ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר
מנהל: מפקחים
Re: הטלת ביצים אצל תוכית ללא זכר
לעיתים על אף תהליך הניפוי של הזרעים ימצאו ביצי חרקים שבתהליך לא הושמדו, הביצים יבקעו בתנאי חום ולחות או באיחסון לקוי לכן הקפאת הזרעים או שמירתם בקירור תמנע זאת, במידה והאיחסון אינו בקירור ובמידה ורואים חרקים מיד להניס להקפאה, ההקפאה מחסלת את החרקים.
במידה ורואים שיש כבר פגיעה בזרעים כמו אבקה או הצטברות של עובד יש להשליך את הזרעים ולא להשתמש בהם.
במידה ורואים שיש כבר פגיעה בזרעים כמו אבקה או הצטברות של עובד יש להשליך את הזרעים ולא להשתמש בהם.
זה לא קשור לזכר מהביצים (גם אם היא תנסה לדגור) לא יבקע כלום
----------
----------

לא הבנתי את התגובה. ברור שלא יבקע כלום. זו בדיוק הבעייה. זה מעמיס עליה אבל חסר תכלית.7044 כתב:זה לא קשור לזכר מהביצים (גם אם היא תנסה לדגור) לא יבקע כלום
דרך אגב היא הטילה ביצה רביעית ועכשיו היא דוגרת עליהם בקנאות רבה (לא מעונינת שיתקרבו אליה בחלק זה של הזמן). אנחנו נותנים לה "פרטיות" בקטעים אלו.
אולי היא חושבת שיבקע משהו אם היא תדגור.
אבל אני חושב שתביא לה תוכי זכר
אבל אני חושב שתביא לה תוכי זכר
----------
----------

אני חושבת גם שצריך להביא זכר!
תזכור כל פעם שהיא מטילה הסידן בגוף שלה מופחת אז שים לה אבן סידן!!
תזכור כל פעם שהיא מטילה הסידן בגוף שלה מופחת אז שים לה אבן סידן!!
בהמשך לשאלה. האם זה שיש לה לשלשת נוזלית זה אופיני בתקופה זו?
לעיתים נגרמים שינויים במרקם ובכמות הלשלשת בגלל ישנויים הורמונלים , כשתוכי דוגר בתוך תא הוא ממעט לצאת ואוגר לשלשת או מתאפק ולאחר מכן מלשלש כמות גדולה, אצלכם התוכי הטילה על ריצפת הכלוב אני מבין כך שאולי התופעה של התאפקות שונה, בכל מקרה שינויים בלשלשת יכולים להיות ואם התוכי מתנהגת כרגיל זה לא צריך להדאיג.
תודה אלי. היא לא מתנהגת ממש כתמול שלשום כפי שאמרתי אך היא נראית בריאה ובסדר בסך הכל.
אני מבין שדי קשה למצוא סבידה (אין אצל תוכישופס וגם לא בשתי חנויות שהתקשרתי לשאול). מה לגבי מזון ביצים בהשוואה לאבן גיר? או אולי אם אני נותן קליפות ביצים אין צורך באף אחד מהשניים?4007 כתב:נשמע שהתזונה שלה בסדר גמור...
לגביי אבן גיר אני ארשום את דעתי
אבן גיר פחות מומלצת, אבל במידה ואי אפשר לספק מקור סידן יותר טוב אז כמובן שעדיף אבן גיר מאשר כלום.
אני לדוגמה לא השגתי סבידות עד לפני זמן מה, ונאלצתי לקנות לתוכים אבן גיר..הם אכלו ממנה, ואז השגתי סבידות ושמתי בכלוב
ומאותו רגע הם לא "קירקפו" - הם חיסלו את הסבידה כולה כולל החלק הקשיח... והתעלמו לגמרי מאבן הגיר. יותר מזה אין לי מה להוסיף
התוכים כנראה יודעים מה הסידן שיותר טוב להם
לגביי אבן ויטמינים, תוכי שמקבל תערובת עשירה עם הרבה סוגי זרעים, כופתיות, פרי וירק, השרייה והנבטה על בסיס קבוע ומקור סידן
קבוע - לא צריך תוספות של ויטמינים. זה מיותר ועלול להזיק כי עודף ויטמינים מסויימים עלול לגרום להרעלה (עם תסמינים של חולשה וכד')
כי יש ויטמינים שלא מסיסים במים והגוף לא מסוגל להפריש אותם גם אם יש עודף מהם...
תוכי שלא מקבל תזונה עשירה, אלא רק דוחן ואבן ויטמינים, זה כמו שבנאדם יחיה על לחם וישתה הרבה כדורי ויטמינים ותוספי מזון...
זה לא תזונה טובה בכלל לדעתי ולא מומלצת...
בהצלחה
בזמן האחרון 'קשה למצוא סבידה-נכון. כי איסרו את היבוא של המוצר הזה אם אני לא טועה.
אני הזמנתי קילו מבחור שעושה משלוחים
אני הזמנתי קילו מבחור שעושה משלוחים

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"