ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האכלת אקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
david123
ביצה
ביצה

האכלת אקלקטוס

שליחה על ידי david123 »

אלי יש לי שאלה?

אז ככה חשבתי להביא אקלקטוס הבעיה שאני לומד כל יום מי 8:30 עד 2:00 מקסימום אז כמה אקלקטוס צריך ארוחות ביום,

האם אפשרי לתת לגוזל בן שבועיים 4 ארוחות ביום או אחת טיפה גדולה בבוקר ואז כל 4-5 שעות?

וגם שמעתי שיש לאקלקטוס איזה בעיה בזקפ זה נכון משהו אם פטריות האם אצל גאקו זה שונה כי אם כן אני יביא גוזל גאקו ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האכלת אקלקטוס

שליחה על ידי eli_lea »

בבקשה לא להפנות שאלות באופן ישיר אלי או לחברים אחרים מאחר וזה מונע מחברים להשתתף בדיון ולתת לך מענה.

גוזל בגיל שבועיים זקוק לחמש ארוחות ביום או יותר לפי מצב הזפק, כלומר כל 4 שעות .
אין מצב לתת "ארוחה" גדולה על חשבון ארוחות אחרות שצריכות להינתן בזמן .

לאקלקטוס אין בעיות האכלה שונות משל תוכים אחרים, צריך להאכיל נכון לשמור על הגיינה של כלי ההאכלה ולדאוג שהטמפרטורה תהיה נכונה לגילו.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

סתם שתדע לידע כללי יש מגדלים שמחתימים אקלקטוס בלי נסיון ואז נוצרות בעיות ........ ( פטריה בזפק חור בזפק קוויות ועוד בעיות רבות ומשונות )
אז הם יאשימו את עצמם ? לא .... הם יאשימו את התוכי ויגידו דברים כאלה ........
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אותם מגדלים נתקלים בבעיות גם עם סוגי תוכים אחרים. אין קשר לסוג התוכי, הנוסחה להצלחה ברורה והיא:

יחס דייסה מים נכון.
טמפרטורה נכונה באומנת
טמפרטורה נכונה של המזון
שמירה על הגיינה בסביבת התוכי.
האכלה במידה הנכונה ובפרקי זמן נכונים.

תהליך ההחתמה לא מסתכם במתן מזון, מחתים מקצועי ידע לזהות בשלבים מוקדמים מאוד סימני מצוקה או התחלה של בעייה אצל הגוזל וידע לתקן את המצב. לא תמיד מצבו של הגוזל תלוי אך ורק באופן ההאכלה ונקודות שציינתי, לעיתים המחתים יעבוד לפי הספר אבל עדיין לגוזל יהיו או יתפתחו בעיות כתוצאה ממערכת חיסון חלשה או בעיות גנטיות שיביאו להתפרצות מחלה או כשל כללי בתיפקוד אברים חיוניים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”