ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לישון עם התוכי בחדר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ben98
ביצה
ביצה

לישון עם התוכי בחדר

שליחה על ידי ben98 »

התוכי שלי בחדר שלי ואני רוצה לישון בחדר בלילה. בלילה אני מכסה לתוכי שלי את הכלוב. שמעתי על מחלת נשימה שעלולה להיגרם מאבק נוצות. זה מסוכן לישון איתו בחדר שלי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: לישון עם התוכי בחדר

שליחה על ידי eli_lea »

אם אתה מנקה את תחתית הכלוב יום יום ,מחליף מים טריים , מאוורר את החדר ואינך רגיש או שאין לך בעיות נשימה מיוחדות אין צורך לדאוג.
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי zhuvnkl »

בלילה תסגור את החלונות בבוקר איך שאתה קם תפתח אותם לכל היום עד הלילה בישביל לאוורר ותנקה את הכלוב בתדירות גבוה יותר
ben98
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ben98 »

אין לי שום בעית נשימה, אז אם אני מחליף את העיתון בתחתית כל יום, מחליף מים כל יום וכל היום פותח את החלון משאיר רק את הרשת אז זה בסדר לישון איתו בחדר ואין שום סכנה? (לפעמים האבק נוצות קצת מפריע לי שאני נושם אבל לא נראה לי שאני רגיש, זה לא מקשה עליי, זה פשוט לא נעים)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם האבק נוצות מפריע לך לנשום וכתוצאה מכך שהתוכי בחדר אתה מרגיש לא טוב אז תוותר ואל תשים את התוכי בחדר.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

מה הכוונה לא נעים? הריח לא נעים? איזה תוכי אתה מגדל אגב?
4879 כתב:התוכי שלי בחדר שלי ואני רוצה לישון בחדר בלילה. בלילה אני מכסה לתוכי שלי את הכלוב.
שמעתי על מחלת נשימה שעלולה להיגרם מאבק נוצות. זה מסוכן לישון איתו בחדר שלי?
לא יודעת על איזו מחלת נשימה שמעת אבל אני לא מכירה כזו.
יש לי מספר קוקטילים בחדר מעל שנה וכידוע יש להם הרבה מאוד אבק נוצות ואני לא נתקלתי בקשיי נשימה או הפרעות בנשימה.

גידול תוכי בחדר עלול להפריע לאנשים עם בעיות נשימה או אנשים עם אסטמה או אלרגים לאבק... וכו'
כלומר זה יפריע לאנשים שקיימת אצלם בעיה.
אבל לרוב האנשים זה לא מסוכן, זה לא אמור להפריע או להשפיע באופן כזה או אחר, ובטח לא לפתח אצלם מחלת נשימה מסתורית..
כמובן אם יש התפתחות בעיות כלשהן בנשימה צריך להתייעץ עם רופא.

לגביי כיסוי הכלוב - דווקא זה עלול לגרום לבעיות נשימה אצל התוכי כי אין תחלופת אוויר.. אל תכסה את הכלוב בלילה
עדיף פשוט לסגור תריסים ולכבות אור ושיהיה שקט בחדר. בבוקר לפתוח תריסים ולאוורר יהיה טוב לך ולתוכי.
אגב בימים האחרונים שהיה מבול אצלי כל החלונות היו סגורים ואף אחד לא פיתח מחלת נשימה או התנשם בכבדות..
וכאמור יש לי הרבה תוכים... אז לא צריך להיות "היסטריים" לגביי חלונות ואיוורור...
צריך לאוורר אבל זה לא קריטי אם החלון סגור מדי פעם במהלך היום.
בנוסף כשהחלון פתוח ויש רוח חזקה זה מעיף את כל אבק הנוצות שנשר לריצפה ומעלה אותו לאוויר וככה נושמים אותו יותר..
אז לדאוג קודם לניקיון, לאחר מכן לאוורר, וזהו.... לא סיפור

תמונה
ben98
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ben98 »

אני משאיר חור בסדין שאיתו אני מכסה את הכלוב ואני מכסה כדי שלא יהיה לו מואר מדי בלילה כשאני פותח את הדלת בשביל להיכנס לחדר.
האבק לא מפריע לי לנשום אבל זה מעצבן לפעמים לנשום אותו והריח לא כל כך נעים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם יש ריח אתה לא מנקה מספיק, לתוכי לא צריך שיהיה ריח לא נעים וגם הלשלשת שלהם לא גורמת לריח רע, מים מולכלכים יכולים לגרום לריח רע. עם ניקיון יום יומי של תחתית הכלוב והחלפת המים לא צריך שיהיה ריח .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”