ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זכר ושתי נקבות
מנהל: מפקחים
זכר ושתי נקבות
יש לי זכר אחד וחשבתי להביא שני נקבות בכלובים נפרדים ולהעביר את הזכר בין הנקבות לאחר זיווג (מאחת לשניה)
אפשר לעשות דבר כזה?
או שהזכר צריך להמשיך אחרי הזיווג עם אותו הנקבה ולדאוג לה עד שהביצים בוקעות ואחר כך להעביר אותו לנקבה אחרת ?
אפשר לעשות דבר כזה?
או שהזכר צריך להמשיך אחרי הזיווג עם אותו הנקבה ולדאוג לה עד שהביצים בוקעות ואחר כך להעביר אותו לנקבה אחרת ?
Re: זכר ושתי נקבות
כשיש חיבור לא מפרידים זכר מנקבה בשום אופן, בשום שלב.
הזכר עוזר לנקבה לדגור, הם עושים משמרות, ועוזר לה לגדל את הצאצאים... לשמור על חום גופם, להאכיל אותם...
לבד היא לא תסתדר.
הזכר עוזר לנקבה לדגור, הם עושים משמרות, ועוזר לה לגדל את הצאצאים... לשמור על חום גופם, להאכיל אותם...
לבד היא לא תסתדר.
על איזה סוג אתה מדבר?
שאלה טובה...! הייתי בטוחה שקראתי קוקטיילים... 
סליחה לא כתבתי שזה לכנרים
אפשר לעשות ומגדלים רבים נוהגים כך כאשר ישנו זכר מיוחד שהם רוצים להעביר את הגנים שלו לדורות הבאים.
השיטה לזווג זכר אחד עם מספר נקבות היא כזאת:
שמים זכר בכלוב עם מחיצה בינו לבין הנקבה, כאשר רואים שיש האכלות ביניהם והנקבה מתחילהצ בבניית הקן מחברים ביניהם, לאחר שישנם מספר זיווגים אפשר להוציא את הזכר ולאחר מנוחה של שלוה ארבעה ימים חוזרים על הפעולה עם הנקבה השנייה.
בשלב זה משאירים את הזכר עם הנקבה השנייה עד אשר היא מטילה ודוגרת על כל הביצים. בשלב זה מחזירים את הזכר לנקבה הראשונה כדי שיעזור לה בגידול הגוזלים, משאירים את הזכר עד שרואים שיש זיווגים והוא מפרה אותה לקראת הסבב הבא ולאחר מכן מעבירים אותו לנקבה הראשונה לעזור לה בהאכלת הגוזלים. לאחר מכן הוא יזווג אותה שוב, זה הזמן בערך להוצאת הגוזלים מהזיווג הראשון לכלוב חדש..זהו התהליך עצמו, ישנם שמזווגים זכר עם מספר נקבות.
השיטה לזווג זכר אחד עם מספר נקבות היא כזאת:
שמים זכר בכלוב עם מחיצה בינו לבין הנקבה, כאשר רואים שיש האכלות ביניהם והנקבה מתחילהצ בבניית הקן מחברים ביניהם, לאחר שישנם מספר זיווגים אפשר להוציא את הזכר ולאחר מנוחה של שלוה ארבעה ימים חוזרים על הפעולה עם הנקבה השנייה.
בשלב זה משאירים את הזכר עם הנקבה השנייה עד אשר היא מטילה ודוגרת על כל הביצים. בשלב זה מחזירים את הזכר לנקבה הראשונה כדי שיעזור לה בגידול הגוזלים, משאירים את הזכר עד שרואים שיש זיווגים והוא מפרה אותה לקראת הסבב הבא ולאחר מכן מעבירים אותו לנקבה הראשונה לעזור לה בהאכלת הגוזלים. לאחר מכן הוא יזווג אותה שוב, זה הזמן בערך להוצאת הגוזלים מהזיווג הראשון לכלוב חדש..זהו התהליך עצמו, ישנם שמזווגים זכר עם מספר נקבות.
תודה על התשובה
וזה אומר שגם לי יהיה הרבה עבודה למעקב אחרי הזיווגים וספירה של הימים
לאחר ההטלה
אבל שווה לנסות
וזה אומר שגם לי יהיה הרבה עבודה למעקב אחרי הזיווגים וספירה של הימים
לאחר ההטלה
אבל שווה לנסות
תמיד אתה יכול להחליט שאתה מוותר ולהביא שני זכרים , בכל מקרה בהצלחה ותעדכן