ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם מותר לתפוס תוכי פרא שלא עובד ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: האם מותר לתפוס תוכי פרא שלא עובד ?

שליחה על ידי uzibu »

כי היה לך מזל. זה לא אומר שהתוכי הזה או אחר לא יעוף ולא יחזור.
זה כמו לרוץ בכביש בעיניים עצומות ולהגיד "אז למה לא נדרסתי?"... היה לך פשוט מזל שהוא לא עף, זה הכל.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התוכי שלך עף מפחד וחזר מתוך בילבול, היה לך מזל מאחר ולעיתים קרובות תוכים עפים למרחקים עד שהם עוצרים ואז כבר קשה להם להתמצא
ולדעת את מיקומם . אסור לקחת תוכי פרא לידיים ולשחק עימו, תוכי בהחלט סובל במצב כזה ואף עלול לקבל דום לב מפחד. תפיסת תוכי פרא בידיים למטרת משחק זו התעללות.

לגבי המאמר שהבאת גילי, בדקנו ואיננו מאשרים אותו .איננו מאשרים אותו מאחר והוא נותן אינפורמציה מטעה! ראשית כותב המאמר מעלה תיאוריות שספק רב אם יתמלאו במציאות וכבר בתחילה אפשר לראות שהכותב מעוות את המציאות לדוגמא, כותרת המאמר היא: "מעכשיו תוכלו לקנות תוכי פראי (שלא האכילו אותו באופן ידני) ולהיות בטוחים שתוך זמן קצר תוכלו לאלף אותו ולא תרגישי בהבדל בינו לבין - "האכלת יד".- לא זה לא אגדה !!!" זוהי כותרת מטעה וניתן לחשוב שאפשר להפוך תוכי בוגר לתוכי מוחתם "האכלת יד" מה שבהחלט לא נכון.

בהמשך כל התהליך הינו השערה אחת גדולה שביום ראשון ידברו עם התוכי וביום שני יתנו לו לאכול דרך הסורגים וביום הרביעי ירעיבו אותו מעט כדי שיגש לאוכל "ביום הרביעי: מכניסים לכלוב יד מלאה באוכל וחטיפים ושמים ליד התוכי (באותו היום התוכי צריך להיות רעב, ולא אתה עלול להיקלע למצב של התעללות)"

וכן להכריח תוכי לבצע פעולות כשהוא רעב אבל פוחד פחד מוות מבחינתי זו התעללות לתשומת לב הכותב.

ולאחר מכן ההשערה היא שביום השביעי הוא יעלה על היד ואם לא חוזרים על כל התהליך....אולי פשוט תחתימו תוכי במקום לקחת תוכי בוגר ומפוחד ולהעביר אותו מסכת עינויים, למה לא לתת לו פשוט לחיות עם בן/בת זוג כאשר בהחלט אפשר להרגיל אותם לנוכחות זהירה שלנו?

במידה ולכותב היה קצת ניסיון או להבדיל במידה והאתרים בהם מתפרסמים דברי השטות האלה היו משכילים לסתור או למחוק את ה"מאמר" מצבנו היה הרבה יותר טוב, היום השיטה הרווחת באתרים שונים שכמה שיש באתר יותר מלל כך יותר טוב, האיכות של הכתיבה או התוכן לא משנה. מכך שבני נוער מתפתים לחשוב שאת התוכי הבא שיקנו הם יגרמו לו לעלות על היד ולהפוך לחברותי ללא קשר לסטרס ולתהליך המלחיץ שהתוכי עובר וינסו זאת.

מבין שכוונתך הייתה טובה אך כדאי לך להחליף מקור מידע למקור קצת יותר אמין.
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

בינתיים אתה מקור המידע הכי אמין שלי חחח
אתה מבין שלא התכוונתי להתעלל בוא נכון ?
בכל מקרה הבנתי ואני מניח לתוכים שלי לנפשם .
לצעיר לו אוכל להחתים בגלל חוסר זמן לכן אני חושב לקנות תוכי מוחתם .
זה נכון שאם נגיד אני יוציא את הגוזל בגיל נגיד שבועיים - שלוש מהטא התלה וישחק איתו קצת ואז אחזיר אותו לתא הטלה התוכי יהיה מורגל אלי ? או שזה רק יגרום לו לבילבול מי באמת הלהקה שלו ?
ואם אעשה זאת, האמא תמשיך להאכיל אותו ?
ובבקשה אל תגידו לי שוב להחתים כי אני לא יכול .
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כשמוציאים גוזל מהתא זה יוצר לחץ אצל ההורים וגם אצל הגוזל, אם לוקחים את הגוזל הבייתה ומתחילים להאכיל הוא מסתגל למצב אבל אם מוציאים אותו ומחזירים הוא עלול לחוש מפוחד, מעבר לכך זה יוצר לחץ אצל ההורים וישנם מצבים שההורים נוטשים ומפסיקים להאכיל ויש לקחת זאת בחשבון.
אם אין לך זמן להחתים תרכוש גוזל מוחתם ומהתוכים שיש לך תהנה מהם ע"י תצפית שזה כשלעצמו מאוד מהנה.
אני בטוח שבעתיד יתפנה לך זמן ותוכל להחתים גוזל ואז תוכל לעשות זאת באמת כנדרש ללא לחץ וללא סיכון.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא מומלץ. הוא יפחד ממך בכל פעם שתפתח את התא ואתה מכניס אותו לסטרס
זה גם יכול להפריע להורים

למה לחפש דרכים מסובכות? באמת שאני לא מבינהתמונה אם יש לך אפשרות תקנה תוכי מוחתם, ולא תהיה לך בעיה להרגיל אותו...
אם אין לך אפשרות תחכה עד שתוכל להחתים/לקנות..
תמונה
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

טוב צודקים אני אחכה עד שאוכל להחתים או לרכוש בצורה נורמאלית וזהו ..
נ.ב בישביל להחתים זה חובה עד כדי כך שאי אפשר להסתדר בלי אומנת ? כי אני יודע שזה עולה כמה אלפים טובים ..
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

מנסיון שלי עם התוכונים אתה יכול להוציא את הגוזל בגיל שלושה שבועות , לא צריך הרבה רק לתת לו לרות אותך קצת ולהרגיש

אחרי זה איך שהוא יוצא מהתא קח אותו אליך ותשחק איתו הרבה הוא יורגל
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

התוכונים שלי לא עובדים .. הם רק רבים כל הזמן .. בכל מקרה בגיל שלושה שבועות בתוכונים אני עדיין אצטרך להאכיל אותם עם מזרק ? כל כמה זמן ?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

למען הסדר תפתח בבקשה נושא חדש. הדיון כאן הינו על תפיסת תוכי פרא ולא על תהליך החתמה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”