ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם מותר לתפוס תוכי פרא שלא עובד ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

האם מותר לתפוס תוכי פרא שלא עובד ?

שליחה על ידי zhuvnkl »

יש לי 7 קוקטילים ושני תוכונים ורק 4 קוקטילים עובדים אם זה משנה וכל השאר כולל התוכונים לא עובדים אז אם נגיד פעם ביום אני תופס אחד וסתם מלטף אותו קצת וכמובן שאני עם כפפות עבודה שהוא לא יכול להכאיב לי, זה בסדר ??
היום תפסתי את התוכון שלי ובטעות הוא עף לי מהכפפה, הוא עף באזור החצר שלי ואחרי איזה 5 דקות הצלחתי לתפוס אותו שוב .. אחרי 2 ניסיונות חחח .. באמת אני לא מבין למה הוא פשוט לא עף וזהו ..
בכל מקרה אפשר לתפוס אותם וללטף אותם קצת כי זה ממש כיף בישבילי ..
dorkok
בקיעה
בקיעה

Re: האם מותר לתפוס תוכי פרא שלא עובד ?

שליחה על ידי dorkok »

לדעתי זה פחד בשביל התוכים..
אם הקוקטיילים עובדים אתה יכול להחתים לך תוכי,או פשוט לרכוש אחד מוחתם.
בהצלחה.
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

הבעיה שבגלל הבית ספר שלי אין לי מספיק זמן להאכיל אותו כי צריך כל ארוחה בערך 6 שעות ואני לומד יותר מזה כל יום
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

זה שהתוכי עף לך מהיד זו אחת הסיבות למה לא לתפוס את התוכי
דבר נוסף לך זה נחמד אך לתוכי ממש לא,התפיסה מאוד מלחיצה אותם וגורמת להם להמון לחץ
לתוכי יש רפלקס בריחה וזה שהוא נתפס מבחינתו של התוכי זה דומה לציד, מה שאומר שהוא מרגיש ניצוד,
אז עדיף לעזוב אותם בשקט כי זה מה שטוב להם
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי נריה »

זה באמת לא טוב לתוכי אבל אתה יכול לחכות שיהיו גוזלים ופעמיים בשבוע עוד כשהם בתא לשחק איתם (פעמיים בשבוע אצל הקוקטיילים אצל התוכונים אפשר כל יום)

ואחרי שהם יוצאים מהתא קח אותם כל יום ותשחק איתם איזה חצי שעה-שעה
ויש לך תוכי מורגל
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

הוא מורגל שזה אותו דבר כמו האכלת יד ?
והוא לא יוכל לעוף ?
ההורים ימשיכו לדגור ?
באיזה גיל לעשות את זה ?
למה התוכונים שלי לא עובדים הם רק רבים כל הזמן
סמל אישי של משתמש
gili456
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gili456 »

כדי לעשות תוכי האכלת יד שהוא בוגר הינה מאמר קצת ארוך אבל שווה!קח תוכי אחד שהכי פחות פוחד מבני אדם הביתה ובמשך שלושת הימים הראשונים משאירים אותו בכלוב האכלת יד כדי שיתרגל .
5.אחרי שלוש ימים מתחילים את שלבי ההרגלה ,
שלבים:
צריך להיות בטוחים שאחרי שלושת הימים התוכי לא מפחד מאנשים העוברים ליד הכלוב,
ביום הראשון: טוב, אז מה עושים? - מתקרבים קרוב לכלוב ומתחילים לדבר עם התוכי בקול רגוע ושקט במשך כ- 5 עד 10 דקות וצריך להתמיד בזה כמה שיותר גבוה בכל מהלך ההרגלה-כל זמן פנוי שיש לכם מתישבים ליד התוכי ומדברים אליו.
ביום השני: שוב מדברים איתו (בקול שקט ורגוע!) ואחר כך לוקחים חטיף כל שהוא (חמנויות,זרעים אחרים) ולאט לאט ובזהירות מכניסים בין הסורגים- התוכי מתעניין ולאט לאט מתקרב לחטיף ובזהירות מוציע אותו, וכך לחזור על הפעולה עד שהתוכי לומד שאין לו ממה לחשוש, אחר כך התוכי מתישב ליד המקום ומחכה שתכניס שוב, אלא שהפעם,ו כשאתם מכניסים את היד, תחזיקו את החטיף ביד אחת ותכניסו בין הסורגים כשהיד השניה מחזיקה את החטיף מצד אחד ומצד אחר החטיף נמצא בכלוב.
כך למהוג, בדומה למה שעשינו בשלבי ה"דיבור" אל התוכי, בכל זמן פנוי בתהליך ההרגלה.ביום שלישי: חזרו על כל התהליכים ובמיוחד על התרגיל אם החטיף.
ביום הרביעי: מכניסים לכלוב יד מלאה באוכל וחטיפים ושמים ליד התוכי (באותו היום התוכי צריך להיות רעב, ולא אתה עלול להיקלע למצב של התעללות) התוכי מתקרב לאט לאט וטועם (היד לא זזה). יום חמישי: חוזרים על כל השלבים, במיוחד על שלב 4 .
יום שיש: כמובן חוזרים על כל השלבים, ומתחילים את שלב האצבע, שמים את האצבע ליד התוכי ומחכים, אם תוך זמן קצר הוא לא עולה יש להפסיק את הניסיונות ולהמשיך אותן ביום המחרת.
כעת, חוזרים על כל השלבי הנ"ל במשך שבוע.
בחלוף שבועיים מתהליך תחילת ההרגלה, יש לבדוק את השגת את המטרות הבאות:
1.התוכי לא מפחד מאנשים שעוברים ליד הכלוב ובמרחק של 1-2 מטר ממנו.
2.התוכי לא מפחד כשאתה מדבר איתו.
3.התוכי אוכל מהיד שלך.
4.התוכי עולה לך על האצבע שלך.
אם לא השגה ולו רק שלב אחד מהתוכי שלך, יש להפסיק את האימונים למשך כשבוע ולחזור שוב על כל השלבים הנ"ל.
רק לאחר שהשגת את המטרות הנ"ל, עוברים לשלב הבא והאחרון בהרגלה - הוצאת התוכי אל מחוץ לכלוב.
מעלים את התוכי על האצבע ומוציאים אותו לאט לאט ובזהירות ומאפשרים לו לעמוד על האצבע או על היד.
ב-ה-צ-ל-ח-ה
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

תודה על המדריך !
אבל אם אוציא אותו מהכלוב, הוא יעוף לי לו ?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

המדריך הוסר עד לקבלת תשובה בפרטי בנושא זכויות יוצרים.

לנושא,
אני לא רואה סיבה (מלבד שזה כיף לך) להפוך פרא למורגל. התוכי יעבור סטרס מיותר וזה בטח לא כיף לתוכים כמו שזה כיף לך.
אתה יכול לדבר אליהם, לנסות להאכיל מחוץ לכלוב ולחכות שהתוכי יעשה את הצעד אלייך ולא אתה אליו ובכך תגרום לו לסטרס. אם יש לך קוקטיילים עובדים כפי שרשמת, תחתים לך גוזל בצורה הנכונה ויהיה גם לך וגם לתוכי כיף.

לשאלתך, אם תוציא תוכי מהכלוב הוא כמובן עלול לעוף ולא לחזור. כל עוד תוכי אינו קטום נוצות התוכי יכול לעוף ואני לא ממליץ לקטוםנוצות לתוכי שהוא פרא במטרה להרגילו "בכוח".
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

אז למה התוכון שלי הפעם עף וחזר ??
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”