ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
רוצה לפתוח בית גידול לתוכים
מנהל: מפקחים
Re: רוצה לפתוח בית גידול לתוכים
כן אם זוג בערך 8 אז 16 ועוד לאומנת וכלוב ומדגרה ואוכל וזה בהצלחה האם יש לך ידע קודם בתוכים אם לא אני מציע קודם לך על תוכים בינוניים .

וואו איזה כלובי ענק!
הלוואי והיה לי אופציה לתת ככה..
אתה תצטרך לבנות מבנה שלם מפרופילים בשביל כלוב כזה.
שני זוגות איכותיים יעלו משהו כמו 12-13 אלף שקל.
מדגרה מקצועית עולה בערך 5,500 ואומנת מקצועית עולה משהו כמו 3,000 אני חושב
אומנת אתה יכול לבנות בלי בעיה.
מדגרה לא הייתי ממליץ.
כל החישוב הזה הוא ללא כלובים.
הלוואי והיה לי אופציה לתת ככה..
אתה תצטרך לבנות מבנה שלם מפרופילים בשביל כלוב כזה.
שני זוגות איכותיים יעלו משהו כמו 12-13 אלף שקל.
מדגרה מקצועית עולה בערך 5,500 ואומנת מקצועית עולה משהו כמו 3,000 אני חושב
אומנת אתה יכול לבנות בלי בעיה.
מדגרה לא הייתי ממליץ.
כל החישוב הזה הוא ללא כלובים.

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
מצאתי את המדגרה הזאת באינטרנט
וחבר יוכל בעזרת השם להביא אותה איתו בפסח לארץ
http://www.incubators.org/reptipro-5000 ... rners.html
מה אתם אומרים היא טובה ?
אני פשוט לא יודע מה צריך להיות במדגרה
וחבר יוכל בעזרת השם להביא אותה איתו בפסח לארץ
http://www.incubators.org/reptipro-5000 ... rners.html
מה אתם אומרים היא טובה ?
אני פשוט לא יודע מה צריך להיות במדגרה
במידות שציינת גובה הכלוב "בעייתי" בעצם אתה יוצר "שרוול " ארוך שמגביל את התוכים במעופה, תוכים ישאפו לעמוד במקום גבוה בכלוב ומקלות העמידה צריכים להיות מוצבים בגובה שני שליש מהריצפה בערך, הכלוב היה מתאים אם גובהו היה 2 מטר , לכלוב שציינת אין פרופורציה נכונה.
אתה יכול להגביל כל כלוב למידות גובה1.50* אורך2.5*עומק 2.5 מטר וזה כלוב מצויין .
לגבי מדגרה, אני לא ממליץ למגדל עם מעט ניסיון להדגיר ביצים. הדגרת ביצים טומנת בחובה האכלת הגוזלים מגיל יום שזה כרוך בהאכלה של כל שעתיים בשבוע הראשון, האכלת גוזלים מגיל יום מצריך ידע בהאכלה והגוזלים מאוד רגישים לטעויות של מגדל לא מיומן כאשר לעומת זאת גוזלים בוגרים יותר יכולים לשרוד . בתחילה אתה יכול להוציא את הגוזלים מההורים בגיל שלושה שבועות ובהמשך תוך כדי צבירת ניסיון לקחת גוזלים צעירים יותר בהדרגה כשתחוש ביטחון רב יותר .
בעבר ביצענו באתר סיקור לשתי מדגרות האחת של חברת R - COM והשנייה של וישניה המיוצרת בארץ, לצערי לא ניתנה לנו האפשרות להדגיר ביצים במדגרה של R-COM כך שהשלב הסופי בסיקור לא בוצע.
המדגרה חייבת להיות אמינה ונוחה למשתמש , מדגרה לא צריכה להיות מסובכת מאחר והיא פועלת באופן קבוע כאשר שלושה פרמטרים צריכים להתקיים והם טמפרטורה, לחות וגילגול ביצים. במידה והמדגרה מספקת את הנתונים שציינתי אחוזי ההצלחה צריכים להיות גבוהים מאוד.
אתה יכול לקרוא את הסיקורים בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/reviews/
לגבי סכום ההשקעה הראשוני , בכללי לא צריכה להיות לך בעייה ,אם תחליט לבצע חלק מהעבודות כגון בניית הכלוב או חלקו, בניית אומנת וכו' תוכל לחסוך לא מעט כסף. לגבי זוגות התוכים, מחיר הזוגות משתנה ממגדל למגדל, צריכים להיות מאוד זהירים ברכישה מאחר והתוכים הם עיקר ההשקעה, אתה יכול להשקיע אלפי שקלים במבנה ובציוד אבל מבלי שהתוכים יהיו בריאים מטופלים לאורך זמן ומתאימים לרבייה בעצם ההשקעה שלך לא נושאת פרי.
שמח שהתקדמת עם נושא הרעש ומקווה שהשכן שנותר לא יערים קשיים.
אתה יכול להגביל כל כלוב למידות גובה1.50* אורך2.5*עומק 2.5 מטר וזה כלוב מצויין .
לגבי מדגרה, אני לא ממליץ למגדל עם מעט ניסיון להדגיר ביצים. הדגרת ביצים טומנת בחובה האכלת הגוזלים מגיל יום שזה כרוך בהאכלה של כל שעתיים בשבוע הראשון, האכלת גוזלים מגיל יום מצריך ידע בהאכלה והגוזלים מאוד רגישים לטעויות של מגדל לא מיומן כאשר לעומת זאת גוזלים בוגרים יותר יכולים לשרוד . בתחילה אתה יכול להוציא את הגוזלים מההורים בגיל שלושה שבועות ובהמשך תוך כדי צבירת ניסיון לקחת גוזלים צעירים יותר בהדרגה כשתחוש ביטחון רב יותר .
בעבר ביצענו באתר סיקור לשתי מדגרות האחת של חברת R - COM והשנייה של וישניה המיוצרת בארץ, לצערי לא ניתנה לנו האפשרות להדגיר ביצים במדגרה של R-COM כך שהשלב הסופי בסיקור לא בוצע.
המדגרה חייבת להיות אמינה ונוחה למשתמש , מדגרה לא צריכה להיות מסובכת מאחר והיא פועלת באופן קבוע כאשר שלושה פרמטרים צריכים להתקיים והם טמפרטורה, לחות וגילגול ביצים. במידה והמדגרה מספקת את הנתונים שציינתי אחוזי ההצלחה צריכים להיות גבוהים מאוד.
אתה יכול לקרוא את הסיקורים בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/reviews/
לגבי סכום ההשקעה הראשוני , בכללי לא צריכה להיות לך בעייה ,אם תחליט לבצע חלק מהעבודות כגון בניית הכלוב או חלקו, בניית אומנת וכו' תוכל לחסוך לא מעט כסף. לגבי זוגות התוכים, מחיר הזוגות משתנה ממגדל למגדל, צריכים להיות מאוד זהירים ברכישה מאחר והתוכים הם עיקר ההשקעה, אתה יכול להשקיע אלפי שקלים במבנה ובציוד אבל מבלי שהתוכים יהיו בריאים מטופלים לאורך זמן ומתאימים לרבייה בעצם ההשקעה שלך לא נושאת פרי.
שמח שהתקדמת עם נושא הרעש ומקווה שהשכן שנותר לא יערים קשיים.
הבעיה עם הגובה זה בעצם שיותר מהגובה הזה בעצם הכלוב עובר כבר את חומת הבית
ולהגבייה את החומה מצריך אישורים במיוחד בת"א ובמיוחד בעזור הזה של העיר
ככה שזאת לא אופצייה מבחנתי
אני גם לא יכול לעשות בחלק הזה של החצר גג מקורה וזאת בגלל שגם זה מצריך אישורים
ואני לא רוצה להשים אותם בצד המקורה בגלל שזה קרוב לחנייה וגם קרוב לאנשים שמעשנים בחצר כל הזמן
אני יבדוק על המדגרה שאמרת
לגבי השכן השני הוא לא מוכן לחתום על כזה מסמך לצערי :<
לגבי להחתים תוכים מגיל שלושה שבועות
שמעתי שזה פוגע בקשר שלהם עם המגדל ובכלל באכלת יד שלהם
אבל בכל זאת עדיף שתיהיה לי מדגרה מוכנה לעתיד . מאשר אחרי זה להתחיל לחפש
ולהגבייה את החומה מצריך אישורים במיוחד בת"א ובמיוחד בעזור הזה של העיר
ככה שזאת לא אופצייה מבחנתי
אני גם לא יכול לעשות בחלק הזה של החצר גג מקורה וזאת בגלל שגם זה מצריך אישורים
ואני לא רוצה להשים אותם בצד המקורה בגלל שזה קרוב לחנייה וגם קרוב לאנשים שמעשנים בחצר כל הזמן
אני יבדוק על המדגרה שאמרת
לגבי השכן השני הוא לא מוכן לחתום על כזה מסמך לצערי :<
לגבי להחתים תוכים מגיל שלושה שבועות
שמעתי שזה פוגע בקשר שלהם עם המגדל ובכלל באכלת יד שלהם
אבל בכל זאת עדיף שתיהיה לי מדגרה מוכנה לעתיד . מאשר אחרי זה להתחיל לחפש
מה גובה החומה מהריצפה?אם כל הגובה מסתכם ב 1.30מטר אתה יכול להוסיף על החומה גדר עץ או שילובי פלסטיק למטרת הגבהה בחלק הפונה לדבורה הנביאה וכך ליצור חיץ בין התוכים לבין החוץ, צריך לבדוק בתוכניות מיתאר של הבית לגבי גובה החומה המותרת ומעבר לזה האם אתה יכול להגיע לגובה 1.90 עם תוספת, מאחר ואתה סוגר את הצד הפונה לדבורה הנביאה אני לא רואה שיפריע חמישהו, לרוב תלונות מגיעות כאשר לשכן נגרמת בעייה של ראות או חסימת הנוף, אתה יכול לעבור על שורת הבתים הפונים לרחוב ולראות מה הגובה של הגדרות שיש בבתים . מצד שני דווקה הצד המקורה יכול להיות פיתרון טוב , (במיוחד אם הוא מרוחק מהשכן שלא חותם) למעשנים אפשר לעשות פינה קטנה ומתאימה.
הבעייה שכלוב בגובה 1.30 מ' לא יכול להתחיל מגובה הריצפה אלא אם הוא גבוה יחסית (כ 2מ') כדוגמת ווליר . התוכים לא ירגישו בנוח כשהם בגובה הריצפה , תוכי מרגיש חוסר ביטחון כשהוא נמוך מעבר לזה שמזיקים וחתולים יכולים לגרום להפרעה.
כשתגיע לבניית הכלובים ובמידה ותרצה עזרה בתכנון ובמיקום נמשיך.
לגבי הוצאת גוזלים בגיל שלושה שבועות, הבעיה ברמת ההחתמה והחיברות של גוזלים בגיל הזה תלוי מאוד בהשקעה וביחס שניתן להם, שוב, החתמה מגיל יום מצריכה ידע רב יותר, הדוגמא שעולה לי בראש כדי שתוכל להבין את ההבדל זה כמו בין לטפל בפג או בתינוק שנולד רגיל.
רכישת ניסיון חשובה מאוד ואת זה תוכל לעשות ע"י התחלת החתמה בגיל האמור ובהמשך לעבור לגוזלים צעירים יותר.
אגב, השכן יכול לא לחתום, אין זה אומר שהרעש באמת יגרום לו להפרעה ואם הוא יתלונן על רעש מעבר למותר הוא יצטרך להוכיח זאת וזה לא פשוט.
הבעייה שכלוב בגובה 1.30 מ' לא יכול להתחיל מגובה הריצפה אלא אם הוא גבוה יחסית (כ 2מ') כדוגמת ווליר . התוכים לא ירגישו בנוח כשהם בגובה הריצפה , תוכי מרגיש חוסר ביטחון כשהוא נמוך מעבר לזה שמזיקים וחתולים יכולים לגרום להפרעה.
כשתגיע לבניית הכלובים ובמידה ותרצה עזרה בתכנון ובמיקום נמשיך.
לגבי הוצאת גוזלים בגיל שלושה שבועות, הבעיה ברמת ההחתמה והחיברות של גוזלים בגיל הזה תלוי מאוד בהשקעה וביחס שניתן להם, שוב, החתמה מגיל יום מצריכה ידע רב יותר, הדוגמא שעולה לי בראש כדי שתוכל להבין את ההבדל זה כמו בין לטפל בפג או בתינוק שנולד רגיל.
רכישת ניסיון חשובה מאוד ואת זה תוכל לעשות ע"י התחלת החתמה בגיל האמור ובהמשך לעבור לגוזלים צעירים יותר.
אגב, השכן יכול לא לחתום, אין זה אומר שהרעש באמת יגרום לו להפרעה ואם הוא יתלונן על רעש מעבר למותר הוא יצטרך להוכיח זאת וזה לא פשוט.
טוב זה לקח קצת זמן
אבל לאחר דין ודברים עם הערייה
אני יצטרך להקציב לנושא זה עוד קצת
וזאת על מנת לקבל אישורים מתאימים של הערייה
בכדי להגדיל את החומה לגובה של 1.80 . בנוסף אוכל גם להרחיב את הפרגולה
כפי שניתן לראות הכל כסף במדינה
גם כאשר מדובר בשטח פרטי שלך
אז לאחר שהארגן את הכל אני אפתח נושא חדש עם תמונות
נ.ב
האם הכלובים יכולים להיות מעץ ?
אבל לאחר דין ודברים עם הערייה
אני יצטרך להקציב לנושא זה עוד קצת
וזאת על מנת לקבל אישורים מתאימים של הערייה
בכדי להגדיל את החומה לגובה של 1.80 . בנוסף אוכל גם להרחיב את הפרגולה
כפי שניתן לראות הכל כסף במדינה
גם כאשר מדובר בשטח פרטי שלך
אז לאחר שהארגן את הכל אני אפתח נושא חדש עם תמונות
נ.ב
האם הכלובים יכולים להיות מעץ ?
אתה מתכוון כמסגרת? לדעתי אם עושים מסגרת, עדיף לעשות מסגרת ממתכת, ולהשתמש בפלטות רשת קשיחה
ככה הכלוב יהיה עמיד ויציב
בהצלחה
ככה הכלוב יהיה עמיד ויציב
בהצלחה

אוקי ובחורף מה עושים מכסים את הכלוב בנליון
או שפשוט אפשר להשים ברזנת מעל הכלוב ? , כאילו על הפרגולה ?
או שפשוט אפשר להשים ברזנת מעל הכלוב ? , כאילו על הפרגולה ?
מסגרת הכלוב לתוכים מסוגים גדולים חייבת להיעשות ממתכת, תוכים גדולים יכרסמו את העץ .
כדאי שהגג יהיה בנוי היטב , ברזנט המכסה את הכלוב יכול לאגור מים ולשקוע, אם הכלוב ממוקם מתחת לפרגולה אפשר לכסות את הפרגולה
בברזנט או בלוחות פרספקס .
ישנן רשתות קשיחות במידות 1*2 מטר שהחיבור ביניהן פשוט יחסית ושנועדו בין היתר לבניית כלובים, בגודל כלוב סביר הן ישארו קשיחות .
החיבור ביניהן הינו ע"י קליפסים כמו שאתה יכול לראות בתמונה הבאה: מהרשת למשל בניתי כלוב למיקה שלי והשימוש בה נפוץ לבניית כלובים , הרשת נראית כך:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... age-1.html
כדאי שהגג יהיה בנוי היטב , ברזנט המכסה את הכלוב יכול לאגור מים ולשקוע, אם הכלוב ממוקם מתחת לפרגולה אפשר לכסות את הפרגולה
בברזנט או בלוחות פרספקס .
ישנן רשתות קשיחות במידות 1*2 מטר שהחיבור ביניהן פשוט יחסית ושנועדו בין היתר לבניית כלובים, בגודל כלוב סביר הן ישארו קשיחות .
החיבור ביניהן הינו ע"י קליפסים כמו שאתה יכול לראות בתמונה הבאה: מהרשת למשל בניתי כלוב למיקה שלי והשימוש בה נפוץ לבניית כלובים , הרשת נראית כך:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... age-1.html