ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ז'אקו מורט את נוצותיו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

עליזה
ביצה
ביצה

תוכי ז'אקו מורט את נוצותיו

שליחה על ידי עליזה »

שלום ! יש לי תוכי ז'אקו בן שלוש, ובשנתיים האחרונות הוא מורט את נוצותיו.. הוטרינר בדק אותו ואין לו כינמת ובבדיקות דם שנעשו נראה שהכל תקין .רצינו לקנות לו קולר (כזה שבצורת משפך) כדי שהתוכי לא יוכל למרוט את עצמו ולסגל לעצמו צורת התנהגות אחרת. עליי לציין שהוא נמצא בסביבה אוהבת ולא מלחיצה, הוא אוכל תקין שר ומדבר :-) איפה קונים כזה קולר? , והאם מישהו נתקל בבעיה כזו?? אודה לתשובתכם, אליס
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי ז'אקו מורט את נוצותיו

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבאה עליזה,
הקולר צריך להיות כחלק מטיפול , הקולר מונע מהתוכי להגיע עם המקור לנוצות ולתלוש אותן באופן זמני אך מקור הבעיייה הינה בעייה התנהגותית או הרגל (כמו כסיסת ציפורניים למשל).
אפשר להשתמש בקולר כמוצא אחרון , עדיף שאת הקולר יעשים וטרינר ויתאים אותו לתוכי.
מעבר לזה תקופת המריטה הארוכה יכולה להוות כאן בעייה אם כי ראינו כבר תוכים " ערומים " שהתנצו במהלך הזמן ושוקמו.

מה הוא אוכל? האם הוא מתקלח?באיזה איזורים הוא מרוט וכמה?
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

כמה זמן אתה משחק איתו ביום ?
עליזה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי עליזה »

ראשית תודה על התגובה המהירה :-)
התוכי אוכל גרעינים בלבד, לא אוהב את האוכל עם התוספות והוא גם אוכל איתנו לפעמים, טועם. הוא לא מתקלח, אולי פעם בחודש הוא מתיז על עצמו מעט מים. אני משחקת איתו חצי שעה כל יום.
האם המקלחת קשורה? אם זה הרגל כמו כסיסת ציפורניים הקולר אמור לעזור ,לא כך?
שוב תודה
אליס
עליזה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי עליזה »

שכחתי לרשום, הוא מרוט בכל הגוף
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

את צריכה לשחק איתו הרבה הרבה יותר .
לפחות שעתיים וחצי ביום ! בגלל זה רוב הסיכויים הוא מורט כי לא מתייחסים אליו הרבה .
2 וחצי זה המינימום בישביל ג'אקו צריך אפילו יותר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שאלתי בכלליות, אני לא חושב שיש קשר ישיר בין התזונה או בין המקלחות או לכמות היחס הניתנת במיוחד אם היחס שניתן ניתן לאורך זמן, לצערי אני בטוח שגם וטרינרים לא יתנו לך תשובה והבדיקות הנעשות על הדרך גם הן לא מוכיחות קשר ישיר למריטה. ישנן ציפורים שכל חייהן נושאות מחלה אך ללא מריטה כך שהקשר לא כל כך ברור ואי אפשר לשייך מחלה כלשהיא שהציור נושאת למריטה.
לשאלתך, הקולר יכול לעזור במצבים של פגיעה פיזית בעור ובבשר ולמנוע מהתוכי לפצוע את עצמו או לתת לפצע שנוצר להרפא, אני בספק אם בשלבים אלו הקולר יתן מענה והמריטה לא תחזור לאחר ההורדה של הקולר. מעבר לזה צריך לקחת בחשבון שלא כל תוכי מצליח להסתגל לקולר וישנם תוכים שדי סובלים מהמצב .

במקרים של מריטה עקב בעיות התנהגותיות אני חושב שהיחידים שיכולים לעצור זאת אלו המגדלים עצמם, לא תמיד זה תלוי במגדלים אבל המגדל עצמו נמצא בסביבת התוכי ויכול לנסות לאבחן באילו מצבים המריטה מתגברת ומה קדם לכך .
מאחר ואיננו יודעים מה הגורם צריך לנסות לבצע שינויים שאנו חושבים שיתכן שסיבת המריטה תלויה בהם גם אם זה לא מוכח. למשל, שינוי בתזונה, שינוי מיקום, העשרה של הכלוב בחפצים שיגרו את התוכי להתעסק בהם, מקלחות יכולות להקל מאוד על עור מגורה כתוצאה ממריטה ולהרגיע וכו'.

עליך לשאוף לשינוי תזונתי מההיבט הבריאותי של התוכי, להימנע לחלוטין ממתן מאכלים ביתיים ובמיוחד לא מתובלנים. מציע שתתחילי בהתחלה בהעברת התוכי למזון מבוסס על כופתיות (ממליץ על פריטי בירד) מעט ירק פרי והשרייה/הנבטה . בנוסף לשים בכלוב מקור סידן לכירסום .
אנחנו כאן יכולים לעזור לך בנושאים אלו ובתהליך ההעברת התוכי לכופתיות כדי שקודם כל התזונה תהיה בריאה ותספק לו את כל אבות המזון הנדרשים.

איך הוא מתקלח? האם אוהב ועושה זאת בהנאה או מחוסר ברירה?

בהודעה למטה בצד ימין ישנו כפתור "ערוך" השתמשי בו בבקשה כדי להוסיף להודעתך פרטים אם עדיין לא קיבלת מענה. תודה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

6597 כתב:את צריכה לשחק איתו הרבה הרבה יותר .
לפחות שעתיים וחצי ביום ! בגלל זה רוב הסיכויים הוא מורט כי לא מתייחסים אליו הרבה .
2 וחצי זה המינימום בישביל ג'אקו צריך אפילו יותר

במקרה זה אני מרשה לעצמי להוסיף הודעה חדשה.

בבקשה תפסיק להטעות ואל תכתוב דברים שאין להם שחר.
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

אוקי אני לא אגיב יותר ..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול להגיב על דברים שאתה בטוח בהם ולהשתתף בדיונים, הערות לא נכונות עלולות לגרום להטעייה וחבל.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”