ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גידול תוכי להנאה ובעתיד לרביה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
klipso
ביצה
ביצה

גידול תוכי להנאה ובעתיד לרביה

שליחה על ידי klipso »

היי, אני בהתלבטות קשה מאוד.
במהשך לאשכול - ריבוי תוכים בחדר, מזון, כלוב, עלויות ועוד

אני מעדיף להביא תוכי שאני יוכל גם להנות ממנו, לרבייה אני לא יוכל לשחק איתם ולאלף.. אז חשבתי בתור התחלה להביא קוקטייל ובעתיד לצרף לו נקבה, ואם צריך גם כלוב יותר גדול ובית הטלה..

מה דעתכם?

לגבי "תוכי להנאה" יש הבדל מהותי בין מוחתם לפרא? אם אני יגזור לו את כנפי התעופה אני יוכל עדיין לאלף ולתת לו לעמוד על עמוד מחוץ לכלוב וכ' או שהוא תמיד ינסה לברוח?
המוכר המליץ לי במקום קוקטייל האכלת יד ב400-450 לקחת 'רגיל' בן חודש חודשיים, לגזור לו כנפי תעופה וזה פחות או יותר אותו דבר.
תודה.........
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: גידול תוכי להנאה ובעתיד לרביה

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר בהחלט להביא תוכי מוחתם ובעתיד לצרף לו זכר/נקבה ולספק כלוב גדול יותר בהתאם.

יש הבדל מהותי בין תוכי פרא למוחתם. תוכי פראי יפחד ממך תמיד, ינשך, כל ניסיון להתקרב אליו יגרום לו סטרס עצום
זה לא שגוזרים נוצות וככה אפשר לאלף אותו... ממש לא עובד ככה.
תוכי מוחתם לעומת זאת, אולי יצטרך יום יומיים - אפילו עד שבוע להתאקלם אבל הוא ירצה מגע, ויהיה חברותי, לא ילחץ מהקירבה שלך,
ולא ינשך.

אם אתה רוצה תוכי חברותי שתוכל לגעת בו אני מציעה שתקנה תוכי מוחתם. בהמשך תוכל להביא לו בן/בת זוג ותוכל להרבות אותם.
ככה התוכים גם פחות ילחצו כשתתקרב לכלוב או תכניס ידיים לכלוב כי התוכי המוחתם כבר רגיל אליך, והתוכי השני ילמד שאתה לא מזיק
מהתבוננות באינטרקציה שלך עם התוכי המוחתם.

בהצלחה תמונה
klipso
ביצה
ביצה

שליחה על ידי klipso »

היי שירלי, תודה רבה!

המוכר המליץ לי במקום קוקטייל האכלת יד ב400-450 לקחת 'רגיל' בן חודש חודשיים, לגזור לו כנפי תעופה וזה פחות או יותר אותו דבר.

מה דעתך?..
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

דעתי שהוא לא מבין בתוכים.. וכמו רוב המוכרים אם הם מזהים שהלקוח לא מוכן לשלם מחיר מסויים הם ינסו למכור לו "בכל מחיר"
משהו זול יותר העיקר שיקנה משהו... וכאן זה בא על חשבון התוכי הצעיר, שהוא מבטיח לך שהיחס יהיה זהה למרות שזה שקר והטעייה
אבל ככה לפחות הוא ירוויח ממך משהו... ממש מכעיס.

בכל מקרה לא ממליצה לקנות מחנות חיות, אלא ממגדל פרטי. המחיר יהיה נמוך יותר
(בסביבות 150-350 תלוי במוטציה וברמת ההחתמה והגידול)
וגם אתה יודע מאיפה מגיע התוכי, אם גדל בסביבה נקייה, בא במגע עם תוכים או בעלי חיים אחרים או לא...
בחנות חיות יד תחלופה גבוהה של תוכים וחיות אחרות ותנאי מחייה לא טובים לרוב..

בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”