ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי לא רוצה לאכול כופתיות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: גילי

התוכי לא רוצה לאכול כופתיות

שליחה על ידי gili456 »

שלום
יש לי תוכי קוויקר וקניתי אותו ממגדל שלא האכיל אותו בכופתיות ורק בגרעינים.
קניתי כופתיות והתוכי לא רוצה לאכול אותם ניסיתי בכמה אפשרויות: הבאת צ'ופר,מיכל של כופתיות יותר גבוה ממיכל הגרעינים
(תוכים תמיד בוחרים את המקום הגבוה ביותר).
וזה לא עוזר.
איזה עוד אפשרויות ניתן לעשות להאכלת כופתיות?
תוכים אוהבים את הכופתיות בכלל?
תודה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: כופתיות

שליחה על ידי matan_175 »

במידה והתוכי בריא תוציא תגרעינים בבוקר ותחזיר רק בערב בזמן שאין גרעינים תשים כופתיות תוך 3 יום אני כמעת בתוך שהוא יזלול כופתיות תוכים מעדיפים גרעינים אז שימי בכמות קטנה כל יום כדי שלא ישבעה ...... או שתיתני בתור צופר .........
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: כופתיות

שליחה על ידי eli_lea »

תוכים בוחרים את המקום הגבוה לעמידה אך אין קשר לגובה ולסוג המזון, כשירצו לאכול מזון אהוב ירדו גם לתחתית הכלוב בדיוק כפי שבטבע הם יורדים לחפש מזון על פני הקרקע.

ההעברה מגרעינים לכופתיות די קשה לתוכי, מזן אהוב ומוכר כמו גרעינים לא מוחלף ברצון ולכן עדיף להרגיל את התוכי מיד עם גמילתו לסוג המזון הזה.
בכל מקרה כששני המזונות נמצאים יחדיו בכלוב התוכי כמובן לא יגש לכופתיות ויעדיף את הגרעינים על פניהם ולכן העברת התוכי לכופתיות מצריכה הוצאת המזון לזמנים קצובים על מנת שינסה את הכופתיות ויאכל מהן.

בטבע לתוכים ההורים או חברי הלהקה מהווים דוגמא לצעירים ואכילת מזון כלשהוא נותן לצעירים את הביטחון שהמזון אינו רעיל וניתן לאכילה , זו אחת הסיבות שהתוכי בשבי מתמקד במזונות שהוא מכיר ולעיתים אינו מוכן לגעת במזון לא מוכר או שלא נראה לו.

כדי להעביר לכופתיות מומלץ מאוד לשקול את התוכי לפני תחילת התהליך, אם תוכי שמאבד במהלך התהליך מעל 10% ממשקלו יש להפסיק את התהליך ולחזור עליו לאחר כשבועיים. התהליך צריך להתבצע בצורה הבא:
1. הכרת המזון החדש לתוכי למשך שבוע לפחות, לשים את המזון קבוע בכלי נפרד וגם לערבב עם המזון שהוא רגיל אליו.
2.השלב הבא זה הוצאת המזון המוכר והשארת הכופתיות למשך היום עד לערב.
3.החזרת המזון המוכר בערב למשך חצי שעה עד שעה ולאפשר לתוכי לאכול בזמן זה ללא הפרעות ולאחר מכן להוציאו.
4.לחזור על התהליך 2 ו - 3 בכל יום תוך מעקב אחר התוכי.

הערה.
אין להתחיל את התהליך אם התוכי נראה חלש או מפתח תסמיני מחלה, התהליך צריך להיעשות אך ורק עם תוכי בריא לחלוטין.
matan_175
גוזל
גוזל

Re: התוכי לא רוצה לאכול כופתיות

שליחה על ידי matan_175 »

וואלה תתותח אתה ..........
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gili456 »

תודה רבה(:
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gili456 »

התוכי אוכל כופתיות זה משמח אותי!!
יש התקדמות! תודה לך אלי!(:
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי שמח לשמוע , עלייך להמשיך ולהקפיד שבמהלך היום כולו האוכל היחיד שינתן לו ויהיה לו נגיש יהיה כופתיות , בערב לתת תוספות בכמות קטנה .
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gili456 »

תודה יש לי עוד 2 שאלות:
זה בסדר שהביא לו כפרס גרעינים?
ומקלות דבש זה בריא לתוכי?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מותר לתת גרעינים טבעיים בלבד.. אסור לתת קלוי/מומלח

מקל דבש לדעתי מיותר.. עדיף לתת צ'ופר טבעי (גרעין חמניה/דלעת, שקד, אגוז פקאן/מלך/קשיו....)

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את יכולה לתת לתוכי גרעינים כפרס או כשיטת אילוף, שימי לב שהכמות לא תהיה גדולה מידי, אפשר לשבור כל גרעין לשתי חתיכות.
גם עם מקל דבש אפשר להשתמש באילוף, ישנם תחליפים למקלות דבש שמכילים רכיבים בריאים יותר ושהתוכים אוהבים לא פחות כגון חטיפי בריאות של חברת "בנלוקס" , את התכולה את יכולה לראות באתר בקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%97%D7%98%D ... D7%AA.html

בעיקרון כמו ששירלי ציינה אפשר לתת סוגים שונים של מוצרים טבעיים ואת רובם התוכי אוהבים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”