תהיה טובה ולא יהיו חוסרים.. ההשפעות של חוסרים בתזונה
הן לא מיידיות בד"כ (תלוי במצב כמובן)
אבל כן, השרייה, והנבטה בעיקר, תורמים ויטמינים ומינרלים חשובים מאוד לתוכים, ומומלץ לספק להם זאת על בסיס קבוע
בעיקר לנקבה שמטילה.. היא צריכה סידן וחלבונים

לגביי החרקים בשקית - אני מעל שנה קונה את ההשרייה הזו ולא נתקלתי בחרק אחד
איך אתה מאחסן את התערובת? חשוב שתהיה בכלי הרמטי... אני גם שמה במקפיא כדי לשמור על טריות וכדי למנוע כניסת חרקים
כלומר מקפיאה את התערובת יבשה ומוציאה משם כל יומיים בערך כמות כדי להכין לתוכים... למרות שאפשר להקפיא גם לאחר ההכנה.

לגביי אבן גיר אני ארשום את דעתי
אבן גיר פחות מומלצת, אבל במידה ואי אפשר לספק מקור סידן יותר טוב אז כמובן שעדיף אבן גיר מאשר כלום.
אני לדוגמה לא השגתי סבידות עד לפני זמן מה, ונאלצתי לקנות לתוכים אבן גיר..הם אכלו ממנה, ואז השגתי סבידות ושמתי בכלוב
ומאותו רגע הם לא "קירקפו" - הם חיסלו את הסבידה כולה כולל החלק הקשיח... והתעלמו לגמרי מאבן הגיר. יותר מזה אין לי מה להוסיף
התוכים כנראה יודעים מה הסידן שיותר טוב להם

לגביי אבן ויטמינים, תוכי שמקבל תערובת עשירה עם הרבה סוגי זרעים, כופתיות, פרי וירק, השרייה והנבטה על בסיס קבוע ומקור סידן
קבוע - לא צריך תוספות של ויטמינים. זה מיותר ועלול להזיק כי עודף ויטמינים מסויימים עלול לגרום להרעלה (עם תסמינים של חולשה וכד')
כי יש ויטמינים שלא מסיסים במים והגוף לא מסוגל להפריש אותם גם אם יש עודף מהם...
תוכי שלא מקבל תזונה עשירה, אלא רק דוחן ואבן ויטמינים, זה כמו שבנאדם יחיה על לחם וישתה הרבה כדורי ויטמינים ותוספי מזון...
זה לא תזונה טובה בכלל לדעתי ולא מומלצת...

בהצלחה תמונה
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

4007 כתב:נשמע שהתזונה שלה בסדר גמור...

לגביי החרקים בשקית - אני מעל שנה קונה את ההשרייה הזו ולא נתקלתי בחרק אחד
איך אתה מאחסן את התערובת? חשוב שתהיה בכלי הרמטי... אני גם שמה במקפיא כדי לשמור על טריות וכדי למנוע כניסת חרקים
כלומר מקפיאה את התערובת יבשה ומוציאה משם כל יומיים בערך כמות כדי להכין לתוכים... למרות שאפשר להקפיא גם לאחר ההכנה.

לגביי אבן גיר אני ארשום את דעתי
אבן גיר פחות מומלצת, אבל במידה ואי אפשר לספק מקור סידן יותר טוב אז כמובן שעדיף אבן גיר מאשר כלום.
אני לדוגמה לא השגתי סבידות עד לפני זמן מה, ונאלצתי לקנות לתוכים אבן גיר..הם אכלו ממנה, ואז השגתי סבידות ושמתי בכלוב
ומאותו רגע הם לא "קירקפו" - הם חיסלו את הסבידה כולה כולל החלק הקשיח... והתעלמו לגמרי מאבן הגיר. יותר מזה אין לי מה להוסיף
התוכים כנראה יודעים מה הסידן שיותר טוב להם

לגביי אבן ויטמינים, תוכי שמקבל תערובת עשירה עם הרבה סוגי זרעים, כופתיות, פרי וירק, השרייה והנבטה על בסיס קבוע ומקור סידן
קבוע - לא צריך תוספות של ויטמינים. זה מיותר ועלול להזיק כי עודף ויטמינים מסויימים עלול לגרום להרעלה (עם תסמינים של חולשה וכד')
כי יש ויטמינים שלא מסיסים במים והגוף לא מסוגל להפריש אותם גם אם יש עודף מהם...
תוכי שלא מקבל תזונה עשירה, אלא רק דוחן ואבן ויטמינים, זה כמו שבנאדם יחיה על לחם וישתה הרבה כדורי ויטמינים ותוספי מזון...
זה לא תזונה טובה בכלל לדעתי ולא מומלצת...

בהצלחה תמונה
תודה שירלי על ההסבר המפורט.

לגבי החרקים בהשריה. לא ידעתי שצריך לשמור בהקפאה (זו שקית די גדולה והיא תתפוס הרבה מקום במקפיא) ונאמר לי שמספיק לשמור במקום חשוך ומוצל (שמרתי בשקית אטומה באזור מתאים בבית). הקפאתי את התערובת לאחר הכנה אך לא לפניה. אדע לפעם הבאה שאמורים לשמור במקפיא את הכל. לא בטוח אם כלי הרמטי יספיק כי הבנתי שהחרקים באים בד"כ מביצים בתוך התערובת ולא מבחוץ אבל הקפאה מחסלת אותם בודאות.

לא ידעתי שיש הבדל בין אבן גיר לסבידה - תודה על ההסבר.
כנ"ל לגבי אבן ויטמינים - חשבתי כמובן להשתמש בזה כתוספת אבל אני מבין מהמלצתך שזה לא מומלץ.

נ.ב., אתמול היא הטילה ביצה נוספת אך הפעם היא היתה שבורה (כנראה הטילה אותה ממקל העמידה) אז הוצאתי את הביצה השבורה מהכלוב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את התערובת צריך להחזיק במקום קריר ויבש ללא לחות בכלי אטום. אם יש אפשרות לשים במקרר או בהקפאה כמובן שזה טוב יותר.
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

קריר ויבש ללא לחות (יחסית לארץ - מרתף היין שלי בשיפוציםתמונה) זה היה אבל כלי אטום זה לא (אני מבין ששקית אטומה זה לא מספיק אטום לצורך העניין).
אם הייתי שם בכלי פלסטיק אטום זה היה מספיק גם ללא ההקפאה או שהחרקים באים מבפנים וזה לא היה משנה?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

שקית, גם אם היא קשורה היטב, היא לא טובה מספיק כי החרקים והנמלים ואפילו עכברים (כי היו גם כאלו שגילו שעכברים אכלו להם
מהתערובת) יכולים לעשות חור בשקית ולהכנס ככה... לכן עדיף פלסטיק ושתהיה סגירה הרמטית כדי למנוע כניסת חרקים.

במידה ונכנסו חרקים לתערובת - אם באריזה ואם לאחר שהתערובת עברה לכלי חדש- גם אם הכלי יסגר הרמטי זה לא יעזור כי יש חרקים
בפנים, אז צריך לפזר את התערובת בשמש לכמה זמן כדי להרחיק אותם, ואז לארוז שוב הרמטית, או פשוט להקפיא את התערובת

אני לא תמיד שמתי בהקפאה אלא רק בחודשים האחרונים כי מאז שעלה מספר התוכים בביתי אני קונה כמויות גדולות יותר וכדי לשמור על
טריות אני מקפיאה... (מגירה שלמה במקפיא זה רק אוכל לתוכים... תמונה) ולפני שהתחלתי להקפיא לא נתקלתי בחרקים..
יש לנו גם במזווה קטניות ודגנים ואין שום מזיקים..

לסיכום אין צורך להקפיא אם יש לך כמות קטנה.. רק לשמור בכלי אטום במקום מוצל .. אבל במידה ויש חרקים אפשר להקפיא.

אם אתה רואה שיש חורים בהרבה מהזרעים או שיש הרבה פרורים בשקית או בכלי, כלומר יש נזק לחצי או לרוב הזרעים בתערובת אז
כדאי להשליך לדעתי את הכל
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

4007 כתב: אם אתה רואה שיש חורים בהרבה מהזרעים או שיש הרבה פרורים בשקית או בכלי, כלומר יש נזק לחצי או לרוב הזרעים בתערובת אז
כדאי להשליך לדעתי את הכל
זה מה שעשיתי. ראיתי שיש נזק שקל להבחין בעין בהרבה זרעים ואבקה בשקית אז זרקתי הכל (משהו כמו קילו פלוס). אני מעדיף לא לקחת סיכונים מיותרים בקשר לתוכי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”