ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

היחס בין משקל הגוזל לכמות האוכל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
zulu10
ביצה
ביצה

היחס בין משקל הגוזל לכמות האוכל

שליחה על ידי zulu10 »

ראיתי בתוכיטיוב סרטון מאוד יפה על הכנת מזון לגוזליםתמונה. יש לי שאלה:
הגוזל נשקל ומקבלים תוצאה בגרמים. האם יש לתת לגוזל 10% ממשקלו בארוחה, מהתערובת של מזון ומים על פי המלצת היצרן במיליליטרים (או סיסי CC ) שזה מה שמופיע על השנתות של המזרק???
לדוגמא גוזל שוקל 50 גרם. האם יש לתת לו בארוחה 5 מיליליטר (או CC, סיסי). זאת הכוונה?
תוכים...... זה תמיד מתחיל בקטנה. לך תדע איך זה נגמר.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: היחס בין משקל הגוזל לכמות האוכל

שליחה על ידי שירלי87 »

בדיוק
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מיליליטר=סיסי אותה הכמות אם זו הייתה שאלתך.
סמל אישי של משתמש
zulu10
ביצה
ביצה

שליחה על ידי zulu10 »

לא זו היתה השאלה. השאלה היא לפי מה שאתה הבנת:
האם 1 CC (או מיליליטר) = 10גרם???תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בגדול כן , אתה יכול לפעול על פי הנוסחה הזאת . גוזל ששוקל 50 גרם צריך לאכול 5ML .
אתה יכול להאכיל גוזל על משקל אם יש לך כזה ולקבל נתונים מדוייקים. הנוסחה שמדברת על האכלה של 10% ממשקל הגוזל בעצם באה לתת לנו מידע כללי על כמות המזון שגוזל במשקל מסויים צריך לצרוך. צריך לזכור שכל גוזל מתפתח בצורה שונה ולכן על אף שמניסיון הנוסחה מצויינת צריך גם להפעיל את ההיגיון ולפעול עם כל גוזל ספציפית למצבו והתפתחותו. כלומר להתחשב במצב הזפק, באופן שבו תחלופת החומרים פועלת אצל הגוזל . כלומר ריקון הזפק וכמובן בראש ובראשונה בתכולת הזפק של הגוזל.
אני תמיד אומר שצריך לזכור שמילוי הזפק עד אפס מקום לא תורם כלום, בסך הכל כמות המזון שבזפק יכולה להאריך את זמן הריקון ולדחות את שעת הארוחה הבאה, בד בבד מילוי הזפק עד אפס מקום לעיתים עלול לגרום בעיות של האטה בזפק כתוצאה מכך שהמזון ששוהה זמן רב בזפק מתחיל להחמיץ לתסוס ומכאן להתפחות בעיות הדרך קצרה.
ניתן לחשוב בטעות שגוזל עם זפק מלא עד אפס מקום שבע יותר מגוזל עם זפק מלא חלקית, כמובן שלא כך הדבר, הזפק משמש כמחסן בזמן שהאוכל שמצוי בו מתעכל בהדרגה. לכן תמיד יש להעדיף לתת ארוחה נוספת ולמלא פחות מזון בזפק, אם זה מתאפשר זה מצויין.
סמל אישי של משתמש
zulu10
ביצה
ביצה

שליחה על ידי zulu10 »

אחלה, הכל ברור. אני חושב שאפשר לסגור את הנושא בברכה:
האכילו ושימחו בשמחת החתמת תוכים.תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”