ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
קודם כל היי לכולם
עוד כמה ימים אני הולך לקנות דררה...
היא תיהיה נקבה בת שנה...
עכשיו בטח היא תהיה בהלם שהיא פתאום תעבור מקום ובעלים... אז אם יש איזה שהוא דרך כדי להפחית את זה ממנה (אני יודע שאי אפשר למנוע את זה...)
ורציתי גם לדעת איזה אוכל היא תצטרך?
נ.ב.
אם יש לכם עוד על מיני טיפים כדי שהדררה שלי תהיה שמחה אז אני שמח לשמוע
ראשית כל,צריך לתת לדררה זמן הסתגלות, ולתת לה להכיר ולהרגיש את סביבתה החדשה ואת הנפשות הפועלות, לגשת אליה בעדינות בלי תנועות מהירות ומפתיעות, הכי חשוב לזרום איתה, לפי הקצב שלה.
אהבה+ אחריות =דררה שמחה:-)
לגבי המזון...נחכה לתשובה מיודעי דבר
בהצלחה
דברי חכמים "אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).
ברוך הבא לאתר
תתחדש על הדררה.
תמקם אותה בכלוב באזור פינתי ושיהיה בגובה עיינים לא נמוך מדיי ולא גבוהה מדיי.
תשחרר אותה כבר ביום הראשון שתצא מחוץ לכלוב
תגיע אליה אם היד שלך לכיוון של הרגליים שלה בזמן עשיית רעשים שריקות או חריקות
לא בלי רעש כדי להפחית את הרמת פחד שלא תחשוב שאתה טורף
בהצלחה
ראשית על מנת שהדררה תהנה ממך ומחייה במחיצתך וכמובן שגם אתה לא תצטער כפי שקורא הרבה פעמים לאחר רכישה שים
לב לפרטים הבאים:
ראשית בעת קניית הדררה הדררה צריכה לעלות ליד המושטת,הדררה צריכה לתת לך ללטפה ללא ניסיון לנשוך,אתה צריך לחוש
שהדררה אינה תוקפנית כלפיך.
כל תירוץ כגון תן לה כמה ימים,היא בלחץ,היא תכיר אותך וכו' לא מתקבל,קנייה של דררה כזאת זהו מתכון למלחמת מוחות והשקעה ללא סוף בניסיון לרכוש את אמונה.
במידה והדררה אומנם חברותית ולא נרתעת יש למקמה עם הגיעה הבייתה במקום יחסית שקט,בימים הראשונים לא להתנפל עליה לא בני המשפחה ולא החברים והילדים,תנו לה לבחון ולהכיר את הסביבה החדשה והתקדמו עימה לאט ובקצב שלה.
חלק גדול מדבריי נאמר לאור העובדה שגילה של הדררה הינו כשנה,במידה והייתה לוקח גוזל גמול לא היו לי את החששות לגבי ההחתמה.
אלי עם זה אני ממש לא מסכים "צריכה לעלות ליד " לא בכל מצב {יש ציפור שלא יסכים לעלות על היד } צריך לעבוד עם תוכי על מנת שזה יקרה
חוץ מיזה מסכים עם כל מילה שלך.
רמי יכול להיות שאני מגזים וזה מאחר וכולנו רואים את התוצאות של קניית תוכי ללא הבנה ולפתע כולם מופתעים.
תוכי בגיל גמילה ומעלה שלא יעלה ליד לא יוצר בעייה ,הוא קטן הוא יתאקלם הוא יתרגל,תוכי דררה בגיל שנה שאינו חברותי
זהו מתכון לאסון.
אחלה, תודה לכולם..!!!
ביום ראשון אני מביא אותה אליי
מקווה שהיא כפי שאלי אומר חברותית
ביום שבת אני אמור ללכת לשוק הציפורים בכפר קסם לקנות לה כלוב... יש לכם מושג איזה כלוב אני צריך בישבילה?
ואם אולי יש מקום יותר זול? (נראה לי ששמה זה עולה בסביבות 80 - 100 ש"ח)