ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם יתכן אלרגיה לתוכי ?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סתוית
בקיעה
בקיעה

האם יתכן אלרגיה לתוכי ?

שליחה על ידי סתוית »

שלום לכולם רצתי לדעת האם ייש אפשרות להיות אלרגים לתוכי , אחותי קנתה קונר שמש בן חודשיים והיא אומרת לי שהיא התחילה להיות אלרגית אליו וגם לבן שלה יש פריחה האם יש קשר ואחותי מבקשת לדעת האם יש סיכונים ממחלות שהתוכי יכול להעביר אליה יש לציין כי אחותי בהריון שבוע 23 ? וכן האם יש סיכונים לה או לתינוק לאחר הלידה בעקבות התוכי ? תודה לכולם סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם יתכן אלרגיה לתוכי ?

שליחה על ידי eli_lea »

תיתכן אלרגייה לתוכי, זה לא לתוכי אבל לאבק הנוצות , מאחר וציינת שגם לבן שלה יש פריחה אני בספק אם מדובר באלרגיה כתוצאה מכך שהתוכי בבית. אפשר לעבור בדיקה פשוטה כדי לגלות אם אחותך ובנה רגישים לתוכי .
לגבי הריון, אם התוכי בריא אין שום בעייה ואין סיכון באחזקת תוכי בבית. אם אחותך לא בטוחה בבריאות התוכי היא יכולה לקחתו לבדיקה וטרינרית.
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אין שום סיבה שתוכי יעביר מחלות אם הוא בריא. ואין הרבה מחלות שיכולות לעבור לבני אדם.
תבדוק את התוכי ככה שתהיה שקט.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

אני גם חושבת שזה אבק נוצות לכן רצתי לדעת האם אפשר לרחוץ אותו כדי לעזור לו להוריד את האבק יש לציין כי הוא בן חודשיים
היא אומרת שאך שהיא נכנסת לבית היא מתחילה להתעטש חוץ מיזה היא בסדר מחוץ לבית אני ישמח לקבל תגובות ואם נתקלתם במקרה דומה
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהחלט אפשר לקלח אותו בימים חמים, כמובן שלהרגיל אותו למקלחות בהדרגה. רחיצת התוכי מסירה את אבק הנוצות המצטבר ומרעננת .
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אני לא נתקלתי במקרה כזה ולא מכירה אישית אנשים עם אלרגייה שקשורה בתוכים..

אם זה לא קרה להם בעבר אלא רק מהרגע שהגיע התוכי יכול להיות שיש אלרגייה, למרות שזה לא סביר לדעתי
כי לקוניור אין כל כך הרבה אבק נוצות.. זה לא קוקטייל או קקדו...
לקוניור כמו לרוב התוכים והעופות יש בלוטת שומן ואת השמן הזה הם מורחים על הנוצות כדי לשמור עליהן.
ובכל מקרה צריך להיות קרובים לתוכי כדי שה"אבק" שלו יגיע אלינו.. לפחות ככה נראה לי.. לא?
תמונה

מקלחות בכל מקרה זה בריא וטוב,
ותשאלי אותה אם קרה להם בעבר פריחות וכד', אם הם שינו משהו בתזונה שלהם.. כי אם כן יכול להיות שאין קשר לתוכי...
יש אנשים שבתקופות מעבר, או בחשיפה למזון מסויים, מפתחים אלרגיות ופריחות.. ואין קשר לתוכי במקרה כזה

בהצלחה תמונה
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

האלרגיה והפריחה נגעו יחד עם בואו של התוכי ולכן אחותי חושבת שהם כנראה רגישים אליו בכל אופן הם ינסו לקלח אותו אולי זה יעזור
בכל אופן תודה
ושירלי תמיד יש פעם ראשונה לגלות דברים חדשים
תודה סתוית

בכל אופן אם באמת הם רגישים הוא יעבור אלי אז זה לא כל כך נוראה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”