ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בדיקת כלמידיה
מנהל: מפקחים
בדיקת כלמידיה
בקרוב אני רוצה לקנות או 3 קווקרים או 3 גרין צ'יקים להאכלת יד, כשבסופו של דבר רצוני הוא למכור אותם (או לפחות 2 מהם) לחוות התוכים ביגור.
חוות התוכים ביגור קונה רק תוכים אשר עברו בדיקת דם והתגלה שהם בריאים.
לכן אם אני קונה תוכי חולה, ומאכיל אותו במטרה למכור לחווה, ואז מתגלה שהוא חולה- אני בבעייה.
שאלתי היא האם אפשר לעשות בדיקת דם לגוזל? או אולי לעשות הסכם ביני לבין המגדל שממנו אני אקנה אותם, שאם מתברר שהם חולים אני אחזיר לו אותם?
בתודה מראש, עמית.
חוות התוכים ביגור קונה רק תוכים אשר עברו בדיקת דם והתגלה שהם בריאים.
לכן אם אני קונה תוכי חולה, ומאכיל אותו במטרה למכור לחווה, ואז מתגלה שהוא חולה- אני בבעייה.
שאלתי היא האם אפשר לעשות בדיקת דם לגוזל? או אולי לעשות הסכם ביני לבין המגדל שממנו אני אקנה אותם, שאם מתברר שהם חולים אני אחזיר לו אותם?
בתודה מראש, עמית.
Re: בדיקת כלמידיה
היי עמית,
ראשית האם בדקת את הנושא של מכירה לחווה?האם זה כדאי מבחינה כלכלית עבורך?אני מאמין שהחווה צריכה גם להרוויח ולכן
יתכן שמחיר שתקבל יהיה נמוך בהרבה ממחיר השוק,אני רק משער ולא בדקתי,אשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה.
לגבי בדיקת מחלות,איני מכיר מוכר שיתחייב לכלמידייה לאחר יציאת התוכי מפתח דלתו,הבדיקה צריכה להיערך ברגע הרכישה
בנוכחות הקונה עם רישום פרטי הטבעת.
כמובן שאם הנך רוכש גוזלים בני יומם הינך בבעייה מאחר ולא ניתן לבצע בדיקה.
ראשית האם בדקת את הנושא של מכירה לחווה?האם זה כדאי מבחינה כלכלית עבורך?אני מאמין שהחווה צריכה גם להרוויח ולכן
יתכן שמחיר שתקבל יהיה נמוך בהרבה ממחיר השוק,אני רק משער ולא בדקתי,אשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה.
לגבי בדיקת מחלות,איני מכיר מוכר שיתחייב לכלמידייה לאחר יציאת התוכי מפתח דלתו,הבדיקה צריכה להיערך ברגע הרכישה
בנוכחות הקונה עם רישום פרטי הטבעת.
כמובן שאם הנך רוכש גוזלים בני יומם הינך בבעייה מאחר ולא ניתן לבצע בדיקה.
בקשר למחיר אני עוד במו"מ, אך הוא לא נמוך בהרבה.
האם ניתן לעשות בדיקת דם לגוזל בן שבועיים? כמה ccשל דם צריך לקחת?
תודה רבה!! עמית.
האם ניתן לעשות בדיקת דם לגוזל בן שבועיים? כמה ccשל דם צריך לקחת?
תודה רבה!! עמית.
בגיל שבועיים נראה לי שאפשרי,אם אתה עושה דרך וטרינר אין בעייה.
אם אתה עושה לבדך עדיף שתעשה לראשונה עם מישהו מנוסה,בערכה לבדיקת הDNA ישנם הוראות,הכמות
ממש מזערית ויש למרוח על נייר הבדיקה המצורף עד לגובה 1 ס"מ.
אם אתה עושה לבדך עדיף שתעשה לראשונה עם מישהו מנוסה,בערכה לבדיקת הDNA ישנם הוראות,הכמות
ממש מזערית ויש למרוח על נייר הבדיקה המצורף עד לגובה 1 ס"מ.
עמית שלום.
כיוון שאתה רוצה להתקשר עם יגור, אני מניחה שאתה מהאיזור.יש מעבדה מולקולרית, שעושה בדיקות לתוכים בטבעון, מעבדת קרניאלי.
הם שולחים ערכה, טופס וגם הסבר לעשית בדיקת דם.אם אתה אכן מהאיזור הזה אולי אני יכולה לעזור לך לעשות בפעם הראשונה את הבדיקה.
בסך בכל צריך לקחת על נייר לקמוס כמה טיפות דם מהרגל ליד האצבעות, וזה בהחלט לא נמדד ב-cc .ברור שבגיל שבועיים אפשר כבר לעשות בדיקה, לגיל יותר צעיר כדאי שתשאל אותם 04-9536166 אדווה, או עינת.את התשובה אתה יכול לקבל בדוא"ל, והם נותנים גם תעודה.
לגבי המחיר תעזה רגע חושבים, אל תשכח שגם הבדיקה עולה כסף, סביבת ה-100 ש"ח
בהצלחה
כיוון שאתה רוצה להתקשר עם יגור, אני מניחה שאתה מהאיזור.יש מעבדה מולקולרית, שעושה בדיקות לתוכים בטבעון, מעבדת קרניאלי.
הם שולחים ערכה, טופס וגם הסבר לעשית בדיקת דם.אם אתה אכן מהאיזור הזה אולי אני יכולה לעזור לך לעשות בפעם הראשונה את הבדיקה.
בסך בכל צריך לקחת על נייר לקמוס כמה טיפות דם מהרגל ליד האצבעות, וזה בהחלט לא נמדד ב-cc .ברור שבגיל שבועיים אפשר כבר לעשות בדיקה, לגיל יותר צעיר כדאי שתשאל אותם 04-9536166 אדווה, או עינת.את התשובה אתה יכול לקבל בדוא"ל, והם נותנים גם תעודה.
לגבי המחיר תעזה רגע חושבים, אל תשכח שגם הבדיקה עולה כסף, סביבת ה-100 ש"ח
בהצלחה

חסר לו תוכים מוחתמים או שהוא מחפש מחתים?
תודה רבה לכם אווה ואלי!!!!
אני ידעתי כבר איך עושים את הבדיקה, איפה נמצאת המעבדה וכו'.
מה שיגור הציעו לי זה לעשות איתם ביחד (מגיע לשם ד"ר אורי בנדהיים לעיתים תכופות).
ואז גם המחיר יוצא הרבה הרבה יותר נמוך (כמובן שרק לתוכים שמוצאים למכירה שמה עושים).
הבעייה היא די רצינית:
בתוכים שאני מגדל אין בעייה, אני בכל מקרה מחתים אותם ומאכיל אותם, וגם אם יגור לא ירצה- אז מישהו אחר יקח.
אם אני קונה קווקר חולה, ומגדל אותו- ואז גם עושה לו את הבדיקה (ביגור דן אמר שעושים להם ב-60 ש"ח) ומסתבר שהוא חולה- עבדו עליי.
אף מגדל לא יסכים שאני אקנה את התוכי רק אם הוא יעשה בדיקת דם. וגם לפי מה שהבנתי אין ביקוש רב לקווקרים.
תודה רבה!!!!
עמית.
אני ידעתי כבר איך עושים את הבדיקה, איפה נמצאת המעבדה וכו'.
מה שיגור הציעו לי זה לעשות איתם ביחד (מגיע לשם ד"ר אורי בנדהיים לעיתים תכופות).
ואז גם המחיר יוצא הרבה הרבה יותר נמוך (כמובן שרק לתוכים שמוצאים למכירה שמה עושים).
הבעייה היא די רצינית:
בתוכים שאני מגדל אין בעייה, אני בכל מקרה מחתים אותם ומאכיל אותם, וגם אם יגור לא ירצה- אז מישהו אחר יקח.
אם אני קונה קווקר חולה, ומגדל אותו- ואז גם עושה לו את הבדיקה (ביגור דן אמר שעושים להם ב-60 ש"ח) ומסתבר שהוא חולה- עבדו עליי.
אף מגדל לא יסכים שאני אקנה את התוכי רק אם הוא יעשה בדיקת דם. וגם לפי מה שהבנתי אין ביקוש רב לקווקרים.
תודה רבה!!!!
עמית.
עמית אני מבינה את הבעיה שלך.
לגבי הביקוש לסוגי תוכים זה הולך לפי האופנה. בזמן האחרון יש טרנד של גידול קקדואים, והתוכים הבינוניים כאילו יצאו מהאופנה.
כמו בכל דבר, אךילו שלא מבינים בנושא הילדים או האנשים רוצים חהיות IN, אפילו אם זה על חשבון התוכי
לגבי הביקוש לסוגי תוכים זה הולך לפי האופנה. בזמן האחרון יש טרנד של גידול קקדואים, והתוכים הבינוניים כאילו יצאו מהאופנה.
כמו בכל דבר, אךילו שלא מבינים בנושא הילדים או האנשים רוצים חהיות IN, אפילו אם זה על חשבון התוכי

תודה רבה על ההבנה והעזרה אווה,
זה גם בעייתי שהרבה אנשים אוהבים תוכים צבעוניים, יפים וגדולים (בעוד קווקר קטן יחסית, עם צבעים דהויים- אבל בהחלט יפה).
שמתי לב שעכשיו הטרנדים הגדולים הם דווקא הגרין צ'יקים והג'אקוים.
בכל אופן אני חושב שכדי לבחור את התוכי על-פי אופיו הייחודי.
אתם חושבים שאם אני אקנה קווקרים, יהיה להם ביקוש (קצת בעייתי ופחות משתלם למכור אותם לחווה)?
תודה רבה! עמית.
זה גם בעייתי שהרבה אנשים אוהבים תוכים צבעוניים, יפים וגדולים (בעוד קווקר קטן יחסית, עם צבעים דהויים- אבל בהחלט יפה).
שמתי לב שעכשיו הטרנדים הגדולים הם דווקא הגרין צ'יקים והג'אקוים.
בכל אופן אני חושב שכדי לבחור את התוכי על-פי אופיו הייחודי.
אתם חושבים שאם אני אקנה קווקרים, יהיה להם ביקוש (קצת בעייתי ופחות משתלם למכור אותם לחווה)?
תודה רבה! עמית.
כמה דן מוכן לשלם על קוואקר?